Σχόλια 20/10/14

0
dimar proedros
Για όσους δεν το κατάλαβαν, πάθαμε τώρα ότι έπαθε πέρσι η Κύπρος με το περήφανο ΟΧΙ…


Απέδωσαν οι έλεγχοι
Απόδειξη ότι οι έλεγχοι αποδίδουν όταν γίνονται σωστά και βέβαια συνεχίζονται σε βάθος χρόνου κι όχι μόνον περιστασιακά. Και για του λόγου το αληθές, οι έλεγχοι για το ψωμί το προερχόμενο από την Βουλγαρία.
Οι έλεγχοι αυτοί στην Αγίου Κωνσταντίνου ήταν η αιτία όχι μόνον ψωμιά να μην έρχονται, αλλά και άλλα προϊόντα χωρίς τους νόμιμους ελέγχους που πρέπει να γίνονται. Το κυνήγι του παραεμπορίου ήταν η αιτία για θεαματικά αποτελέσματα. Μακάρι βέβαια οι έλεγχοι αυτοί να συνεχιστούν και να μην εγκαταλειφθούν.
Διότι στη χώρα μας συνήθως αυτό συμβαίνει: Ένταση ελέγχων στην αρχή και μετά από λίγο, άκρα του τάφου σιωπή…
«Ε»


Υπαρκτό πρόβλημα
Αν δεν αποφασίσει να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για τη δημιουργία Κυνοκομείου ο Μητροπολιτικός δήμος, το πρόβλημα των αδέσποτων σ’ ένα βαθμό δεν πρόκειται να περιοριστεί και δεύτερον οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι θα σύρονται στο δικαστήριο.
Αιτία; Επιθέσεις αδέσποτων εις βάρος πολιτών. Βέβαια, για να λέμε και όλη την αλήθεια, πολλά αδέσποτα εντός της πόλης προέρχονται από τους περιφερειακούς δήμους. Οι οποίοι επίσης δεν κάνουν απολύτως τίποτε αγνοώντας τελείως το πρόβλημα.
Όταν εκεί κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί χωρίς στείρωση μάλιστα, γεγονός που σημαίνει συνεχές γεννοβόλημα. Άρα υπάρχει ευθύνη κι εκεί, όπως και στην πόλη που ζουν τα περισσότερα διότι βρίσκουν πιο εύκολα τροφή.
Το πρόβλημα είναι εδώ, οι δήμοι απουσιάζουν.
«Ε»


Η αρχή του τέλους
Στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το MEGA και την εκπομπή Ανατροπή, η ΔΗΜΑΡ δεν ανιχνεύονταν ως κόμμα. Άρα η διάλυση επήλθε ήδη, γι’ αυτό και η εγκατάλειψη του… σκάφους που βουλιάζει.
-Τι κρίμα αλήθεια για τη ΔΗΜΑΡ που τόσες προσδοκίες είχε δημιουργήσει…
«Ε»


Ωραίο!
Ελέχθη: Πολύ ομίχλη βρε αδελφέ μου αυτές τις ημέρες στην Ξάνθη. Μάλλον εξαπλώθηκε από κάποια…μυαλά.
«Ε»


Εδώ κι αλλού
Συμβαίνει αλλού, όχι μακριά, στον δήμο Θεσσαλονίκης. Όπου λαμβάνονταν τολμηρές αποφάσεις και κυρίως, υλοποιούνται. Ενώ εδώ σε μας, άστα να πάνε. Γεμάτη η πόλη αφίσες, πανό, κολλημένα ενοικιαστήρια, ένα ασύδοτο τουρλουμπούκι που ο δήμος απλώς το βλέπει και δεν αντιδρά. Ιδού λοιπόν τι αποφασίστηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Μέτρα κατά της αλόγιστης εναπόθεσης απορριμμάτων ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Π.χ. η εναπόθεση σκουπιδιών εκτός κάδου θα τιμωρείται με 15 ευρώ, ενώ η αγαπημένη συνήθεια πολλών να μετακινούν τους κάδους θα τιμωρείται με 90 ευρώ. Επίσης, ιδιαίτερα τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που αφορούν τη ρύπανση με αφίσες, φεϊβολάν, σπρέι, με τα ποσά να ξεκινούν από 150 και να φτάνουν έως και τα 6.000 ευρώ.
«Ε»


Επτώχευσε ο δήμος Μαραθώνα
Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Την πτώχευση του Δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε και επισήμως προχθές ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της περιοχής Ηλίας Ψινάκης, καθώς τα χρέη φτάνουν τα 12,7 εκ. ευρώ, ενώ τα έσοδα δεν φτάνουν ούτε καν για τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, φοβούνται ότι ή κίνηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου θα παρασύρει και άλλους δήμους, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να παραμείνουν απλήρωτοι για ένα διάστημα οι εργαζόμενοι, αλλά να υποβαθμιστεί έτι περαιτέρω το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν και στο σημείο να ζητήσουν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, οι ΟΤΑ που βρίσκονται στο κόκκινο είναι 17…
«Ε»


Πώς ασφαλίζονται οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι
Τον τρόπο ασφάλισης των προσώπων που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του δημάρχου προσδιορίζει με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Εργασίας που κοινοποιήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, οι νέοι δήμαρχοι θα εξακολουθούν να διέπονται από το ασφαλιστικό καθεστώς κύριας, πρόσθετης ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης που υπαγόταν μέχρι να αποκτήσουν την ιδιότητα του Δημάρχου και ο χρόνος θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς.
Μπαίνει με την απόφαση αυτή και επίσημα τέλος στις διπλές συντάξεις που έπαιρναν πολλοί αυτοδιοικητικοί, και εφαρμόζεται ο νόμος που είχε ψηφίστηκε το 2011.


Έμποροι πεζοδρομίων

Είναι βέβαιο ότι το μυαλό των αναγνωστών πως πηγαίνει στους διάφορους (Πομάκους στην πλειοψηφία) που βγάζουν και πωλούν διάφορα είδη τσαγιού, βότανα, αυγά, λαχανικά και άλλα. Ή κάποιους άλλους που περιφερόμενοι πωλούν αναπτήρες, χαρτομάντηλα και διάφορα άλλα ψιλικά είδη ευτελούς αξίας.
Όχι! Το σχόλιο και ο τίτλος έχουν να κάνουμε με ένα φαινόμενο που κάποιοι δήθεν «έξυπνοι και μάγκες» εφαρμόζουν. Τι κάνουν λοιπόν αυτοί. Αφήνουν σε πολυσύχναστα σημεία Ι.Χ. αυτοκίνητα, χωρίς πινακίδες, με ενδείξεις ότι πωλούνται. Έχουν δε μόνον τηλέφωνο κινητό για συνεννόηση με όποιον θελήσει και δείξει ενδιαφέρον.
Μετά από λίγες ημέρες, το αυτοκίνητο από την Πλατεία Ελευθερίας το πηγαίνουν στο Φόρο, πριν τη στάση. Και φέρνουν στην Πλατεία Ελευθερίας αυτό που ήταν εκεί.
Κι έτσι γίνεται ένας συνεχής κύκλος «ανανέωσης» των προς πώληση αυτοκινήτων. Μάλιστα εμείς εντοπίσαμε τέσσερα σημεία όπου εκτίθενται τέτοια αυτοκίνητα προς πώληση.
Είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι (ένας-δύο είναι) ή δεν είναι έμποροι του πεζοδρομίου; Που δρουν εις βάρος των κανονικών εμπόρων; Στεγασμένων, που πληρώνουν φόρους, ενοίκιο, προσωπικό;
Σημειώνουμε τα σημεία για να δούμε αν κάποια υπηρεσία θα παρέμβει: Πλατεία Ελευθερίας, Lidl, Φόρος πριν τη στάση, Ζήτα Παλλάς στη γωνία και συμβολή των δρόμων.
Για να δούμε θα γίνει τίποτε ή ο καθένας σ’ αυτήν την πόλη κάνει ό,τι θέλει και λογαριασμό δεν πληρώνει…
«Ε»


Άρχισαν οι βόλτες των υπουργών… μύρισαν εκλογές!
Τι κάνει νιάου…νιάου….Δυο υφυπουργούς είχαμε την Παρασκευή στην Ξάνθη. Τον Λεωνίδα Γρηγοράκο αν. υπουργό Υγείας και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, υφυπουργό Ανάπτυξης. Ο ένας για να λύσει προβλήματα του νοσοκομείου, ο άλλος για να εγκαινιάσει την έκθεση του Επιμελητηρίου. Τι κι αν ο κ. Γρηγοράκος προσπάθησε να διαλύσει όλες τις υπόνοιες ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο επαναλαμβάνοντας τη φράση του πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, το 2016. Είναι φανερό για όσους γνωρίζουν πως λειτουργούν οι πολιτικοί ότι όλα αυτά είναι προεκλογικά προμηνύματα…
Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε εκλογές τον Φλεβάρη γιατί η παρούσα βουλή είναι πολύ δύσκολο να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας. Πού να βρεθούν 180 να συναινέσουν σ’ ένα πρόσωπο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε ήδη να ονειρεύεται εξουσία;
Μ.Ξ.


Αθλητικό «κουφάρι» στα Άβδηρα…
Ήταν τότε που υπήρχαν λεφτά… (δανεικά αλλά δεν έχει σημασία) και για να μην μείνει παραπονεμένη η περιφέρεια από Ολυμπιακά έργα, όσοι δήμαρχοι ήταν «καπάτσοι» πήραν και έστησαν από ένα στο δήμο τους. Έτσι έγινε και το Ολυμπιακό έργο στα Άβδηρα εκεί που άλλοτε ήταν το γήπεδο της τοπικής ποδοσφααιρικής ομάδας. Έργο ολυμπιακών προδιαγραφών κλειστό αθλητικό κέντρο για να αθλούνται οι νέοι… (το πόσοι νέοι είναι στα Άβδηρα είναι άλλο θέμα). Το έργο έγινε όταν ήταν δήμαρχος η Εύα Τσακίρη. Όμως δεν πρόλαβε να τελειώσει και απέμειναν μόνο κάτι μερεμέτια και ο εξοπλισμός. Εκεί πάνω ήρθε η κρίση και ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης ούτε καν ασχολήθηκε με το έργο. Στο μεταξύ άρχισε να καταστρέφεται ενώ επειδή δεν υπάρχει φύλαξη έγιναν κλοπές κατά συρροή. Δεν άφησαν αλουμίνιο για αλουμίνιο. Τώρα μόνο νυχτερίδες και αράχνες …αθλούνται στο αθλητικό κέντρο της Ολυμπιάδας 2004!
-Ας ελπίσουμε, ο νέος δήμαρχος να βρει κάποιο τρόπο να το τελειώσει… Όσο για τη χρήση του… θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου των Αβδήρων για αθλητικές δραστηριότητες ή ως εκθεσιακός χώρος όλου του δήμου ή να μισθώνεται για τη διοργάνωση αγώνων…. υπάρχει τρόπος θέληση να υπάρχει!
Μ.Ξ.


Δάσκαλε που δίδασκες!
Στις 10 το πρωί, ένας κύριος μάλωνε με μια κυρία, γιατί ο πρώτος σταμάτησε με το μηχανάκι του πάνω στην στροφή, με αποτέλεσμα να την «εμποδίζει» να στρίψει από την 28ης Οκτωβρίου προς την οδό Μεγάλου Ρέματος.
Κα: Μα καλά δεν ντρέπεστε; Σταματάτε πάνω στην στροφή
Κος: Ποιο είναι το πρόβλημα σας εσάς;
Κα: Δεν μπορούσα να στρίψω!
Κος: Γιατί δεν χωράτε;
Κα: Χωράω, αλλά ήθελα να παρκάρω.
Κος: Που να παρκάρετε;
Κα: Εδώ μπροστά.
Κος: Μα εδώ απαγορεύεται!
Κα: Το ξέρω! Δεν θα μου πεις εσύ εμένα τι απαγορεύεται και τι όχι!
*Τα συμπεράσματα δικά σας…
Γ.Τ.


Ντεμέκ δώρο!
Τρόπο να κοροϊδέψουν τους συνδρομητές τους έχουν βρει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα τους προσφέρουν διάφορες επιδοτήσεις, προκειμένου οι συνδρομητές τους να αποκτήσουν «δωρεάν» κινητό νέας τεχνολογίας (smart phone). Τα εν λόγω κινητά όμως, είναι ρυθμισμένα να συνδέονται στο διαδίκτυο, μόλις τα ενεργοποιήσει ο ανυποψίαστος καταναλωτής. Έτσι, μέχρι το «θύμα» να βρει πως αλλάζει η ρύθμιση, αν είναι ενημερωμένος ότι πρέπει να την αλλάξει, το «έξυπνο» κινητό του αναβαθμίζει τις εφαρμογές του, κατεβάζοντας ένα μεγάλο όγκο δεδομένων και χρεώνοντας υπέρογκα ποσά στον συνδρομητή.
Όταν, μάλιστα, έρχεται η «λυπητερή» οι συνδρομητές επικοινωνούν με την εταιρεία τους προκειμένου να δουν αν έχει γίνει κάποιο λάθος, με την τελευταία να «νίπτει τας χείρας της» και να δέχεται να κάνει απλά κάποιο διακανονισμό.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…