Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια συναγρίδα μα τι συναγρίδα! 16 κιλά!

Μια συναγρίδα μα τι συναγρίδα! 16 κιλά!

0
synagrida

Μια παρέα φίλων , ερασιτέχνες ψαράδες, ψάρεψαν την πιο μεγάλη συναγρίδα της Μεσογείου ανοιχτά της Σαμοθράκης!

Δεν μπήκε στο βιβλίο Γκίνες αλλά την απόλαυσαν όλοι στην παρέα… σε ψαροταβέρνα
Δεν πίστευε στα μάτια τους μια παρέα φίλων όλοι τους φανατικοί ερασιτέχνες ψαράδες όταν τράβηξαν τα δίχτυα τους ανοιχτά της Σαμοθράκης όπου βγήκαν για ψάρεμα μια βράδια αρχές καλοκαιριού. Μια γιγάντια συναγρίδα είχε πιαστεί και πάλευε να ξεφύγει απ’ τα δίχτυα τους όμως… ματαίως! Έκαναν τον σταυρό τους γιατί τόσο μεγάλη δεν είχαν ξαναδεί!
Ψάρεψαν την πιο μεγάλη συναγρίδα της Μεσογείου!
Την έκπληξη τους διαδέχθηκε η περιέργεια …Γι αυτό την ζύγισαν και την βρήκαν 16 κιλά και 120 γραμμάρια: «Η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη καθώς γνωρίζαμε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στη Διεθνή Ένωση Ψαράδων, μέχρι και 14 κιλά και 800 γραμμάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι στα νερά της Μεσογείου», λέει στο «Ε» ο κ. Μπάμπης Μουρατίδης ένας από την παρέα που ψάρεψαν το πελώριο ψάρι. Η παρέα όμως δεν φρόντισε να το καταγράψει διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους αλλά η χαρά του ψαρέματος και η απόλαυση της παρέας, και όσο μεγάλη ήταν η συναγρίδα, άλλο τόσο νόστιμη έγινε όταν μαγειρεύτηκε.
Δεν μπήκε στο βιβλίο Γκίνες αλλά την απόλαυσαν όλοι στην παρέα…
Την απόλαυσαν ένα βράδυ η παρέα των φίλων μαζί με άλλους…27 σε μια ψαροταβέρνα!
Όπως μας είπε ο κ. Μουρατίδης την ψάρεψαν με συρτή με μολύβι φύλακα, μια τεχνική που μπαίνει ζωντανό δόλωμα καλαμάρι ή σουπιά. Επίσης ανέφερε ότι το θρακικό Πέλαγος επειδή έχει πολύ καθαρά νερά και είναι πέρασμα πολλών ειδών ψαριών από τον Βόσπορο έχει πολύ καλής ποιότητας αλιεύματα και ότι ο ίδιος και οι φίλοι του, όλοι μέλη Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης, αγαπούν πολύ το ψάρεμα πάντοτε με σεβασμό στην θάλασσα.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…