Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέος πρόεδρος και Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Ξάνθης

Νέος πρόεδρος και Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Ξάνθης

0
iannidis asterios

Αστέριος Ιωαννίδης, ο νέος πρόεδρος από την παράταξη «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» που βγήκε ενισχυμένη από τις εκλογές

Εκπαιδευτικοί μπρος στον «βραχνά» της αξιολόγησης – Α. Ιωαννίδης : «Συνεχίζουμε τον αγώνα…»

Αλλαγή σκυτάλης αλλά όχι πολιτικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό όργανο των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΕΛΜΕ Ξάνθης. Η παράταξη «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε 5 από τις 7 έδρες στο νέος Διοικητικό Συμβούλιο ενώ από μία μοιράστηκαν η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Νέος πρόεδρος ο Αστέριος Ιωαννίδης

Μετά τρεις θητείας (ανά έτος γίνονται εκλογές στην ΕΛΜΕ Ξάνθης) η κα Μαρία Λουκοπούλου δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος αφού εκλέχτηκε στο ΠΥΣΔΕ και νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Αστέριος Ιωαννίδης από την ίδια παράταξη. Το νέο Δ.Σ. είναι πλήρως ανανεωμένο και απαρτίζεται από τους: Πρόεδρος: Ιωαννίδη Αστέριο – Αντιπρόεδρος: Βασιλειάδης Γεώργιος – Γραμματέας: Δαμιανάκη Ευαγγελία – Οργ. Γραμματέας: Οικονομίδης Βασίλειος – Ταμίας: Παπαδόπουλος Γεώργιος – Μέλος: Ζήση Σοφία – Μέλος: Τεκέογλου Ιωάννης. Να σημειώσουμε ότι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ που διενεργήθηκαν στις 2 του Δεκέμβρη και είχαν αυξημένη προσέλευση ( 40 περισσότεροι από πέρσι) ενώ η παράταξη «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» αύξησε το ποσοστό της κατά 70 ψήφους (έλαβε 360 ψήφους – 70 περισσότερους από πέρσι) καταλαμβάνοντας το 62,5% έναντι 13,5% της ΔΑΚΕ και 12,5% του ΠΑΜΕ.

Εκπαιδευτικοί μπρος στον «βραχνά» της αξιολόγησης

Το νέο Δ.Σ. βρίσκεται και πάλι μπρος στο μεγάλο πρόβλημα της αξιολόγησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο Διευθυντικών στελεχών και σχολικών μονάδων Να σημειώσουμε ότι 2 διευθυντές (οι κύριοι Ανταμπούφης και Σκούπρας) δήλωσαν αποχή από την αξιολόγηση παρότι υπάρχει ο όρος ότι δεν μπορεί να επιλεγούν ως διευθυντές αν δεν αξιολογηθούν. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της ΟΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί που δεν θα απέχουν καλύπτονται συνδικαλιστικά και νομικά παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προσφύγει εναντίον της απεργίας στα δικαστήρια.

Ιωαννίδης : «Συνεχίζουμε τον αγώνα…»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε το θέμα της αξιολόγησης ως ένα από τα μείζονα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει και η ατομική αξιολόγηση. Επίσης σημείωσε ότι εκκρεμούν και άλλα σημαντικά θέματα όπως το νέο ενιαίο μισθολόγιο και το συνταξιοδοτικό του κλάδου που – όπως είπε – προς στιγμή έχουν μπει στον «πάγο» λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο δήλωσε ότι το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική και αποφασιστικότητα να διεκδικεί και να προασπίζει τα συμφέρονται του κλάδου των εκπαιδευτικών. Να σημειώσουμε ότι η ΕΛΜΕ Ξάνθης τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει πολλές δράσεις και είχε κινητοποιήσει πολλές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ενισχύσει τον παρεμβατικό της ρόλο στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου.      

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…