Σχόλια 11/10/14

0
karalidis 5
Πανέτοιμη λέει η κυβέρνηση για τον Έμπολα. Αλίμονο! Θωρακισμένοι δήλωναν ότι είμαστε και για την κρίση…


Είναι εύκολο να λες «όχι»
Στους ευρισκόμενους στα διάφορα διαμερίσματα της εξουσίας, είναι εύκολο να λένε «ΟΧΙ». Όπως όχι στον ΕΝΦΙΑ, τον αγωγό ΤΑΡ, στον χρυσό, στις ανεμογεννήτριες, στην καύση νεκρών, όχι στα σκουπίδια εδώ, όχι στην ανάπτυξη και μια σειρά άλλα όχι, που προκαλούν τη νοημοσύνη.
Αυτά τα «όχι»είναι εύκολα, γαργαλάνε τ’ αυτιά και αρέσουν σε κάποιους να τα ακούν. Το δύσκολο είναι να πεις «ναι» σε επεξεργασμένες και συγκροτημένες περιφερειακές πολιτικές. Εκεί φαίνεται το ειδικό βάρος των διαφόρων ανθρώπων της εξουσίας.
Διότι το «ναι» χρειάζεται δουλειά, οργάνωση, μέθοδος, υλοποίηση. Το «όχι» είναι ένα ξερό σημείο άρνησης και λεκτικών υπερβολών.
Άρα, τι θέλουν και τι επιδιώκουν οι τοπικοί και περιφερειακοί μας άρχοντες; Θα κριθούν από τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ τους!…
«Ε»

Ενωμένοι για την ΑΕΠΙ
Η εφημερίδα μας είναι σε ευθεία συμφωνία των θέσεων και απόψεων των επαγγελματιών που εναντιώνονται στις ληστρικές μεθόδους της ΑΕΠΙ.
Χρειάζεται αγώνας, οργανωμένος σωστά, με επιχειρήματα και μαζικότητα απ’ όλους. Τη προσπάθεια έχει ξεκινήσει το Επιμελητήριο και θα πρέπει να ενωθούν όλοι και να συσπειρωθούν γύρω από αυτό για να δυναμώσουν τις αντιδράσεις, διότι στο μεγαλύτερο μέρος είναι δίκαιες και σωστές.
Χρειάζεται αγώνας απ’ όλους, ενωτικός και δυναμικός.
«Ε»

Εκλογές: Ναι ή όχι;
Το ερώτημα δεν είναι υποθετικό, διότι το σενάριο ήδη κυκλοφορεί έντονα και διάφοροι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις πασπαλίζοντας ανάλογα τις απόψεις τους.
Προφανώς το εάν θα γίνουν ή όχι εκλογές επαφίεται στους βουλευτές που σήμερα είναι στη βουλή. Αυτοί θα ψηφίσουν και αποφασίσουν όχι ο λαός. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και είναι σεβαστό.
Όμως, υπάρχει ένα όμως που αμείλικτο τίθεται ενώπιον όλων. Συμφέρει τον τόπο, τη χώρα, να γίνουν εκλογές; Για μια μεγάλη μερίδα κοινού οι εκλογές δεν είναι επιθυμητές διότι θα αποσυντονίσουν τις προσπάθειες της χώρας για την έξοδο από την κρίση, θα υπονομεύσει το προεκλογικό κλίμα τις διαδικασίες για την επίτευξη των στόχων και άλλα.
Υπάρχουν κι αυτοί που επιθυμούν και επιδιώκουν να γίνουν εκλογές, υποσχόμενοι ότι θα τ’ αλλάξουν όλα, ότι θα τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις και υπογραφές της χώρας και πως θα επιστρέψουν αρκετά πράγματα στην προ της κρίσης εποχής.
Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί στη βουλή όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, Φεβρουάριο με Μάρτιο και θα ψηφίσουν οι βουλευτές για νέο πρόεδρο Δημοκρατίας. Εάν συμπληρωθεί ο αριθμός 180 δεν θα έχουμε εκλογές. Διαφορετικά πάμε στις κάλπες και καλή φώτιση για το καλό της χώρας.
«Ε»


Κύριε Διευθυντά,
Με ενδιαφέρον διάβασα στην εφημερίδα σας της 3ης Οκτωβρίου θέμα σας που αφορούσε στους κάδους απορριμμάτων της πόλης μας. Παρακαλώ δεχθείτε και τη δική μου άποψη για το παραπάνω θέμα. Έχω όλο το δικαίωμα να πως τη γνώμη μου, αφού και στην Ξάνθη μένω και Δημοτικά τέλη πληρώνω.
Αν και στην περιοχή που μένω δεν αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα με τους κάδους, και πάλι δεν θα ήθελα κι εγώ κάτω απ’ το παράθυρό μου ή το μπαλκόνι μου ή μπροστά στην πόρτα μου έναν κάδο απορριμμάτων με όλη του την παρέα. Και μη μου πείτε πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι κάδοι. Ακόμη και οι υπόγειοι.
Στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να «ανακαλύψουμε τη λάσπη». Την ανακάλυψαν άλλοι πριν από μας. Δεν είναι κακό, κατά τη γνώμη μου πάντα, να αντιγράψουμε κάποιο επιτυχημένο πρόγραμμα, με το οποίο δουλεύει κάποιος άλλος Δήμος.
Και ας θυμηθούμε πώς δούλευε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας πριν περίπου 50 χρόνια. Είναι τυχαίο που κάποιοι άλλοι Δήμοι στην Ευρώπη δουλεύουν ακριβώς έτσι, διατηρώντας την πόλη τους καθαρή;
Χ.Γ.

Σε καθεστώς ΑΕΠΙκρατίας…
… ζουν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μια εταιρεία που έχει το μονοπώλιο είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων για τη μουσική και μάλιστα έχει δέσει τόσο γερά τη δουλειά της με αυτό τον νόμο που πραγματικά κάνει ότι θέλει …Ακόμη και αν κάποιος δεν παίζει από το ρεπερτόριο που εκπροσωπεί αλλά κάποιας άλλης εταιρείας του ζητά να πληρώσει δικαιώματα επικαλούμενοι ελέγχους που έχει κάνει και τον στέλνει στον εισαγγελέα χωρίς όμως να ελέγχεται από πουθενά μήπως τυχόν είναι πλασματικοί αυτοί οι έλεγχοι, μη αναγνωρίζοντας παράλληλα την άλλη ανταγωνιστική εταιρεία. Άσε δε που κοπανάει ότι ποσό θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και κλείνουν επιχειρήσεις απ’ αυτό τον λόγο… Άσε που κανείς δεν ξέρει την λίστα των έργων και των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί για να μην παίζει αυτά τα κομμάτια και το καφενεδάκι της Πάχνης να πληρώνει στην ΑΕΠΙ όσο ένα καφέ στην …Μύκονο! Δηλαδή Γιάννης κερνάει …Γιάννης πίνει… και λογαριασμό δεν δίνει! Και το πιο ωραίο που ακούσαμε… από τον κ. Γρεβελιά, αν. διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΠΙ που ήταν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τα ξενοδοχεία – λέει– πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα εκ των προτέρων στην ΑΕΠΙ όχι απλά για την μουσική που βάζουν σε κοινόχρηστους χώρους τους αλλά και για την μουσική που πιθανόν θα ακούσει ο πελάτης στο δωμάτιο του; Και αναρωτιέμαι; Μήπως μας ζητήσουν να πληρώσουμε πνευματικά δικαιώματα για τον ήχο του κινητού μας;
Δηλαδή μιλάμε για εξωφρενικά πράματα και κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να τους μαζέψει τα λουριά …
Μ.Ξ.

Η υπόθεση έχει βάθος…
Είδα προχθές στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ξάνθης μια απόφαση της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Ξάνθης για ανάκληση αδείας της επιχείρησης “Apollon” (ΑΔΑ: 78ΦΒΩΚ8-ΓΗΣ) με τίτλο: “Τροποποίηση ως προς τους λόγους της με αρ. πρωτ. 975//15-5-2013 ανάκλησης
της αναθεώρησης της Να 80/05 οικοδομικής αδείας” . Όπως εξηγείται στην απόφαση οι λόγοι της ανάκλησης της αδείας είναι αυθαίρετες κατασκευές που διαπιστώθηκαν και δεν περιλαμβάνονται στην αρχική άδεια που ήταν για 600 τ.μ. για καφέ – σνακ μπαρ: «Έτσι εσείς αποκρύψατε την υφιστάμενη διαμορφωμένη κατάσταση και υποβάλατε νέα
μελέτη υπό κατασκευή, όπως δήλωνε ο μηχανικός σας, εμφανίζοντας μικρότερο το ήδη
κατασκευασμένο κτίριο, για να μπορέσετε να είστε μέσα στα επιτρεπτά όρια της κάλυψης του οικοπέδου» αναφέρεται στην απόφαση. Ε και τι; Είναι το μοναδικό θα μου πείτε; Όχι βέβαια αλλά η αρχική άδεια δόθηκε το 2007. Αλλά από τότε πέρασαν τόσα χρόνια και το μαγαζί λειτουργούσε . Τώρα το είδαν ότι έχει αυθαίρετες κατασκευές; Να μου το θυμηθείτε υπόθεση αυτή έχει πολύ …βάθος και μάκρος μη σου πω… και σύντομα θα γίνουν αποκαλύψεις που θα τραντάξουν την τοπική κοινωνία!
Μ.Ξ.

Στο περιφερειακό συμβούλιο
Μια περιφερειακή …πρωτοτυπία περιελάμβανε το περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου. Συγκερκμένα υπερίσχυσε η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης έναντι της συμπολίτευσης με 20 υπέρ – 16 κατά και ένα λευκό. Η πρόταση αφορούσε τον αγωγό ΤΑΠ και τα αντισταθμιστικά οφέλη που προκύπτουν από την διέλευσή του. Συγκεκριμένα ο Φώτης Καραλίδης πρότεινε να μη διέλθει ο αγωγός από το κοίτασμα του λιγνίτη στους Φιλίππους και να υποστηρίξει η περιφέρεια την προσφυγή των αγροτών των Κρηνίδων κατά του ΥΠΕΚΑ που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους αγνοώντας ομόφωνη αρνητική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αν μη τι άλλο η υπερίσχυση αυτής της πρότασης αφ’ ενός αναδεικνύει μια άλλη δημοκρατικότερη και ουσιαστικότερη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και επιβραβεύει τον κ. Καραλίδη για την προσπάθειά του να προασπίσει τα συμφέροντα της κοινωνίας της Καβάλας.
Μ.Ξ.

Αντιπρόεδρος ο Μπένης…
Εκλέχθηκε ομόφωνα ο Δημήτρης Μπένης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου. Να σημειώσουμε ότι οι τοποθετήσεις του ειδικά στο θέμα της ΑΕΠΙ ήταν καίριες και σαφώς υπέρ των επιχειρηματιών επιδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία όχι όμως εις βάρος της νομιμότητας.
Μ.Ξ.

Ζαλισμένος από τον…καιρό
Καλός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
Στη Θράκη θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ η ορατότητα θα περιορίζεται τοπικά τις πρωινές ώρες. Μάλιστα, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφτείτε μέσα στο σαββατοκύριακο τον ορεινό όγκο ή την παραποτάμια περιοχή του Νέστου, όπου θα χορτάσετε όμορφες φθινοπωρινές εικόνες. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι αυτές οι μικρές αποδράσεις είναι οικονομικές και συνάμα πολύτιμες καθώς σας φέρνουν πιο κοντά στην φύση και σας βοηθούν να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας για την εβδομάδα που έρχεται.
Γ.Τ.

Ο γαλατάς της γειτονιάς σας
Μια καλή ιδέα δίνει γνωστή εταιρεία γαλακτοκομικών, η οποία αποφάσισε να διαθέτει φρέσκο γάλα μιας ημέρας στην αγορά της Αττικής. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διανέμει το γάλα μιας ημέρας σε φούρνους και όχι στα supermarkets, δίνοντας την δυνατότητα στους αρτοπώλες να έχουν στα μαγαζιά τους ένα ανταγωνιστικό προϊόν και μαζί με το ψωμί θα παρέχουν ένα «πακέτο» απαραίτητων διατροφικών προϊόντων στον καταναλωτή.
Γιατί δεν υλοποιούν αυτή την πρωτοποριακή ιδέα και στην πόλη μας, ώστε να γλυτώσουμε και εμείς από το γάλα που μας έρχεται σε παγοκολώνες;
Γ.Τ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …