Σχόλια 26/07/14

0
kimionis close
Με τόσο αίμα στις οθόνες μας κινδυνεύουμε να εθιστούμε στη φρίκη…


 
 
Μερίδιο δόξης
 Έβαλε σε προτεραιότητα ο Αλέκος Κοντός μαζί με το Επιμελητήριο, το θέμα της επιδότησης Εργασίας των βιομηχανιών και βιοτεχνιών, το γνωστό ως 12% και αμέσως άρχισαν τα σπεκουλαρίσματα. Όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι βουλευτές των διαφόρων κομμάτων, έκαναν ερωτήσεις και έδειξαν ενδιαφέρον.
Δεν είναι κακό το ενδιαφέρον τους όμως είναι λίγο συζητήσιμο. Τέλος πάντων, ας δοθεί λύση στο θέμα κι ας πάρουν όλοι μερίδιο δόξης και τιμής.
«Ε»


 
Σπέκουλα
 Το βιώνουμε κάθε φορά εδώ στη Θράκη. Και μάλιστα με έναν τρόπο που μας προβληματίζει λόγω της υπερβολής που διακρίνουμε. Όχι, δεν είναι Οικολογική καταστροφή αυτό που έγινε στη Βιστονίδα (με όμικρον παρακαλώ επιτέλους!). Και ούτε προήλθε από ανθρώπινη παρέμβαση.
Υπήρξε όντως ζημιά για τους αλιείς, όμως αυτή θα αποκατασταθεί. Όπως και η «οξυγόνωση» της λίμνης. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού. Οι οποίοι μίλησαν λίγο, διότι τα πολλά λόγια δεν οδηγούν πουθενά. Η σπέκουλα τώρα από τους βουλευτές των Αθηνών, που βρήκαν την ευκαιρία να προβληθούν, ε, το κατανοούμε έως ένα βαθμό αλλά δεν συμφωνούμε μαζί τους. Ευκαιριακή και επιδερμική η προσέγγισή τους.
«Ε»


 
 Τέλος εποχής
 Όσο κι αν για κάποιους θα είναι μια δύσκολη υπόθεση να το αποδεχτούν, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Έρχεται και θα μπει λουκέτο σε όσες δημοτικές επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες. Απλά πράγματα πλέον.
Όσοι αυτοδιοικητικοί δεν το έχουν καταλάβει, θα το νιώσουν σύντομα λόγω οικονομικών περικοπών στην ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό θα γίνει και αν δεν απογραφούν επίσης, για να γίνει γνωστό με τι ασχολούνται και τι προσωπικό απασχολούν. Τι δηλώνει ο μύθος; Ότι η περίοδος η παλιά και ανεξέλεγκτη, τελείωσε. Μπαίνουν άλλοι κανόνες πλέον και όποιος δεν συμφωνεί μένει στο περιθώριο. Οι υπόλοιποι πάνε μπροστά και προχωρούν σε νέες υγιείς βάσεις. Διαφορετικά λουκέτο.
«Ε»


 
 Νέος συνεργάτης
 Στη σελίδα οκτώ του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας δημοσιεύθηκε άρθρο του δικηγόρου Αθηνών Ιωάννη Ελ. Κυμιωνή. Ο κ. Κυμιωνής θα είναι μαζί μας κάθε Παρασκευή και θα μας κρατάει συντροφιά προσεγγίζοντας και αναλύοντας επίκαιρα θέματα με πανελλήνιο αλλά και τοπικό ενδιαφέρον.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή αποδεχτήκαμε τη συνεργασία αυτή, την οποία πιστεύουμε ότι θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα οι αναγνώστες μας.
«Ε»


 
Νέα περίοδος για το Ψυχολογικό
 Το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης μπήκε πλέον σε νέα περίοδο. Τόσο για τα παιδιά που φιλοξενεί, σιτίζει και φροντίζει για την εκπαίδευσή τους όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πλέον η σελίδα για το Ίδρυμα αυτό, που τόσα προσέφερε στον τομέα του, γύρισε. Και γύρισε με μια καλύτερη προοπτική για όλους.
Κι αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τη συνεργασία των τοπικών παραγόντων. Για ν’ αποδειχθεί για άλλη μια φορά πως ΟΛΑ τα προβλήματα λύνονται μέσα από συνεργασίες και συναινέσεις, αρκεί να επικρατεί η κοινή λογική.
«Ε»


 
Προς αγρότες
 Δεν επιθυμούμε και ούτε είναι στις προθέσεις μας να νουθετήσουμε τους αγρότες του νομού. Αυτούς τουλάχιστον που τα ξέρουν όλα. Τέλος πάντων, γνωρίζουν ότι το νερό που καταναλώνουν για τα χωράφια τους είναι αγαθό. Και μάλιστα υψηλής αξίας.
Ε, λοιπόν, αυτού του αγαθού γίνεται σπατάλη κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι και το αποδεχόμαστε. Όμως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε οι υπόλοιποι αυτήν την ανεύθυνη λειτουργία, να εκτοξεύεται νερό από τα μπεκ στα καλώδια της ΔΕΗ. Αυτό πέρα από τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας για τους ίδιους, δημιουργεί κι ένα πρόβλημα σοβαρό στα ηλεκτρονικά μηχανήματα των επιχειρήσεων με κίνδυνο να «καούν» οι πλακέτες τους λόγω της αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος.
Είπαμε κατανόηση, βοήθεια, συμπαράσταση στους αγρότες μας, αλλά το ίδιο να κάνουν κι αυτοί.
«Ε»


 
Δύο θάνατοι
 
Δύο ξανθιώτες έφυγαν από κοντά μας προχθές. πρόκειται για τον Παναγιώτη Αδαμίδη, 67 χρόνων, ποτοποιό, τελευταίο μέλος της γνωστής οικογένειας ποτοποιών και τον Κώστα Ρωμανίδη, 64 χρόνων, αδελφό του Θόδωρου. Και οι δύο έδωσαν τη δική τους μάχη αλλά δεν μπόρεσαν ν’αντισταθούν στη μοίρα τους.
Στους οικείους τους η στήλη στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια.
«Ε»


 
Τον θυμάστε;
 Νέος δήμαρχος Σάμου εξελέγη ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΑΜΘ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο περιβόητος. Τον θυμάστε; Ήταν αυτός που επί των ημερών του είχε λειτουργήσει με φανατισμό υπέρ κάποιων και εις βάρος άλλων Μέσων Ενημέρωσης.
Αυτός λοιπόν ο φεντεραλιστής, ήταν πρόσφατα στην Καβάλα και είχε συνάντηση και συνεργασία με τη νέα δήμαρχο κ. Τσανάκα.
«Ε»


 
Κατάσχεση γαϊδουριού!
 Μία πρωτότυπη κατάσχεσε διέταξε ο εισαγγελέας στη Ρόδο. Πρόκειται για την «κατάσχεση» ενός γαϊδουριού, προκειμένου να γλιτώσει το ζώο από την κακομεταχείριση. Μετά από καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου του νησιού, ότι το ζώο δεν το φρόντιζε ο ιδιοκτήτης του, το είχε όλη μέρα μέσα στον ήλιο, χωρίς τροφή και νερό με αποτέλεσμα να είναι σε άθλια κατάσταση, δόθηκε η σχετική εντολή για κατάσχεση!
Ευτυχώς αρχίζουν σιγά-σιγά και ευαισθητοποιούνται και οι δικαστικοί λειτουργοί με τις κακοποιήσεις ζώων, εκδίδοντας συχνά το τελευταίο διάστημα καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον ασυνείδητων και άρρωστων ανθρώπων που εκδηλώνουν τα πιο βάρβαρα ένστικτά τους πάνω σε ανυπεράσπιστα ζώα. Και οι περιπτώσεις αυτές είναι πάρα πολλές τελευταία.
Ίσως οι αυστηρές τιμωρίες να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά…


 
Πίστα skate με κανόνες
 Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο κανονισμός λειτουργίας της πίστας skate που δημιουργείται στο Λιμνίο. Οι σύμβουλοι δεν έκαναν πολλές παρατηρήσεις, αλλά στάθηκαν στο ζήτημα της ευθύνης αυτού που ασκεί τη γονική μέριμνα για τη συμμόρφωση των ανηλίκων με την υποχρέωση να φοράνε κράνος όταν επιδίδονται σε «οδήγηση» και «κόλπα» με το skateboard.
Ε.Δ.


 
Να κι η Ξάνθη…!
 xartis xanthi aerodromioΚι όμως υπάρχει μία μικρή υποψία Ξάνθης στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, όπου καθημερινά φτάνουν charter από διάφορες χώρες της ανατολικής και βόρειας κυρίως Ευρώπης. Στο δικό τους «χάρτη» φυσικά δεν υπάρχει η Ξάνθη, αφού όλοι φεύγουν «γραμμή» για Θάσο και Καβάλα, ωστόσο «ξετρυπώσαμε» το μοναδικό στοιχείο που ενημερώνει για την Ξάνθη, μεμονωμένους επισκέπτες που έρχονται για να εξερευνήσουν την περιοχή. Πρόκειται για τον ένα και μοναδικό χάρτη του νομού μας που βρίσκεται -ίσως και τυχαία- στο κυλικείο του αεροδρομίου. Κατά τ’ άλλα αόρατη η περιοχή μας για όσους δεν την αναζητήσουν στοχευμένα.
Ε.Δ.


 
Μετά καυγάδων και βαΐων…
 Τι και αν ήταν μέρα γιορτής για 154 οικογένειες τα παιδιά των οποίων δώσανε χθες τον όρκο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ., οι καυγάδες ξεσπούσαν στον χώρο της τελετής ο ένας μετά τον άλλον. Ο λόγος ήταν ότι ο χώρος που επιλέχθηκε (σ.σ. ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούταν ανάλογη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του ΠΡΟΚΑΤ) δεν ήταν κατάλληλος να φιλοξενήσει τόσο πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα όσοι είχαν εξασφαλίσει κάποιο κάθισμα να διαμαρτύρονται για όσους στεκόταν όρθιοι μπροστά τους, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι δεν είχαν που αλλού να πάνε.
Όπως φαίνεται λοιπόν, το πείραμα της Διοίκησης δεν πέτυχε και έτσι μάλλον δεν θα ξαναζήσουμε υπαίθρια ορκωμοσία, τουλάχιστον στον ίδιο χώρο.
Γ.Τ.


 
 Τους έπιασε το καλοκαιράκι!
 Το καλοκαιράκι έπιασε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία απουσίαζαν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του οργάνου. Αν και με τα χίλια ζόρια και μετά από τηλεφωνήματα συμπληρώθηκε απαρτία, τα μέλη ήταν και δεν ήταν εκεί. Την διαφορά έκανε ο κ. Βορίδης, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν άφησε ασχολίαστο κανένα θέμα. Βέβαια, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς, αφού ήταν ο μόνος από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Γ.Τ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…