Σχόλια 23/12/14

0
pidima
Λαζόπουλος –Χαϊκάλης μετά τους Μήτσους θέλουν να κάνουν νούμερο και τη βουλή…


Πολιτικοί καιροσκοπισμοί
Βουδούρης, Παραστατίδης, Γιαταγάνα, Χαϊκάλης. Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές των ημερών. Μόνο που πρόκειται για αρνητικούς οι οποίοι έφθασαν το βουλευτικό αξίωμα σε πλήρη απαξίωση. Κυρίως δε με τις δηλώσεις τους ευτέλησαν όχι μόνο την ιδιότητα του βουλευτή αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους στον ύψιστο και μοναδικό βαθμό.
Μάλιστα τους Βουδούρη και Παραστατίδη τους στόλισαν με τα χειρότερα επίθετα. Που αν ήταν άλλοι, θα υπέβαλλαν την παραίτησή τους. Πού όμως τέτοια ευθιξία από τους «κυρίους» αυτούς.
Τους είπαν περιφερόμενους κομμάτων, σκουλήκια, τυφλοπόντικες, ξεφτιλισμένους, ετερόφωτους και υποκινούμενους από αλλού. Το αποτέλεσμα; Οι δύο βουλευτές με τελευταία τους δήλωση ζήτησαν να θεωρηθεί πως δεν έκαναν καμία δήλωση! Τα πήραν όλα πίσω, αφού βέβαια λάσπωσαν και έβρισαν τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν για πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα. Ομολογούμε πως τέτοια κατάντια δεν έχουμε ξαναδεί από Έλληνες πολιτικούς. Κι όλα αυτά, για να είναι υποψήφιοι οι δύο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι θα τους ψηφίσουν άραγε;
«Ε»


Πιθανώς πάμε για πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα από την Παρασκευή και δω, όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι μάλλον θα έχουμε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο ή αρχές Φεβρουαρίου του 2015. Αυτή την άποψη έχουν και οι ξένοι παρατηρητές των ελληνικών εξελίξεων.
Εκτός εάν βέβαια η τελευταία πρόταση του πρωθυπουργού βρει ευήκοα ώτα από τα κόμματα και βρεθεί λύση να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και προς το τέλος του έτους να γίνουν βουλευτικές εκλογές.
Είναι μια ρεαλιστική πρόταση που βοηθάει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση και βγει στο ξέφωτο, μετά από χρόνια στερήσεων και μειώσεων εσόδων που οδήγησαν πολλούς ανθρώπους στην φτώχεια. Για να μη χαθούν όσα κερδήθηκαν με αίμα, για να επικρατήσει η λογική και η συναίνεση, ο πραγματικός πατριωτισμός.
Είναι όντως ειρωνικό. Να έχεις υποστεί τόσες θυσίες, στερήσεις και ζημιές χρόνια τώρα, τελικά να είσαι λίγο πριν το τέλος, ελάχιστα, και αντί της χαράς της επιτυχίας να γεύεσαι την απογοήτευση από έλλειψη συνεννόησης και συναίνεσης…
«Ε»


Υποψηφιότητες
Είναι λογικό τα επιτελεία των κομμάτων να βρίσκονται σε εργώδη κατάσταση. Κι αυτό για να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την περίπτωση εκλογών τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Ετοιμάζουν δηλαδή τις λίστες με τους υποψήφιους.
Κυρίως όμως έχουν πάρει φωτιά οι υπεύθυνοι των κομμάτων που για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος στις εκλογές όπως το Ποτάμι. Διέρρευσε λοιπόν χθες πως για την Ξάνθη, ένας των υποψηφίων φέρεται πως θα είναι ο Δημ. Γρηγοριάδης, Περιβαλλοντολόγος. Και βέβαια έπεται συνέχεια για όλα τα κόμματα μικρά και μεγάλα.
«Ε»


Θα δουν πολλά ακόμη τα μάτια μας
Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία που βιώσαμε μέχρι προχθές στην απίθανη αυτή χώρα που την λένε Ελλάδα, πείθουν πως πολλά ακόμη θα δουν τα μάτια μας. Είμαστε η χώρα που όντως δεν σ’ αφήνει να πλήξεις με τίποτε.
Έτσι έγινε και την Παρασκευή με την καταγγελία Χαϊκάλη και όλα όσα ακολούθησαν μετά. Οι πάντες κατά πάντων! Με θύμα βέβαια την ίδια τη Δημοκρατία. Που για μια φορά ακόμη πλήγωσαν αυτοί που υποτίθεται πως έπρεπε να προστατέψουν.
Όσο για τον Κοινοβουλευτισμό και αυτοί που τον υπηρετούν, άλλη μια απογοήτευση. Χαμηλό, χαμηλότατο επίπεδο, πρώτη φορά στην ιστορία από την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.
Κι επιτέλους, ας είμαστε και ειλικρινείς: Έχουμε κι εμείς οι ψηφοφόροι σημαντική ευθύνη στο ποιον ψηφίζουμε και στέλνουμε ως αντιπρόσωπό μας στη βουλή.
«Ε»


Θα’ χουμε επανάληψη;
Η ιστορία δεν προσφέρεται για διδαχή, αλλά εμπεριέχει ορισμένες αποφευκτέες διαρκέστερες αντιδράσεις. Τον Νοέμβριο του 1920 καταψηφίστηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο όνομα της υποτιθέμενης ικανότητας των αντιπάλων του να διαπραγματευτούν επιτηδειότερα από αυτόν κορυφαία εθνικά συμφέροντα. Ήταν ενδοτικός – λεγόταν – έναντι των εταίρων ενώ οι ίδιοι ήταν εθνικά υπερήφανοι… Και όταν απέτυχαν οικτρά, όπως εξάλλου αναμενόταν, με τελικό αποτέλεσμα τη Μικρασιατική Καταστροφή, ισχυρίστηκαν ότι είχε ήδη διαμορφωθεί τόσο άσχημη κατάσταση ώστε ήταν καταδικασμένη η προσπάθειά τους – ισχυρισμός που ατυχώς ακούγεται μέχρι σήμερα!
Γενικότερο συμπέρασμα: αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα σε βάρος της χώρας η επανάληψη αποδεδειγμένα καθοριστικών σφαλμάτων του παρελθόντος.
Κ.Σβ.


Και στο βάθος εκλογές
Δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση η πρόταση του πρωθυπουργού για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τώρα και βουλευτικές εκλογές στο τέλος του χρόνου. ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητοι βουλευτές παίζουν ο καθένας το δικό του παιχνίδι ενώ η πολιτική ζωή του τόπου κυλιέται καθημερινά στο βούρκο με τις απίστευτες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών.
Ακόμα και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εξανέστη από τα τεκταινόμενα και παρενέβη τηλεφωνώντας στον Μανώλη Γλέζο και συγχαίροντάς τον για την προτροπή που έκανε προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τους Βουδούρη και Παραστατίδη για τις δηλώσεις που έκαναν περί χρηματισμού. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε στον Γλέζο: «Μανώλη, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου. Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο». Οι δύο υπέργηροι πολιτικοί με πάνω από μισό αιώνα πολιτικής ζωής ο καθένας δεν περίμεναν να ζήσουν να δουν τέτοιες ιστορίες να διαδραματίζονται στη βουλή των Ελλήνων.
Πάντως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, τη βρώμα και τη δυσωδία που αποπνέει το κοινοβούλιο, όλο και πιο ελκυστικές μοιάζουν οι εκλογές που θα έρθουν να καθαρίσουν το τοπίο. Ο λαός μόνο μπορεί να δώσει τη λύση και να δώσει στο κάθε κόμμα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά αυτό που του αξίζει…


Πολιτικό Χα(λ)ικάλη!
xaikalis-webΣάμπως να «μπάζει» πολύ το σενάριο του υποτιθέμενου χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη. Πέραν από το γεγονός ότι και ο ίδιος «ανακρινόμενος» από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων έπεσε σε αντιφάσεις , αυτό που δεν μας εξηγεί επαρκώς είναι: Πρώτον: Για ποιο λόγο αυτός ο αδιάφθορος έβγαινε και ξαναέβγαινε με τον κ. Αποστολοπουλο εφ’ όσον κατάλαβε ότι προσπαθεί να τον δελεάσει με χρηματικά ποσά. Και άντε να υποθέσουμε ότι δεν του πέρασε η σκέψη να τα πάρει και ήθελε να τον παγιδεύσει γι αυτό βεβαίως και πήρε μέτρα του με κάποιες μέρες και μαγνητόφωνα για να καταγράψει τους διάλογους και το πρόσωπο. Γιατί ευθύς αμέσως δεν πήγε το υλικό στον εισαγγελέα και περίμενε μια εβδομάδα και επιπλέον και πιο σημαντικό γιατί το έδωσε στον συνάδελφό του Λάκη Λαζόπουλο και στην Ομάδα του να το επεξεργαστεί – είπε – για να βγάλει τους ήχους. Ποιος ο λόγος; Και γιατί εμείς να μην πιστέψουμε ότι το έκοψαν και το έραψαν όπως ήθελαν και παρουσίασαν αυτό που τους συνέφερε. Και γιατί να θέλει να τον δωροδοκήσει ο συγκεκριμένος ο οποίος ήταν σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ και το βλέπουμε στη συνάντησή του με τον Τσίπρα; Γιατί δηλαδή να μην πιστέψουμε ότι είναι στημένο από τον Καμμένο και το κάνει για να μην του φύγουν οι βουλευτές που του απέμειναν;
Τι είναι αυτά ρε παιδιά!
Τελικά έχει δίκιο ο επίτιμος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τι βούρκος είν’ αυτός!
Μ.Ξ.


Για τα Λουτρά της Ποταμιάς

Σήμερα περνά από την Επιτροπή Αναγνώρισης Φυσικού Ιαματικού Πόρου ο φάκελος με την μελέτη για τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς ο οποίος και χρειαζόταν μερικά στοιχεία τα οποία και συμπλήρωσε ο δήμος Αβδήρων. Να σημειώσουμε ότι είναι σημαντική η έγκριση της μελέτης από την συγκεκριμένη επιτροπή για να απεμπλακούν τα Λουτρά και να μπορέσουν να βγουν σε διαγωνισμό όπως έχει σκοπό και η παρούσα δημοτική αρχή να πράξη. Βέβαια δεν είναι το μόνο κώλυμα που έχουν καθώς όπως ξέρουμε θέλει και το ΤΑΙΠΕΔ να τα πουλήσει. Τα’ χει βγάλεις το σφυρί αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη. Δημόσιο σου λέει… Όλα γίνονται με το πάσο τους…
Μ.Ξ.


Στο αρχείο η υπόθεση της καταγγελίας Χαϊκάλη
Δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία για την βασιμότητα της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη. Ως εκ τούτου, η υπόθεση οδηγείται στο αρχείο, διότι ακριβώς σύμφωνα με το πόρισμα, θεωρείται παράνομο το προϊόν της βιντεοσκόπησης και μαγνητοφώνησης.
Έτσι, η καταγγελία Χαϊκάλη για χρηματισμό από τον Αποστολόπουλο μπήκε στο αρχείο και η όλη υπόθεση κλείνει, αφού ταλαιπώρησε την πολιτική σκηνή επί μέρες δημιουργώντας μια εικόνα ιδιαίτερα θλιβερή και απαράδεκτη.
«Ε»


Σαν από άλλη πόλη η Ηρώων
Περπάτησα χθες το πρωί από τον πεζόδρομο της οδού Ηρώων δίπλα στην κεντρική πλατεία για να επισκεφτώ το κατάστημα φίλου επαγγελματία. Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι η επιχείρηση που για χρόνια διατηρούσαν τα δύο αδέλφια κλείνει οριστικά. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο «από τότε που έγινε πεζόδρομος, έπεσε κατακόρυφα η δουλειά μας». Ωραίοι είναι οι πεζόδρομοι και απαραίτητοι σε μία πόλη. Αλλά η εικόνα που έχει ο συγκεκριμένος, μόνο θελκτική δεν είναι για να τον περπατήσεις. Επομένως δύσκολο να επισκεφτεί κανείς τα καταστήματα που έχουν την είσοδό τους μόνο επί της Ηρώων και όχι και επί της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα χθες η Ηρώων θύμιζε εγκαταλελειμμένη πόλη, ενώ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κέντρο της πόλης μας. Νερά έτρεχαν ακατάσχετα μπροστά στην είσοδο καταστημάτων από κάποιες υδρορροές (άγνωστο για ποιον λόγο) και μόνο κάποια αδέσποτα περιδιάβαιναν. Προφανώς με το να βάζουμε τραπεζοκαθίσματα και τέντες σε ένα πεζόδρομο δεν τον κάνει από μόνο του σημείο έλξης.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…