Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία το πρώτο στάδιο προετοιμασίας

Στην τελική ευθεία το πρώτο στάδιο προετοιμασίας

0
proponisi 2014

Ισόπαλο 1-1 το πρώτο φιλικό με Βέροια – ακολουθεί αυτό με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο (02/08 – 18:45) στα Πηγάδια

 

«Ψάχνεται» για… μουντιαλικό παίκτη η Skoda Ξάνθη

 
 
Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους της προετοιμασίας της μπήκε η Skoda Ξάνθη, καθώς από χθες ξεκίνησε η 4η εβδομάδα από την πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών κι έπειτα.
Μετά από την πρώτη εβδομάδα ασκήσεων – εργομετρικών τεστ, εξετάσεων κλπ. και άλλες δύο που ακολούθησαν με τους παίκτες να παραμένουν κλεισμένοι στο ξενοδοχείο του Αθλ. Κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια, γι’ αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα καθώς δεν θα παραταθεί η παραμονή των παικτών στα Πηγάδια αλλά θα κατεβαίνουν για τις προπονήσεις και θα επιστρέφουν σπίτια τους.
Οι ρυθμοί ωστόσο δεν θα πέσουν αλλά αντίθετα θα παραμείνουν σε υψηλοί, ώστε να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα που έθεσε ο Σάκης Τσιώλης.
Στο τέλος αυτής της εβδομάδας εξάλλου (Σάββατο 02/08 – 18:45) θα διεξαχθεί το 2ο φιλικό της Skoda Ξάνθη, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΑΕΚ στο «Skoda Ξάνθη Arena», όπου αναμένεται να γίνουν σε ένα μεγάλο μέρος και τα «αποκαλυπτήρια» της ξανθιώτικης ομάδας για τη νέα σεζόν, καθώς αναμένεται να έχουν ενσωματωθεί όλοι οι παίκτες που θα βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό της.
Από εκεί και μετά θα μπούμε στο 2ο στάδιο προετοιμασίας με περισσότερα φιλικά (θα ακολουθήσουν ακόμη τέσσερα με ΠΑΟΚ, Πανθρακικό, Άρη Ακροπόταμου, Εθνικό Αλεξ/πολης), ώστε να «δέσει» καλύτερα η ομάδα και να ετοιμάζεται σιγά – σιγά για την «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 24/08.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ξάνθη «ψάχνεται» για τρεις επιπλέον παίκτες ώστε να ολοκληρώσει τις κινήσεις της και συγκεκριμένα για ένα αριστερό μπακ, έναν πλάγιο μέσο κι έναν κεντρικό μέσο.
Εξάλλου αν και είχε βρεθεί κοντά σε δύο περιπτώσεις, οι παίκτες που είχε βάλει στο «στόχαστρο» φαίνεται ότι απομακρύνονται. Πρόκειται για τους Κοντοέ, Γ. Γεωργιάδη οι οποίοι όπως όλα δείχνουν έχουν βγει εκτός «κάδρου» για τους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας που ψάχνουν αλλού για παίκτες.
 
Θετική εικόνα στο φιλικό με Βέροια
 Στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής ο Σάκης Τσιώλης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς από τους «μικρούς» (ηλικιακά), έτσι ώστε να δει σε ποιους θα μπορεί να υπολογίζει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα άφησαν θετικές εντυπώσεις, γεγονός που είδε με ικανοποίηση ο προπονητής της Skoda.
Το φιλικό έληξε ισόπαλο (1-1) με τα γκολ των Λουσέρο και Καλτσά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σάκης Τσιώλης στην ανεπίσημη πρεμιέρα του στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας, είχε την ευκαιρία να δει τα πρώτα δείγματα αγωνιστικής… «γραφής» της Skoda.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι απείλησαν με τις κεφαλιές των Μπαρέττα – Σολτάνι και το σουτ του Μπαξεβανίδη που όμως δεν βρήκαν τον στόχο ενώ ο Εσπάρθα για την Βέροια νικήθηκε από τον Κυριακίδη στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.
Στο δεύτερο ημίχρονο τόσο ο Σάκης Τσιώλης, όσο και ο Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές τους. Στο 60ό λεπτό ο Ολιβέιρα έβγαλε όμορφη κάθετη πάσα στον Λαζαρίδη και ο τελευταίος κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Αντριάν Λουσέρο κάνοντας το 1-0. Στο 70’ ο Καλτσάς με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 1-1. Λίγο αργότερα (71’) ο Ζαρόπουλος απέκρουσε το πλασέ του Μάνου μέσα από την περιοχή ενώ το σουτ του Καλτσά πέρασε άουτ στο 80’, όπως και η προσπάθεια του Λισγάρα στο 83’.
Για τη Skoda Ξάνθη αγωνίστηκαν οι: Κυριακίδης (46’ Ζαρόπουλος), Μπαξεβανίδης (57’ Κολλαράς), Γούτας (65’ Τσαμούρης), Καρυπίδης (46’ Λισγάρας), Πασχαλάκης (65’ Παπαδημητρίου), Λουσέρο (66’ Ορφανίδης Λ.), Βασιλακάκης (65’ Ορφανίδης Π.), Φλίσκας (57’ Λαζαρίδης), Μπαρέττας (46’ Ολιβέιρα), Σολτάνι (46’ Παπαστεριανός), Ράνος (57’ Νάκα).
 
Έρχεται… «μουντιαλικός»;
 Έναν παίκτη που αγωνίστηκε στο πρόσφατο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας και μάλιστα ως βασικός σε κάποια παιχνίδια της ομάδας του φέρεται να προσέγγισε η Skoda Ξάνθη τις προηγούμενες ημέρες! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», ο εν λόγω παίκτης που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη όμως μία σημαντική διαφορά στο οικονομικό κομμάτι αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για να επέλθει συμφωνία, καθώς για να αποσπάσει θετική απάντηση η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, ανεβάζοντας την προσφορά της κοντά στις 250.000 Ευρώ/έτος. Πάντως ακόμη κι αν υπάρξουν υποχωρήσεις στο οικονομικό κομμάτι και βρεθεί η «χρυσή τομή», η συμφωνία δεν θεωρείται δεδομένη μιας και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εξετάζει προτάσεις και από αρκετές άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την περίπτωση του. Όποια κι αν είναι η απάντηση, οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα φανεί αν είναι αυτός ο «εκλεκτός» για τη μεσαία γραμμή. Οπότε λίγες ημέρες ακόμη υπομονή…
 
 Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …