Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μαθήματα δημοσιογραφίας σε παιδιά του 3ου δημοτικού

Μαθήματα δημοσιογραφίας σε παιδιά του 3ου δημοτικού

0
sxoleio empros

Επίσκεψη και ξενάγηση της Ε’ τάξης στα γραφεία του «Ε». Άντλησαν τεχνογνωσία για την έκδοση της δικής τους εφημερίδας

Ζωηρό ενδιαφέρον από την νέα γενιά για την δημοσιογραφία και την έκδοση εφημερίδας

Ζωηρό ενδιαφέρον για τη δημοσιογραφία και για την διαδικασία της έκδοσης ενός φύλλου εφημερίδας σ’ όλα τα στάδια ολοκλήρωση του έδειξαν οι μικροί μαθητές της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που μαζί με τους δασκάλους του Καράμπελα Ευαγγελία και Ράικο Σταύρο επισκέφτηκαν τα γραφεία του «ΕΜΠΡΟΣ» το πρωί της Παρασκευής. Μας «βομβάρδιζαν» κυριολεκτικά με ερωτήσεις – μερικές ομολογουμένως πολύ εύστοχες – προκειμένου να αντλήσουν τεχνογνωσία γιατί όπως μας είπαν θέλουν να εκδώσουν τη δική τους σχολική εφημερίδα.

Τα παιδία…δημοσιογραφούν

Ο ιδρυτής του «Ε» κ. Γιάννης Διαφωνίδης εξήγησε όλη τη διαδικασία της έκδοσης από την καταγραφή του ρεπορτάζ έως και του τρόπου που εκτυπώνεται η εφημερίδα ενώ παράλληλα έκανε μια ιστορική αναδρομή στα 38 χρόνια λειτουργίας του «Ε» και στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε, παρέχοντας στα παιδιά χρήσιμες πληροφορίες. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Δημήτρης Καλτέκης εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο κάλυψης και γραφής του αθλητικού ρεπορτάζ, δέχτηκε ομοβροντία ερωτήσεων για τους αγώνες και τα προγνωστικά της ομάδας μας απαντώντας με προθυμία σ’ όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Η υποφαινόμενη αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας εξηγώντας έννοιες όπως «γεγονός» και «είδηση», στη διαχείριση της πληροφορίας και στη διαδικασία αποτύπωσής της. Αρκετά παιδιά δήλωσαν ότι θα τους ενδιάφερε να γίνουν δημοσιογράφοι ενώ άλλα εύστοχα παρατήρησαν ότι έχει … «πολύ δουλειά»!!!

Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις «αντοχές» τους στο δικό τους δημοσιογραφικό και εκδοτικό εγχείρημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …