Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο άνεμος δεν πήρε το κέφι από τη γιορτή του Γηροκομείου

Ο άνεμος δεν πήρε το κέφι από τη γιορτή του Γηροκομείου

0
girokomeio giorti1

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η φιλανθρωπική βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Δεν ευνόησε ο καιρός, αλλά οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι συμπολίτες που τίμησαν την εκδήλωση δημιούργησαν μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα

girokomeio giorti2
Η αναβληθείσα από την προηγούμενη εβδομάδα καθιερωμένη εκδήλωση του Γηροκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα της Παρασκευής. Η γιορτή είχε αναβληθεί λόγω της βροχής, αλλά τελικά και την ημέρα της διοργάνωσης, ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, αυτή τη φορά, λόγω του έντονου αέρα. Όπως όμως σημείωσε και ο πρόεδρος του Γηροκομείου Γιάννης Παπαχρόνης: «είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα!» κι έτσι οι τρόφιμοι, μαζί με τους εθελοντές και τους ξανθιώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση γιόρτασαν με φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική, τραγουδώντας μαζί αγαπημένα τραγούδια και ανταλλάσσοντας χαμόγελα .
Για άλλη μια χρονιά «ψυχή» της φιλανθρωπικής βραδιάς ήταν οι εθελοντές, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτές» που μετέφεραν το «στέκι» τους από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, μαζί με την εμπειρία τους στο ψήσιμο στην αυλή του Γηροκομείου και μαζί με τις Γυναίκες της Αγάπης, του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ανέλαβαν το φαγητό, με μια πλούσια ποικιλία από κρέατα, σαλάτες και γαρνιρίσματα. Ενεργά συνέδραμαν και επιχειρήσεις της Ξάνθης (κρεοπώλες, κάβες), που ανέλαβαν τον εφοδιασμό για τη γιορτή.
Και οι ίδιοι οι τρόφιμοι έδειξαν να ευχαριστιούνται ιδιαίτερα και τη μεγάλη παρέα, αλλά και τη μουσική. Αυτό το κλίμα μας μετέφερε με το χαμόγελο και τους στίχους από τα τραγούδια που ήξερε η κ. Κρυστάλλω, ετών 98, που διασκέδαζε με τις φίλες της.
Η εκδήλωση σκοπό είχε την οικονομική, αλλά και ηθική στήριξη της κοινωνικής δομής για την Τρίτη Ηλικία, που δίνει μάχη για την επιβίωσή της, μέσα από πολλές οικονομικές και πρακτικές δυσκολίες. Παρόλα αυτά ο κόσμος, οι επαγγελματίες και οι πολίτες, αγκαλιάζουν το Γηροκομείο και αυτό ενδυναμώνει ηθικά το ΔΣ, τους εργαζομένους και τους εθελοντές που βρίσκονται δίπλα στους τρόφιμους σε καθημερινή βάση.
«Είναι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος στηρίζει. Με πολύ μεγάλη χαρά, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, βρίσκονται δίπλα στο Γηροκομείο κι αυτό είναι σημαντικό γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος στηρίζει από το υστέρημά του, αλλά πάντα οι μη έχοντες ήταν οι πιο συνεπείς στην κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη», σημείωσε ο κ. Παπαχρόνης.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλο μέρος της ξανθιώτικης κοινωνικάς στο «Κοινωνικό Λαχείο» και έκανε έκκληση για ακόμη μια φορά προς τους πολίτες να επιδείξουν κοινωνικά αντανακλαστικά για τους φορείς της πόλης μας που στηρίζουν τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …