Σχόλια 29/09/14

0
antipritaneis
Δυστυχώς 6,3 εκ Έλληνες επτωχεύσαμε! Οι υπόλοιποι το παλεύουν ακόμα…


Στο όριο της φτώχειας 6,3 εκατ. Έλληνες
Τα στοιχεία από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι σοκαριστικά. 6,3 εκ Έλληνες απειλούνται από τη φτώχεια. Η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ΕΕ όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας. Σε καθεστώς ένδειας βρίσκονται 2,5 εκ. Έλληνες ενώ ακόμη 3,8 εκ. απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια σύμφωνα με την έκθεση.
Όσο για την ανεργία, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.280.101 ενώ πλήττει πλέον και τους αρχηγούς των νοικοκυριών, δηλ. εργαζόμενους άνδρες στην παραγωγική ηλικία. Η ανεργία των νέων 15-24 ετών ανήλθε στο 52%, ενώ πολλά νοικοκυριά είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο άλλα και χωρίς πόρους. Παράλληλα υπήρξε δραματική μείωση των αποδοχών, ενώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.
Τραγικά τα στοιχεία και δυστυχώς δεν φαίνεται πως υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον…


Κάτι θα φταίει
Στη γειτονική Καβάλα μάλλον οι φιλόζωοι το έχουν καβαλήσει το καλάμι ή τους περισσεύει η διάθεση για προβολή. Βγήκε λοιπόν ο δήμος να μαζέψει κάποια αδέσποτα από την πόλη (γνωστό το πρόβλημα και σε μας) και επειδή τραυματίσθηκε ελαφρά ένας σκύλος, το Σωματείο υπέβαλε μήνυση σε βάρος του δήμου!
Τι λέει ο λαός μας γι’ αυτό; «Όταν η ψείρα χορτάσει βγαίνει στο γιακά».
Το ίδιο και οι Καβαλιώτες φιλόζωοι. Αντί να βοηθήσουν στη συλλογή των αδέσποτων για να στειρωθούν, βρήκαν την ευκαιρία λόγω τραυματισμού ζώου να κάνουν μήνυση!
Σίγουρα εκεί στην Καβάλα θα φταίει το νερό που πίνουν.
«Ε»


Στον Άρειο Πάγο
Το ΄πε και το’ κανε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τις εκθέσεις των επιθεωρητών- ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για πέντε δήμους που αρνούνται τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται για τους δήμους Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.
Μόλις εχθές ανακοινώθηκε από το δήμο Αθηναίων, που διενεργεί μόνος του ελέγχους, ότι εντοπίστηκαν 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά και απολύθηκαν άμεσα οι 36, ενώ το δρόμο της εξόδου θα δουν άμεσα και οι υπόλοιποι.
Όμως δυστυχώς, τις δύσκολες αυτές εποχές που όλοι μας πληρώνουμε με αίμα πλέον το τίμημα για να κρατηθεί η χώρα όρθια, να μπορεί να λειτουργεί το κράτος κανονικά, να πληρώνονται συντάξεις, μισθοί, για να λειτουργούν νοσοκομεία και σχολεία, υπάρχουν και κάποιοι αυτοδιοκητικοί που παριστάνουν τους επαναστάτες χωρίς αιτία, προστατεύοντας με διάφορες προφάσεις την ανομία.
Και μάλιστα πρόκειται γι’ αυτούς τους ίδιους που ευαγγελίζονται την έλευση του νέου και του προοδευτικού. Αυτό είναι το προοδευτικό; Η υπόθαλψη των απατεώνων; Αλίμονο!


Ποιες είναι οι μακροβιότερες επιχειρήσεις
Τις επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν στη διάρκεια της τελευταίας 50ετίας (1964-2014) παρουσίασε η Icap Group. Ως εταιρείες που επιβίωσαν όλα αυτά τα χρόνια θεωρούνται εκείνες που δεν έχουν πτωχεύσει, δεν έχουν διαλυθεί, δεν αδράνησαν, δεν απορροφήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν από άλλες εταιρείες.
Ποιες είναι αυτές; Πρώτη όλων είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ που λειτουργούν από το 1828, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από το 1841, η Εταιρεία Ν. Γ. Καλλικούνης ΑΕ από το 1850, η Ι. Βαρβαγιάννης ΕΠΕ από το 1860, η DIPO ΑΕ (ξυλεία) από το 1860, η BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ από 1865, η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕαπό το έτος 1874, η Alpha Bank από το 1879, η Καρέλια Καπνοβιομηχανία ΑΕ από το 1888, η ΜΕΤΑΞΑ Σ. & Η. & Α. ΑΒΕ από το 1888, ο ΟΣΕ από το 1878 κ.α.
Ας ελπίσουμε ότι οι ιστορικές αυτές επιχειρήσεις θα επιβιώσουν κι από τη μεγάλη κρίση που διανύουμε και θα συνεχίσουν την πορεία τους…


Συνεχίζουν να τα κάνουν μούσκεμα
Άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μπαλώσουν λακκούβες στους δρόμους της πόλης και να καθαρίσουν τα φρεάτια. Και αυτό γιατί με τις πρώτες σταγόνες οι δρόμοι γεμίζουν νερά με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα να κάνουν μούσκεμα τους περαστικούς, ακόμα και αν κινούνται με ελάχιστη ταχύτητα. Μούσκεμα, όμως, κινδυνεύουν να γίνουν και από τις παγίδες που τους κρύβουν τα πεζοδρόμια, καθώς πολλά πλακάκια έχουν ξεκολλήσει με αποτέλεσμα μόλις πατήσει κάποιος πάνω να πετάγονται νερά. Έτσι, οι Ξανθιώτες κινούνται στους δρόμους πηδώντας δεξιά και αριστερά και προσπαθώντας να προστατευτούν από τα νερά που τους έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις.
Αυτή η κατάσταση, πέρα από γελοία, είναι άκρως επικίνδυνη καθώς η προσοχή των πεζών ελαττώνεται στην προσπάθεια να μην βραχούν.
Γ.Τ.


Σπιουνιές για εκδίκηση
200 περίπου κλήσεις δέχεται καθημερινά ο τετραψήφιος αριθμός του ΣΔΟΕ, 1517, με αρκετούς πολίτες να δίνουν στοιχεία ακόμα και για συγγενικά τους πρόσωπα. Έκπληξη μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το 95% των καταγγελιών είναι επώνυμες, το 60% αφορά καταγγελίες για συγγενικά πρόσωπα (με σκοπό την εκδίκηση) και το 20% ταβερνιάρηδες και ιδιοκτήτες καφετεριών που «καρφώνουν» συναδέλφους τους για μη χορήγηση αποδείξεων.
Άξιο αναφοράς επίσης, είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα μια γιαγιά τηλεφωνεί καθημερινώς για να καταγγείλει την εγγονή της για αιφνίδιο πλουτισμό, καθώς όπως ισχυρίζεται την είδε ξαφνικά με σπίτι, πολυτελές αυτοκίνητο και κοσμήματα.
Γ.Τ.


Ο «καυγάς για τα …χταπόδια στα Άβδηρα
«Εμφύλιος πόλεμος» είναι σε εξέλιξη στα νερά του λιμανιού των Αβδήρων για τα …πλοκάμια των χταποδιών! Ναι καλά διαβάσατε. Μαλώνουν οι επαγγελματίες ψαράδες μεταξύ τους γιατί κάποιοι από κοντινά λιμάνια παρότι δεν άρχισε ακόμη το ψάρεμα των χταποδιών – αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου …έκαναν κατάληψη στο λιμάνι των Αβδήρων βάζοντας «κουτιά» παντού για να πιάσουν τα χταπόδια με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους επαγγελματίες ψαράδες του λιμανιού να μην μπορούν να ρίξουν δίκτυα για να πιάσουν ψάρια αφού τους πιάνουν τις θέσεις. Έτσι γίνονται ομηρικοί καυγάδες μέσα στο λιμάνι και υπάρχει κίνδυνος να έχουμε και …αίματα! Το λιμεναρχείο Λάγος δεν μπορεί να παρέμβει γιατί έχει …κινητικά προβλήματα όπως ας πούμε …δεν έχει καύσιμα για να κινήσει το σκάφος του και να τους πιάσει επ’ αυτοφώρω καθότι παρανομούν…
Κι έτσι η εμφύλια σύρραξη συνεχίζεται…
Μ.Ξ.


Οι νέοι αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Θράκης
Πέντε αντί για τέσσερις της προηγούμενης διοίκησης του ΔΠΘ είναι οι νέοι αντιπρυτάνεις που όρισε ο πρύτανης Αθανάσιος Καραπνίνης. Πρόκειται για τους: Γιάννης Μουρμούρης και Νίκος Αγγελούσης από την Κομοτηνή, Χαριτωμένη Πιπερίδου από την Αλεξανδρούπολη, Παντελής Μπότσαρης από την Ξάνθη και Φώτης Μάρης από την Ορεστιάδα. Ο Παντελής Μπότσαρης και ο Γιάννης Μουρμούρης ήταν αντιπρυτάνεις και επί πρυτανείας Κώστα Ρέμελη.
Μ.Ξ.


Ανανέωση online
Ηλεκτρονικά θα ανανεώνουν, στο εξής, τις κάρτες ανεργίας οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ηλεκτρονικά θα μπορεί να εντοπίζει ο Οργανισμός περιπτώσεις παράνομης καταβολής επιδομάτων ανεργίας.
Το μέτρο που περιορίζει τις ουρές ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που πρόκειται να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή. Η διάταξη δεν καταργεί, πάντως, την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας για τους περίπου 140.000 εγγεγραμμένους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (θα συνεχίσουν να προσέρχονται αυτοπρόσωπα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος).
Πρόκειται για μέτρο που ήταν απαραίτητο να γίνει, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ίδιοι οι άνεργοι, να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες που καθυστερούσαν για μια τυπική διαδικασία, αλλά και να μη χάνεται για πρακτικούς λόγους η προθεσμία ανανέωσης της κάρτας.
Ε.Δ.


Ένα άδικο κράτος
Καθημερινά ακούμε ιστορίες, μαθαίνουμε από συμπολίτες μας και βιώνουμε οι ίδιοι τις συνέπειες της λειτουργίας ενός κράτους, χαοτικού και ασυνεπούς, υπερβολικά αυστηρού για τους φορολογούμενους και χωρίς αιτιολογία για τις δικές του ανεπάρκειες.
Παρακρατούνται έσοδα πριν γίνουν ληξιπρόθεσμα, επιβάλλονται ασύλληπτα τέλη για κάθε είδους υπηρεσίες του κράτους (μέχρι και τη λειτουργία των κατασκηνώσεών του!), χάνονται αναρίθμητες εργατοώρες στις ουρές της Εφορίας και την ίδια στιγμή πολίτες καταδικάζονται για χρέη στο Δημόσιο, ακόμη κι αν έχουν λαμβάνειν από το κράτος!
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για το νοικοκύρεμα και ακόμη περισσότερο για την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ε.Δ.


Εποπτικό συμβούλιο μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων
Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.
Μέσω αυτού θεσμοθετείται το εποπτικό συμβούλιο Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων, όπου θα συμμετέχουν οι μουφτήδες της Θράκης και το οποίο θα παίζει ρόλο συμβουλευτικό, αντίστοιχα με όσα προβλέπονται για την ορθόδοξη χριστιανική εκπαίδευση.
Με εγκωμιαστικά σχόλια μίλησαν σχεδόν όλοι οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς επί του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο είχε τη θετική αποδοχή των εκπροσώπων των θρησκευτικών κοινοτήτων και ομάδων που είναι στην Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισαν, λύνει επιτέλους χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα, από την άρνηση της ελληνικής πολιτείας, αλλά και της ελληνικής εκκλησίας να αναγνωριστεί η νομική τους οντότητα.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…