Σχόλια 17/10/14

0
samaras-tsipras
Από τον Αυριανισμό στον Σκουρλετισμό. Τριάντα χρόνια μετά δεν άλλαξε δυστυχώς τίποτε…


Γιατί τσακώνονται
Το σπίτι μας (η χώρα) πήρε φωτιά και καίγεται και οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους. Δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν νιώθουν τα βογγητά του κόσμου;
Κι αφού τα βλέπουν, γιατί συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο και τακτική; Τι τους κάνει να εθελοτυφλούν; Και μέχρι πότε;
Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι ερωτήματα όχι μόνον του απλού λαού αλλά και των επαγγελματιών, βιοτεχνών, βιομηχάνων, που ζουν δύσκολες χρονιές τώρα με την κρίση.
Ας βγουν από τον προφανή λήθαργό τους τα κόμματα, ας σταματήσουν τους μεταξύ τους τσακωμούς κι ας αλλάξουν τακτική.
Κυρίως ας συνεργαστούν. Είδαν πόσο ανέβηκαν τα ελληνικά ομόλογα και πόσο έπεσε το Χρηματιστήριο. Μήπως θέλουν να καταστραφεί η χώρα οριστικά;
«Ε»


Λίγο απ’ όλα στα ΕΛΤΑ
Πολυκαταστήματα θα γίνουν σιγά-σιγά τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σ’ όλη τη χώρα. Έτσι, πέρα από το κύριο έργο της διανομής της αλληλογραφίας και δεμάτων, πέρα από το φιλοτελισμό, πωλούν κομπολόγια, βυζαντινές εικόνες (αντίγραφα) κάρτες UNICEF, διάφορα συλλεκτικά είδη, αποστολή και λήψη χρημάτων, πληρωμή-εξόφληση διαφόρων λογαριασμών, Μαστίχες Χίου, τώρα θα πωλούν-διαθέτουν και Λαχεία όπως και Ξυστό!
-Άντε και εις ανώτερα παιδιά…
«Ε»


Εκλογές το Φεβρουάριο
Είναι ίσως παγκόσμιο ρεκόρ και το έχει κατακτήσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης. Και τι έχει κάνει; Μα να έχει εκλογές το Φεβρουάριο του 2015 και να έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος από το Σεπτέμβριο! Δηλαδή κοντά έξι μήνες πριν!
Όντως παγκόσμιο ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες. Εκτός κι αν συμβαίνει τίποτε άλλο και δεν το γνωρίζουμε. Εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι πως ένας εκ των υποψηφίων είναι ο Γιώργος Πανίδης που ήδη δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία και άλλος υποψήφιος φέρεται ο έμπειρος στα διοικητικά της ΕΠΣ και της ΕΠΟ ο Γιώργος Γκιρτζίκης.
Εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν ακόμη διότι είναι πολύ νωρίς. Και οι δύο υποψήφιοι είναι γνωστοί και άνθρωποι με προσφορά στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.
Όμως πολύ νωρίς ξεκίνησε την κούρσα κυρίως ο Πανίδης διότι ο αγώνας είναι Μαραθώνιος, όχι σπριντ 200 μέτρων.
«Ε»


Καλό και σωστό, αλλά…
Πολύ θετική η προσπάθεια των τοπικών παραγόντων, ΟΛΩΝ, να επαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή. Καμία αντίρρηση. Εξάλλου δόθηκε και η σχετική υπόσχεση και το θέμα το κυνηγά ιδιαίτερα και ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός και μάλλον θα το πετύχει.
Άρα η επαναλειτουργία θα γίνει κάποια στιγμή και μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν προς την κατεύθυνση αυτή.
Όμως, όλοι θα πρέπει να παραδεχτούν πως η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής δεν είναι μια παραγωγική επένδυση. Δεν παράγει αγαθά, δεν παράγει υπεραξία, δεν προσφέρει στη δημιουργία πλούτου που στη συνέχεια θα φορολογηθεί. Και βέβαια, από τέτοιες επενδύσεις έχει ανάγκη ο τόπος και μάλιστα επιτακτικά διότι διαφορετικά η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθεί δραστικά.
Όχι ότι δεν θα απασχοληθούν Ξανθιώτες στην Αστυνομική Σχολή, ότι δεν θα έχει κέρδος η τοπική αγορά. Απεναντίας αυτά θα υπάρξουν. Όμως μέχρι πότε; Για πόσα χρόνια θα «βγαίνουν» νέοι αστυνομικοί;
Γι’αυτό λέμε πως επενδύσεις χρειάζονται. Τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τομέα των νέων Τεχνολογιών με αξιοποίηση του Πανεπιστημίου μας το οποίο έχει ανθρώπινο δυναμικό.
-Οι προκλήσεις είναι εδώ!
«Ε»


Πες τα Σταύρο
Ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο λόγος ήταν η συνάντηση του τελευταίου με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. «Είναι προσβολή για τον χώρο της Αριστεράς να συνδιαλέγεσαι με αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών δυνάμεων και ότι κάποια στιγμή θα σηκωθεί ο Μέγας Αλέξανδρος να σώσει τη χώρα και να ξαναπάρει τα χαμένα εδάφη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ποταμιού.
Πες τα Σταύρο!
«Ε»


Τοις πταίει;
«Τι να φταίει, τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; Δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά…». Ρητορικό το ερώτημα στους στίχους του γνωστού τραγουδιού, πραγματικό και αναπάντητο στα χείλη των περισσότερων Ελλήνων;
«Γιατί βουλιάζουμε και πάλι στο τέλμα; Γιατί μετά από τόσα μαρτυρικά χρόνια μόλις πήγαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά φάγαμε σφαλιάρα από επενδυτές και αγορές;»
Οι γνώμες διίστανται. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι φταίει η αντιπολίτευση που προκαλεί με τη στάση της πολιτική αβεβαιότητα κι ότι οι αγορές τρομάζουν με το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολίτευση απ’ την πλευρά της θεωρεί ότι φταίει η πρόωρη και με επικοινωνιακή σκοπιμότητα έξοδος από το Μνημόνιο και το ψεύτικο success story.
Οι πολίτες υιοθετούν όποια εκδοχή επιθυμούν ανάλογα με τις πολιτικές τους θέσεις. Οι περισσότεροι όμως μάλλον πιστεύουν ότι φταίνε και οι δύο…


Τα μάθατε;
Τέλος Οκτωβρίου καταφθάνουν τα νέα μοντέλα της Apple στην Ελλάδα, με τους καταναλωτές να ανυπομονούν να κρατήσουν στα χέρια τους το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus! H λιανική τιμή ξεκινά από τα 739€ κ 839€ αντίστοιχα! Η είδηση μου θύμισε τραγελαφικό συμβάν με παρόμοια ιστορική στιγμή, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 4. Κάτοικος ορεινής περιοχής της Κεντρ. Ελλάδας κάλεσε στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας ως επιδότηση «του μήλου του δαγκουμένου του χαϊδιφτό»! Στην απορία της συναδέλφου τι μπορεί να θέλει και κατόπιν αρκετής σπαζοκεφαλιάς από πολλούς, καταλάβαμε ότι ο τεχνοκράτης συνδρομητής ήθελε το iPhone (με σήμα το δαγκωμένο μήλο) αφής (χαϊδιφτό)!!! Γι’ αυτό και τα καταστήματα έχουν παραγγείλει τεράστιες ποσότητες κομματιών που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να το ονομάζεις ή να το χειρίζεσαι. Φτάνει που μπορείς να το μοστράρεις και ας μην έχεις να βάλεις πετρέλαιο θέρμανσης… Δεν υπάρχει ελπίς!
Χ.Δ.


Για τα σπίτια των Ρομά…
Τη θυμάστε την πολύκροτη υπόθεση απάτης με τα δάνεια και τα …σπίτια των Ρομά στο Σέλινο; Ε δεν ήταν της Ξάνθης, το μοναδικό φαινόμενο! Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» της Αλεξανδρούπολης ανάλογη υπόθεση με σπίτια των Ρομά στο Διδυμότειχο μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα Κομοτηνής γιατί μετά από ελέγχους που έγιναν κατόπιν καταγγελίας πολίτη στο γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης φαίνεται ότι διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις. Η υπόθεση στην Ξάνθη έχει κλείσει με την καταδίκη όλων των εμπλεκομένων και τα «σπίτια» κάτι υποτυπώδεις κατασκευές για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια, κάηκαν (κάτι ανεξιχνίαστες πυρκαγιές που μπήκαν πριν 2 χρόνια). Και τα χρήματα που δόθηκαν …κάηκαν και αυτά! Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα προέβλεπε 60.000 ευρώ ανά δικαιούχο για κατασκευή ή αγορά κατοικίας. Ήταν το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κοινωνικής ένταξης των Ρομά που έπεσε στα χέρια επιτήδειων και έγινε μέγα «φαγοπότι» με τα …πληρεξούσια των πληρεξουσίων!
Ε μετά να μην αγανακτείς!!!
Μ.Ξ.


Θλίψη για το μωρό που χάθηκε
Μεγάλο δράμα εκτυλίχθηκε προχθές στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Ένα νέο ζευγάρι έχασε αναπάντεχα το πρωτότοκο παιδί του, την ώρα του τοκετού. Ανείπωτη είναι η θλίψη των γονιών και των οικείων που δεν πρόλαβαν να το σφίξουν στην αγκαλιά τους. Συγκλονισμένο είναι από το συμβάν και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μπορεί μεν να έχει γίνει μάρτυρας και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όμως η απώλεια μιας ζωής που χάνεται πριν ακόμη προλάβει να ζήσει είναι πάντα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία και γι’ αυτούς. Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι ο γιατρός λιποθύμησε όταν διαπίστωσε ότι το μωρό ήταν νεκρό. Τα αίτια διερευνώνται. Το «Ε» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.
Ε.Δ.


Αμάλ-Ακρόπολη 1-0
Στην Αθήνα έφτασε η κα Αμάλ Κλούνει με στόχο να μας βοηθήσει να πάρουμε πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα, που με το «έτσι θέλω» κρατούνται στο Βρετανικό Μουσείο. Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι ήρθε από την Αγγλία αντιπροσωπία να μας βοηθήσει να πάρουμε τα μαρμαρά μας από… την Αγγλία, ούτε το πόσο θα μας κοστίσει αυτή η προσπάθεια. Εξάλλου, όταν δίνεις μια μάχη, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά, είναι δυνατόν να προτείνουν στην κα Κλούνει να επισκεφτεί την Ακρόπολη, το μέρος στο οποίο ανήκουν τα γλυπτά και να αρνείται γιατί δεν έχει τα κατάλληλα… παπούτσια; Τι και αν την παρακαλούσε ο Υπουργός Πολιτισμού να της αγοράσει ένα ζευγάρι, η μεγαλοδικηγόρος αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Ίσως τελικά, κάποιοι να μην παίρνουν την υπόθεση τόσο στα σοβαρά και να ασχολούνται περισσότερο με την ματαιοδοξία τους.
Γ.Τ.


Με το βλέμμα στον τουρισμό
Είδαν και απόειδαν οι Ξανθιώτες και αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι η ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες με τους «αγωνιστές» να αρπάζουν κάθε ευκαιρία που μπορεί να διαφημίσει την πόλη μας. Ιδιαίτερες προσπάθειες κάνουν τόσο οι επιχειρηματίες, οι οποίοι επωφελούνται άμεσα οικονομικά, όσο και πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού μας. Αλλά πόσο έτοιμοι είναι οι απλοί πολίτες να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια αλλαγή. Κατά πόσο μπορούν να κατατοπίσουν τους επισκέπτες στα αξιοθέατα της πόλης μας; Θα είναι σε θέση να τους προτείνουν διατηρητέα κτίρια, εκθέσεις και όμορφες γειτονιές ή θα τους στείλουν απλά στο ρολόι, το Λαογραφικό Μουσείο και από εκεί για καριόκες;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …