Σχόλια 23/05/14

0
poylios 4
Απορία: Πού ήταν άραγε ο Δημαρχόπουλος την ημέρα που αποφασίστηκε το κλείσιμο της Βόγδου;


 
 
Φυλακή – Δημαρχεία
Συμβαίνει από τη δημαρχεία να καταλήξει στη φυλακή (Παπαγεωργόπουλος), αλλά συμβαίνει από τη φυλακή να προβιβαστείς στη δημαρχεία (Μπέος).
Ven. Kar.


 
Ανοιχτή πρόσκληση
 Ανοιχτή πρόσκληση στους ψηφοφόρους των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής απηύθυνε προχθές ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Χρίστος Πούλιος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: « Χαιρετίζουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας που κατέγραψαν στην κάλπη την απαίτησή τους ν’ αλλάξει η Δημοτική Αρχή. Δήλωναν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με όσους συμπολίτες μας στήριξαν την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου. Απευθυνόμαστε στο σύνολο των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε την πεπατημένη με τις ίδιες πρακτικές και τα ίδια πρόσωπα ή θα γυρίσουμε σελίδα αλλάζοντας τα δεδομένα;»
Στο χέρι των Ξανθιωτών είναι να αποφασίσουν και μόνον σ’ αυτούς.
«Ε»


 
Μεθοδεύσεις
 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μια κατάντια του δημόσιου λόγου εις βάρος ενός υποψηφίου δημάρχου. Το γεγονός είχε παρουσιαστεί και κατά το παρελθόν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και δεν υπήρξε αντίδραση. Γι’ αυτό και συνεχίζεται και σήμερα από ορισμένους με συγκεκριμένες σκοπιμότητες εις βάρος του υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Ξάνθης. Οι αναφορές ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρεπούς κριτικής και υπεισέρχονται στην προσωπική, επαγγελματική ζωή, αποδίδοντας ευθύνες στον υποψήφιο δήμαρχο Χρίστο Πούλιο γιατί η ΣΕΚΑΠ είχε ζημιές όταν δούλευε εκεί, σα να είχε την ευθύνη της καπνοβιομηχανίας ο Πούλιος (!) κι όχι ο κάθε ένας διορισμένος άσχετος εγκάθετος της κυβέρνησης ή της ΑΤΕ όπως τόσοι και τόσοι.
Κι ακόμη, να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα το γεγονός της καταγωγής ενός υποψηφίου και να μη λαμβάνεται υπόψιν ότι η διαμονή στην Ξάνθη ήταν προϊόν προσωπικής επιλογής και επιθυμίας για την πόλη που γεννήθηκαν και έζησαν τα παιδιά και ο ίδιος ελεύθερα επέλεξε τον τόπο αυτόν για να συνεχίσει τη ζωή και την εργασία του…
Θέματα απλά, αυτονόητα που όμως μπήκαν στον ανεμιστήρα των δημοτικών εκλογών με προφανή στόχο να θίξουν και υπονομεύσουν – δήθεν – την υποψηφιότητα Πούλιου για το δήμο Ξάνθης.
Όλες αυτές και άλλες μεθοδεύσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και τα ίδια θα γράφαμε εάν γινόταν εις βάρος του Δημαρχόπουλου.
«Ε»


 
Τότε θα είναι αργά
 Έγραψε προχθές ο Γιάννης Πρετεντέρης στη στήλη του στα ΝΕΑ. « Στις εκλογές, όπως και στο εμπόριο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο».
Πολύ σωστό! Ας το έχουν υπόψιν τους αυτό οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι της Κυριακής. Κι ας είναι προβληματισμένοι σοβαρά για το τι και ποιον θα ψηφίσουν. Για να μην μετανιώσουν μετά. Τότε θα είναι αργά…
« Ε»


 
Στην κρίση των Ξανθιωτών
 Στο νήμα θα κριθεί η αναμέτρηση μεταξύ Δημαρχόπουλου και Πούλιου. Γι’ αυτό αποκαλέσαμε την αναμέτρηση διλημματικού χαρακτήρα για τους Ξανθιώτες που σκέφτονται και ενδιαφέρονται για την προκοπή του τόπου τους.
Κι αυτό διότι υπάρχει μια μερίδα Ξανθιωτών που θέλει την αλλαγή στα πρόσωπα που θα αναλάβουν την τύχη του δήμου στα χέρια τους, και μια άλλη, που ικανοποιείται από την υπάρχουσα μέχρι τώρα κατάσταση.
Συγκρούονται δύο κόσμοι ως εκ τούτου. Αυτός της προόδου και ανανέωσης και ο άλλος της διαχείρισης και διατήρησης της ίδιας κατάστασης δεκάδων χρόνων.
Ποιος από τους δύο θα κερδίσει θα φανεί την Κυριακή το βράδυ. Την επιλογή βέβαια έχει στα χέρια του ο Ξανθιώτης και μόνον αυτός που θα κληθεί να σταθμίσει ανθρώπους, προγράμματα, όρεξη για δουλειά, ιδέες, καθαρούς κανόνες διαχείρισης των οικονομικών, ικανότητες των συμβούλων, ήθος, αποτελεσματικότητα.
«Ε»


 
 Χρυσή Αυγή και στη Μύκη!
 Σοκαριστικά υψηλά ήταν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αττική, με τον Κασιδιάρη να φτάνει το 16% περίπου στην Αθήνα και τον Παναγιώταρο στο 10% στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, από τα exitpolls προκύπτει (αν μπορεί κανείς να βασιστεί κατ΄ ελάχιστον σ’ αυτά), ότι τις πρωινές ώρες, που ψήφιζαν περισσότερο ηλικιωμένοι άνθρωποι, η Χρυσή Αυγή ήταν πρώτο κόμμα!
Στην υπόλοιπη Ελλάδα κυμάνθηκαν από 5- 8%, ενώ στο νομό Ξάνθης πήρε 4,8%, από τα πιο χαμηλά στη χώρα. Εντύπωση μας έκαναν όμως οι 72 ψήφοι που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Μύκης. Χρυσαυγίτες και στη Μύκη;
Αλλά τελικά μάλλον οι ψήφοι αυτοί είναι στρατιωτών ή αστυνομικών που υπηρετούν εκεί.
Το νούμερο βέβαια παραμένει ανησυχητικό, αν υπολογίσουμε το μικρό συνολικά αριθμό των ένστολων στην περιοχή. Και θα πρέπει να απασχολήσει πολύ και πολλούς το υψηλό ποσοστό του κόμματος αυτού τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις τάξεις των ενστόλων…


 
Πολύ κρίσιμη η ψήφος της Κυριακής – Ψηφίστε! Βγάλτε εσείς δήμαρχο και όχι οι «ευπαθείς» ομάδες!
 Πολύ κρίσιμη είναι η ψήφος της προσεχούς Κυριακής και κομβικής σημασίας ο ρόλος της αποχής. Η μεγάλη αποχή θα δώσει χώρο στην εξαγορά ψήφων. Θα πριμοδοτήσει τις «ευπαθείς» ομάδες οι οποίες και θα βγάλουν τον δήμαρχο της πόλης και τα πρόσωπα που θα μας διοικήσουν της επόμενη 5ετία! Αν το θέλετε αυτό καθίστε στα σπίτια σας!!! Αν όμως θέλετε εσείς ν’ αποφασίσετε ανεπηρέαστοι δημοκρατικά για το μέλλον σας αναλάβετε τις ευθύνες σας και ψηφίστε. Αν δεν το κάνετε χάνετε το δικαίωμα να διαμαρτύρεστε για ότι δεν σας αρέσει στην πόλη
Μην αφήνετε ν’ αποφασίσει ο χρηματισμός, ο πιο ανήκεος τρόπος που εκμαυλίζει τη δημοκρατία!
(Συγχωρέστε με για το αγανακτισμένο ύφος αλλά νισάφι πια μ’ αυτή την ιστορία! Να αποφασίζει το Δροσερό με τους χειραγωγημένους ψηφοφόρους ποιον θα έχουμε δήμαρχο!!!)
Μ.Ξ.


 

Διαφορετική «γραμμή» Μορφίδης- Ανταμπούφης
 Διαφορετικά διαχειρίζονται το θέμα της δεύτερης Κυριακής ο Κώστας Μορφίδης του περιφερειακού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης Ξάνθης Νίκος Ανταμπούφης. Ο τελευταίος δε δίνει βέβαια «γραμμή» για κάποιο συνδυασμό και ξεκαθαρίζει ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να κάνει την επιλογή του μόνος του, ωστόσο ενθαρρύνει τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά και υπεύθυνα στην κάλπη γιατί η συμμετοχή θα αποτελέσει εγγύηση δημοκρατίας και έκφρασης της βούλησης των πολιτών. Αντίθετα, ο κ. Μορφίδης που επίσης ξεκαθαρίζει ότι δε στηρίζει κανένα συνδυασμό δεν κάνει καμία αναφορά για τη σημασία της αποχής την επόμενη Κυριακή και περιορίζεται στο διακύβευμα των ευρωεκλογών.
Ε.Δ.


 
Μία «αποχώρηση»
 Μικρές αλλαγές έφεραν στους σταυρούς των υποψηφίων τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου. Ουσιαστικά, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τα άτομα που θα απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, με βάση τα δύο σενάρια που παρουσιάσαμε στο χθεσινό φύλλο, πλην της περίπτωση Κλεομένη Ψωμακέλη, του οποίου οι σταυροί μειώθηκαν κατά 35 κι έτσι μένει εκτός Σώματος στην περίπτωση νίκης του Δημαρχόπουλου. Εντός της 25άδας μπαίνει δε ο Δημήτρης Στογιαννίδης που είχε 266 σταυρούς και με τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου τους αύξησε κατά 22, ενώ στη θέση του πρώτου επιλαχόντα η Ειρήνη Πυρνάρη «συγκατοικεί» πλέον με το Μιχάλη Λομβαρδέα που υπολειπόταν κατά οκτώ σταυρούς.
Ε.Δ.


 
Μερικές μετακινήσεις
 Μερικές «μετακινήσεις» σημειώθηκαν επίσης στις θέσεις των υποψηφίων των συνδυασμών του δήμου Ξάνθης, αλλά χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικά. Ο Γιάννης Τσεγγελίδης από τις 403 ψήφους πήγε στις 409 κι έτσι παίρνει τη δεύτερη θέση με τρίτο τον Στέλιο Γουναρίδη, αν και δεν αλλάζει κάτι γιατί και οι δύο εκλέγονται.
Δέκα σταυρούς επιπλέον με την επίσημη καταμέτρηση πήρε ο Γιάννης Εγγλεζάκης της Κοινωνίας των Δημοτών, που από την 16η θέση πηγαίνει στη 14η, καθώς και ο Γιάννης Δρεμσίζης που από την 15η μετακινείται στη 14η με 13 επιπλέον σταυρούς.
Ε.Δ.


 
Πλήρωσε χθες ο ΟΓΑ
 Το οικογενειακό επίδομα του 2013 κατέβαλε στους λογαριασμούς 8.552 δικαιούχων χθες ο ΟΓΑ. Το ύψος της συνολικής δαπάνης για τις πληρωμές του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών ανήλθε στο ποσό των 6.457.536€.
Η πληρωμή αυτή αφορά 5.814 δικαιούχους, που πληρώνονται για πρώτη φορά και θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2013, 2.738 δικαιούχους, που θα λάβουν τη διαφορά των χρημάτων που δικαιούνται μετά από τον έλεγχο της τροποποιητικής αίτησης που κατέθεσαν.
Γ.Τ.


 
 Να ανοίξουν οι δρόμοι για τις κάλπες
 Πολύς λόγος γίνεται για την αποχή των ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία, κυρίως των ετεροδημοτών. Πριν αρχίσουν να μιλούν για αδιαφορία ή απογοήτευση των πολιτών, ίσως θα έπρεπε να υπολογίσουν το ποσό που καλείται να πληρώσει ο κάθε ψηφοφόρος προκειμένου να φτάσει στην κάλπη. Δεν μπορεί ο Ξανθιώτης που ζει στην Αθήνα να πληρώνει περίπου 200 ευρώ για να ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανοίξει τα διόδια τουλάχιστον την ημέρα των εκλογών.
Γ.Τ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…