Σχόλια 28/06/14

0
kalokairi 2014
Μισθολογικές «αποκαταστάσεις» και αφόρητη φορολογία από τη μία, ακραίος κρατικισμός από την άλλη, φουσκώνουν διαρκώς τη Χρυσή Αυγή…


 
 
Κράτος διακρίσεων, κυβέρνηση ανισοτήτων
 Το βίωσαν οι Έλληνες πολλά χρόνια τώρα. Ότι το ελληνικό κράτος είναι διακρίσεων μεταξύ των πολιτών του και οι κυβερνήσεις δημιουργίας ανισοτήτων στις τάξεις του λαού.
Ένα κράτος που οικοδομήθηκε χωρίς ηθικές αρχές αλλά με τη νοοτροπία του βολέματος και της γραφειοκρατίας για να υπηρετεί τους ισχυρούς.
Με διακρίσεις εις βάρος των ικανών, των εχόντων δίκαιο, των ηθικών. Κυβερνήσεις που τα εξέθρεψαν και στήριξαν τα φαινόμενα αυτά μέσω των πολιτικών παρεμβάσεων, την ποδηγέτηση, τον παραγκωνισμό των ικανών, που αντί της οικοδόμησης ενός κράτους δικαίου, προτίμησαν να διευρύνουν τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.
Όλα αυτά και άλλα πολλά συσσώρευσαν πίκρα και αίσθημα αδικίας σε μεγάλη μερίδα του λαού. Η οποία βέβαια εκφράζεται, εάν δεν το γνωρίζουν να το μάθουν οι πολιτικάντηδες, με ψήφο στην Χρυσή Αυγή.
«Ε»


 
Ένθετο για το καλοκαίρι ‘14
 Με ένα εντυπωσιακό ένθετο 24 σελίδων, κυκλοφόρησε την Παρασκευή η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. Με τον τίτλο «Καλοκαίρι 2014 – Αυτό το καλοκαίρι μένουμε Περιφέρεια», το ένθετο κυκλοφόρησε από Έβρο μέχρι Σέρρες μέσω οκτώ εφημερίδων σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα και διαβάστηκε από 100.000 αναγνώστες της Περιφέρειας.
Μια ιδέα, μια πρωτοβουλία για την ενημέρωση των κατοίκων της Περιφέρειας να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους για το καλοκαίρι.
Ήδη οι πρώτες εντυπώσεις του ενθέτου είναι θετικές και βέβαια συνεχίζουμε και τον Ιούλιο. Σχετική ενημέρωση θα γίνει στους ενδιαφερόμενους από Δευτέρα. Όσοι επιθυμούν να διαφημιστούν μπορούν να τηλεφωνούν στο 22950 και το 6972981421.
«Ε»


 
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
 Με ένα χρησμό απάντησε ο νέος (οσονούπω) πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, για το τι θα κάνει σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών.
Χαμογέλασε και είπε μία γερμανική παροιμία: «Αν το γαϊδούρι ήταν γάτα, θα καθόταν στην κορυφή του δέντρου όλη την ημέρα».
Κανείς εκ των παρισταμένων δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει το χρησμό Γιούνκερ αν και όλοι προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο. Διότι η παράξενη αυτή παροιμία επιδέχεται πολλές ερμηνείες και καμία δεν είναι και τόσο κολακευτική για τη χώρα…


 
Αποκατάσταση
 Σιγά-σιγά αποκαθίστανται όλοι μισθολογικά. Η αρχή έγινε με τους δικαστικούς, νυν και πρώην, ακολουθούν οι ένστολοι, αμέσως μετά οι καθηγητές Πανεπιστημίων, γιατροί του ΕΣΥ και άλλοι.
Δηλαδή, χρόνια κρίσης, απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να πάρουν στο τέλος τις αυξήσεις τους κάποιοι ανώτεροι και διαφορετικοί. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί αλήθεια δίκαιο; Είναι ίση αντιμετώπιση;
Κάποιοι λοιπόν είναι τα καλά παιδιά και οι πολλοί τα μπάσταρδα.
«Ε»


 
Οι εντυπώσεις
 Πως ένα γεγονός δυσάρεστο αλλά και μη νόμιμο μπορεί να δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Συνελήφθη, λέει η είδηση, στρατιωτικός να έχει στην κατοχή του δύο κιλά χασίς.
Είναι προφανές ότι μάλλον δεν την ήθελε όλη αυτήν την ποσότητα για τον εαυτό του αλλά για εμπόριο. Αυτή του όμως η πράξη δημιούργησε μια άσχημη εικόνα εις βάρος των αξιωματικών και του στρατού βεβαίως. Αυτό όμως είναι άδικο διότι η γενίκευση δεν είναι σωστή. Εξαιτίας ενός δεν πρέπει να κρίνεται το σύνολο. Κι αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα επαγγέλματα. Διότι κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Σημασία έχει να μην γενικεύεται η υπόθεση.
«Ε»


 
Αχ Ελλάδα…
 Ακούγοντας για τις «αποκαταστάσεις» που έρχονται σωρηδόν στους μισθούς διαφόρων επίλεκτων μελών της κοινωνίας μας (δικαστικών, ένστολων κλπ), οι 1,5 εκ και πλέον άνεργοι, νέοι κυρίως και απελπισμένοι, αλλά και οι χιλιάδες εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα σίγουρα θα φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους στίχους του Μανώλη Ρασούλη, που σήμερα είναι περισσότερο επίκαιροι παρά ποτέ.
«Αχ Ελλάδα θα στο πω, πριν λαλήσεις πετεινό, δεκατρείς φορές μ’ αρνιέσαι, μ’ εκβιάζεις μου κολλάς, σαν το νόθο με πετάς, μα κι απάνω μου κρεμιέσαι…»


 
Αναστάτωση …
 …προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα μια ηλικιωμένη κυρία στις 9 το πρωί κατευθυνόμενη προς την πλατεία Ελευθερίας προσπάθησε να περάσει τη διάβαση της νησίδας που βρίσκεται απέναντι από το εργατικό κέντρο. Όμως για κακή της τύχη η διάβαση ήταν κλειστή από ένα παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο που προφανώς στάθμευσε εκεί για λίγο προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο οδηγός από το ΑΤΜ που βρίσκεται απέναντι από τη νησίδα. Έτσι η κυρία αναγκάστηκε να κάνει το γύρο για να περάσει μιας και το αυτοκίνητο της έκλεινε το δρόμο αλλά στάθηκε άτυχη, καθώς παραπάτησε και … έπεσε! Ο κάτοχος του αυτοκινήτου, ένας νεαρός άνδρας την είδε και έτρεξε να την βοηθήσει. Όμως η κυρία άρχισε να του φωνάζει ότι αυτός φταίει που έπεσε επειδή πάρκαρε εκεί. Οι περαστικοί την άκουγαν και νόμισαν ότι την χτύπησε με το αυτοκίνητο. Μαζεύτηκε κόσμος, ήρθε η αστυνομία. Κάποιοι είπαν ότι επίτηδες έπεσε η κυρία για να εκβιάσει τον κάτοχο του αυτοκινήτου να την πληρώσει… Δεν γνωρίζουμε αν η αστυνομία έβγαλε άκρη όμως το θέμα είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου ευθύνεται όχι για το πέσιμο της κυρίας αλλά για το γεγονός ότι στάθμευσε εκεί παράνομα παρεμποδίζοντας την ελεύθερη διάβαση των πεζών. Επιτέλους πότε θα μπει μια τάξη σ’ αυτή την πόλη; Αναρχία παντού ειδικά και μετά την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας όλοι έχουν αποθρασυνθεί! Παρκάρουν όπου βρουν χωρίς κανείς να τους ελέγχει!
Μ.Ξ.


 
Άκουσον άκουσον…
 Δεν φτάνει που 1,5 εκατ. άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, δεν φτάνει που συνωστίζονται στον ΟΑΕΔ για να πάρουν τα λίγα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που τους πετάνε (έτσι για απενοχοποίηση) τώρα το καταργούν σ’ αυτούς που έχουν στο όνομά τους σπίτι, αυτοκίνητο ακόμη και …βέσπα! Δηλαδή για να το δικαιούται κάποιος πρέπει να είναι άστεγος και απόλυτα εξαθλιωμένος γιατί όταν κάποιος έχει ας πούμε μια βέσπα είναι πλούσιος! Μα οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν άνεργοι…Δούλευαν, πήραν δάνεια, πήραν σπίτια, αυτοκίνητα και απλά ήρθε η κρίση και μαζί της η τρόικα κι έχασαν τις δουλειές τους! Κι από την άλλη το ΣτΕ τα δίνει απλόχερα και αναδρομικά στους ένστολους και στους δικαστικούς την ίδια στιγμή που κρίνει συνταγματικό το νόμο για τις περικοπές των μισθών και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας μετά από προσφυγή της ΓΣΕΕ. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν μπρος τα μάτια μας…Τόσο εξόφθαλμα κατάφορη αδικία πια..
Δικαιοσύνη σου λέει…
Μ.Ξ.


 
Μόνο πληρώνει
 Με πρόσφατη απόφασή του ο υπουργός Παιδείας ανέθεσε στους προϊσταμένους των διευθύνσεων Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Ροδόπης το δικαίωμα υπογραφής των εκκαθαριστικών αποδοχών των μουφτήδων και των μισθολογικών τους καταστάσεων. Ουσιαστικά, η απόφαση δεν αποτελεί κάποια καινούργια εξέλιξη, παρά ξεκαθαρίζει το καθεστώς διαχείρισης του υπηρεσιακού φακέλου των μουφτήδων, ο οποίος υπαγόταν στο Α’ γραφείο μειονοτικών θεμάτων και μετά την κατάργησή του, μεταβιβάστηκε στην υπηρεσία Ξένων και Ετερόδοξων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δηλαδή, οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας αναλαμβάνουν μόνο να πληρώνουν τους μουφτήδες, ενώ η διαχείριση για όλα τα υπηρεσιακά θέματα παραμένει στο υπουργείο.
Ε.Δ.


 
Κανονικά 11/9
 Δεν αναιρέθηκε τελικά η απόφαση του υπουργού Παιδείας να ξεκινήσει η σχολική χρονιά κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου και με βάση αυτή την τελευταία δήλωση του υπουργού γίνονται και όλοι οι συντονισμοί για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς από τις κατά τόπους περιφερειακές και τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Ακόμη, είναι νωρίς για να ξεκαθαρίσει η εικόνα, αναφορικά με τα κενά που ενδέχεται να παρουσιαστούν. Για την ώρα αναμένεται η απόφαση των μεταθέσεων, ενώ και όσοι επιθυμούν απόσπαση κλήθηκαν να υποβάλουν αίτηση.
Ε.Δ.


 
Έργα και στην Ανδρέου Δημητρίου
 Απαγορεύτηκε χθες η κυκλοφορία στην οδό Ανδρέου Δημητρίου από το ύψος της Περικλέους μέχρι το Φόρο. Ο δήμος υλοποιεί εκεί έργα ασφαλτόστρωσης και αλλαγής φρεατίων, καθώς και αυτό το σημείο συγκαταλέγεται στους δρόμους της πόλης με πολλά προβλήματα, φθορές και λακούβες. Απ’ ότι μάθαμε τα έργα θα συνεχιστούν και σήμερα, οπότε αναμένεται να παραμείνει κλειστό αυτό το σημείο της οδού και η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Περικλέους.
Ε.Δ.


 
Κοιτάξτε και λίγο γύρο σας
 Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, με αφορμή την παράταση του σχολικού έτους στα λύκεια έως τις 4 Ιουλίου, έβγαλε ανακοίνωση που κάνει λόγο για «ροκάνισμα» των ημερών αργίας των εκπαιδευτικών φέτος και για υποχρεωτική εργασία των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης για τρεις επιπλέον ημέρες το Πάσχα, καταγγέλλοντας το υπουργείο για τη στάση του. Κύριοι και κυρίες μη γίνεστε προκλητικοί, όλοι απαιτούμε υπευθυνότητα από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας για τα ζητήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης, αλλά κι εσείς κοιτάξτε λίγο γύρο σας ποιο είναι το εργασιακό καθεστώς για τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τουλάχιστον για το θέμα των αργιών δε σας τιμά να διαμαρτύρεστε, ειδικά σε ένα εκλογικό έτος (με τέσσερις επιπλέον ημέρες αργίας). Τη διαμαρτυρία δε τη συμμερίζονται βέβαια όλοι οι εκπαιδευτικοί, ίσως και αυτή ακριβώς η στάση είναι ένας λόγος που δεν καταφέρνει ο συνδικαλιστικός φορέας να συσπειρώσει τα μέλη του.
Ε.Δ.


 
Στους χακί ρυθμούς του Μουντιάλ!
 Στους ρυθμούς της παγκόσμια γιορτής του ποδοσφαίρου κινείται ο Ελληνικός Στρατός με τις τηλεοράσεις των ΚΨΜ να παίρνουν φωτιά όταν παίζει η Εθνική μας. Μάλιστα, τις ημέρες που η Ελλάδα παίζει αργά το ωράριο γίνεται πιο ελαστικό με τους στρατιωτικούς να μπαίνουν στα στρατόπεδα μια ώρα μετά. Να λοιπόν, ένας ακόμη καλός λόγος να παρακαλάνε για μια ακόμα νίκη.
Γ.Τ.


 
Καλοκαιρινές διακοπές…
 Είμαστε μια ανάσα πριν να αποχαιρετήσουμε τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα και ήδη οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά. Οι Ξανθιώτες φτάσανε στο σημείο να παρακαλάνε για λίγη βροχή, την οποία είχαμε άφθονη τους προηγούμενους μήνες.
Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι ικανοποιημένη από την υπάρχουσα κατάσταση και έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, καθώς το μόνο που θέλουν είναι να βρεθούν σε κάποια παραλία!
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…