Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 150 συνδαιτυμόνες για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι της Αγάπης

150 συνδαιτυμόνες για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι της Αγάπης

0
trapezi agapis

Σε λίστα αναμονής άλλες 20 οικογένειες. Περισσεύει η ανάγκη, μειώνεται η προσφορά

300 δέματα μοίρασε χθες η Μητρόπολη Ξάνθης – 500 – 550 δέματα μοιράζει σήμερα και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δ. Ξάνθης

Η Αγάπη , η Αλληλεγγύη , ο Ανθρωπισμός και ο Εθελοντισμός στρώνουν και φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ξάνθη όπως κάθε χρόνο και κάθε μέρα τα τελευταία 0 χρόνια! Μόνο που οι μερίδες στο «Τραπέζι της Αγάπης» τα τελευταία 5 χρόνια έχουν χτυπήσει «κόκκινο» φτάνοντας τις 150 και στο όριο των δυνατοτήτων του φιλανθρωπικού, κοινωνικού θεσμού της Μητρόπολης, που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, γεγονός που καταδεικνύει ότι περισσεύει η φτώχεια στην πόλη μας!

Σε λίστα αναμονής για το Τραπέζι της Αγάπης για άλλες 20 οικογένειες

Όπως μας πληροφορεί η υπεύθυνη κα Νοταρίδου Δέσποινα που τα τελευταία 8 – 9 χρόνια συντονίζει καθημερινά τη δράση συνεχώς και αυξάνονται οι ανάγκες και νέοι άποροι προστίθενται στη λίστα αναμονής: «Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν διπλασιαστεί οι δικαιούχοι και μαζί και οι μερίδες φαγητό που ετοιμάζουμε 60 εθελόντριες και μοιράζουμε καθημερινά. Ήταν 65 – 70 και έχουμε φτάσει τους 150 ενώ υπάρχουν και άλλοι 20 στην λίστα αναμονής. Έχουμε οικογένειες που τους μοιράζουμε φαγητό σε καθημερινή βάση μέσα από το «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Ξάνθης. Κάποιοι άλλοι έρχονται και παίρνουν από το Κέντρο μας που είναι στη συμβολή των οδών Βλαχοπούλου και Χριστοδούλου και 6 – 7 άτομα τρώνε εκεί. Οι ανάγκες διαρκώς και αυξάνονται και οι προσφορές του κόσμου μειώνονται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ευτυχώς μας βοηθάει καθημερινά ο Στρατός με ψωμί και φαγητά., επισημαίνει η κα Νοταρίδου.

Να σημειώσουμε ότι Το Τραπέζι της Αγάπης δεν κάνει διακρίσεις σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και είναι ένα σημαντικό βοήθημα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Και μεταξύ αυτών είναι άνθρωποι οικογενειάρχες που έμειναν άνεργοι και περιμένουν ένα πιάτο φαγητό από το Τραπέζι της Αγάπης… Άλλοτε διστάζουν να περιμένουν στην ουρά, ντρέπονται, φοβούνται μη στιγματιστούν όμως η φτώχεια και η πείνα δεν χωρατεύουν…

300 δέματα μοίρασε χθες η Μητρόπολη Ξάνθης

Το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Ξάνθης δεν σταματά στο Τραπέζι της Αγάπης. Χθες μοιράστηκαν 300 δέματα με τρόφιμα στους συλλόγους . Όπως μας πληροφορεί ο πατήρ Δημήτριος Συρόπουλος που είναι υπεύθυνος της διανομής: «τα δέματα μοιράστηκαν στους συλλόγους των τριτέκνων , πολυτέκνων, Τυφλών, Ποντίων. Αυτοί έχουν λίστα με οικογένειες που έχουν ανάγκη και κάνουν τη διανομή Επίσης από τις ενορίες της μητρόπολης μοιράστηκαν σε αρκετές οικογένειες και από 1,5 τόνους καυσόξυλα.

500 – 550 δέματα μοιράζει σήμερα και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δ. Ξάνθης

Και ο δήμος Ξάνθης και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δραστηριοποιείται φέτος στην διανομή τροφίμων. Πρόκειται για τα τρόφιμα που συνέλεξε ως αντίτιμο σε δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε μέσα στον Δεκέμβριο: «Πρόκειται για την «Νότα Αγάπης» που διοργανώσαμε στις 18 Δεκεμβρίου με της συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου και του Λυκείου Ελληνίδων και τη συναυλία της Ομάδας Μουσικής Έκφρασης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο δημοτικό αμφιθέατρο. Οι εκδηλώσεις είχαν ως αντίτιμο προαιρετικά τρόφιμα. Έτσι συλλέξαμε αρκετά τρόφιμα τα οποία και θα διανέμουμε σήμερα στα γραφεία του Κέντρου (Βενιζέλου 30)», σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ κ. Χατζηευφραιμίδης Ιορδάνης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Σταυρούπολη έχει μοιράσει φρούτα (ακτινίδια και μήλα) σε 80 οικογένειες. Επίσημης βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κα Παρτσαλίδου Δέσποινας να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταβολής από το δήμο του εφ’ άπαξ επιδόματος των 600 ευρώ καθώς οι δικαιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα Χριστουγεννιάτικα!

Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα από την ΟΝΝΕΔ Ξάνθης

Τέλος η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στην πανελλαδική καμπάνια «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» Φέτος, συγκέντρωσε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια τα οποία και παρέδωσε σε ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στην Ξάνθη η συλλογή των αγαθών πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 15/12 έως και την Κυριακή 21/12 στα γραφεία της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ξάνθης. Επίσης, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00 μαζί με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της πόλης, στον πεζόδρομο της Δαγκλή, ενημερώνοντας τον κόσμο για τη δράση. Συγκεντρώθηκαν αρκετά τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν σε φορείς που υποστηρίζουν παιδιά στην περιοχή μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…