Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το «Ποτάμι» πέρασε από την Ξάνθη

Το «Ποτάμι» πέρασε από την Ξάνθη

0
potami 2

Συνέντευξη Τύπου του νέου κόμματος.Σ. Θεοδωράκης: «Κινηθήκαμε, επειδή δεν θέλαμε να κινηθούμε ανάμεσα στο δεξιό και το αριστερό λάθος»

 

Πήραν αποστάσεις από το θέμα της Σαμπιχά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέντακτο ευρωπαϊκά το «Ποτάμι». Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες

  sampixa potami
 
«Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη «πέρασε» από την Ξάνθη το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Απριλίου στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Ο ίδιος ως επικεφαλής συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Νίκο Ορφανό και την υποψήφια Μαρία Δημητρίου καθώς και μια ομάδα από φωτογράφους και εικονολήπτες που κατέγραφαν την κάθε του κίνηση απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του διερχόμενου κόσμου κυριολεκτικά στο πόδι καθώς ο χώρος που επέλεξε γι αυτή τη συνάντηση ήταν στο κέντρο του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Δαγκλή και όχι κάποιος στεγασμένος χώρος. Το απέδωσε δε σε οικονομικούς λόγους καθώς όπως ανέφερε το «Ποτάμι» τηρώντας υπεύθυνη στάση δεν έχει ενταχθεί σε κάποια ομάδα στην Ευρώπη ώστε να έχει οικονομική ενίσχυση, ωστόσο έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ευρώπη και τη θέση της χώρας μας σ’ αυτή.
 
Πήραν αποστάσεις από το θέμα της Σαμπιχά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Παρά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Ορφανός άσκησαν αυστηρή κριτική ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές και το πρόγραμμά του αποκαλώντας τον μάλιστα ως «αριστερό λάθος» ωστόσο στο θέμα με την Σαμπιχά για το οποίο ρωτήθηκε από το «Ε» αρνήθηκε να ρίξει λάδι στη φωτιά παίρνοντας σαφείς αποστάσεις. Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα επισκέφθηκαν το Δροσερό και είχαν συνάντηση μαζί της στα γραφεία της «Ελπίδας» και όπως σημείωσαν «η Σαμπιχά ήταν και είναι φίλη μας και τη στηρίζουμε». Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η κα Δημητρίου η οποία είναι Ρομά: « Η Σαμπιχά είναι φίλη μας Τα προβλήματα είναι κοινά και δεν είναι προβλήματα μόνο των τσιγγάνων . Πολλές κοινωνικές ομάδες ζούνε περιθωριοποιημένοι ακόμη και οι νεοάστεγοι είναι μια καινούργια ομάδα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κρίσης. Συμπαρίσταμαι στην φίλη μου τη Σαμπιχά για ότι συνέβη». Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κ. Θοεδωράκης σημειώνοντας: «Είχαμε συνάντηση μαζί της…Δεν μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε μια κουβέντα για μια επιλογή ενός κόμματος. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Σαμπιχά είναι φίλη μας . Είμαστε υπέρ των ανθρώπων που προσπαθούν το καλύτερο στο σπίτι τους, στην κοινότητά τους, στη φυλή τους…αυτό μας ενώνει και δεν θέλουμε οι άνθρωποι να στραπατσάρονται,. θέλουμε να υπάρχει σεβασμός στους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλύτερο…». Να σημειώσουμε επίσης ότι το «Ποτάμι πέρασε και από το Παζάρι της Ξάνθης όπου ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του συνομίλησαν με τον κόσμο και διένειμαν ενημερωτικό υλικό.
 
Ανέντακτο ευρωπαϊκά το «Ποτάμι»
Κληθείς να δώσει το στίγμα του κόμματος καθώς και σε ποια ομάδα εντάσσεται στην Ευρώπη ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το «Ποτάμι» είναι ανέντακτο: «Υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα που διογκώθηκε από τα παλιά κόμματα ότι πρέπει να δώσει το στίγμα του μετέχοντας σε μια ομάδα. Ποιο στίγμα δίνει ένας κομμουνιστής που απορρίπτει την Ε.Ε. και ένας ευρωκομουνιστής που παραδέχεται την Ε.Ε. όταν και οι δυο τους μετέχουν και στην ίδια ομάδα; Εμείς αντί να ενταχθούμε εξ αρχής σε μια ομάδα πράγμα που θα μας συνέφερε γιατί θα είχαμε οικονομική ενίσχυση που τώρα δεν έχουμε…κρατήσαμε μια υπεύθυνη στάση και δεν έχουμε ενταχθεί. Όμως δεν είμαστε μ’ όλους Δεν μας αρέσουν τα τείχη …και η εξ’ αρχής στράτευση. Άλλωστε στην ευρωβουλή οι αποφάσεις είναι μέσα από συνθέσεις και όχι με τα γνωστά στεγανά. Υπερασπιζόμαστε μια δίκαια Ευρώπη διακρατική και όχι μια Ευρώπη της Γερμανίας ή της Γαλλίας. Παλεύουμε για την μη γραφειοκρατικοποίησή της για την δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας… έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλα».
 
Ούτε με το δεξιό ούτε με το αριστερό λάθος
Σ’ ότι αφορά τον πολιτικό προσδιορισμό του νέου κόμματος εντάσσεται ως εναλλακτική ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ «Οι άνθρωποι που μας οδήγησαν σε ένα ναυάγιο δεν μπορούν να κάνουν τους παρατηρητές και να μας λένε πως θα λύσουμε το ναυάγιο. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας απέναντι σε αυτούς που κυβερνάνε…Ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας, αυτοί κυβέρνησαν. Περιμένεις όμως υποτίθεται από κάποιους άλλους ανθρώπους που φέρνουν υποτίθεται το καινούργιο, που λένε ρε παιδιά ήταν λάθος το παρελθόν. Περιμένεις να σου πούνε καινούργια πράγματα να πεις μπράβο. Είμαστε στο δεξιό λάθος το ζούμε και εκεί που περιμένουμε να δούμε μια λύση από αυτούς που θεωρούνται κόμμα εξουσίας από την αριστερά, βλέπουμε ξεκάθαρα ένα αριστερό λάθος και γι αυτό άλλωστε κινηθήκαμε, επειδή δεν θέλαμε να κινηθούμε ανάμεσα στο δεξιό και το αριστερό λάθος είπαμε σιγά παιδιά υπάρχει και η λογική, υπάρχει ο Έλληνας, η κοινωνία που πεινάει…». Ερωτηθείς αν το «Ποτάμι» θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες μετεκλογικά δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο εφόσον όμως συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις
 
Οι τρεις πυλώνες ανάπτυξης για τη Θράκη
Μιλώντας συγκεκριμένα για την Θράκη και την ανάπτυξή της σημείωσε ότι αυτή πρέπει να στηριχθεί σε τρεις πυλώνες: Την παραγωγή και τις εξαγωγές, στην τουριστική αξιοποίηση και στην πολιτιστική συνύπαρξη: «Για να μπουν οι βάσεις της ανάπτυξης η Θράκη να παράγει και να εξάγει. Τα κόμματα να παραμερίσουν το κομματικό τους συμφέρον σε σχέση με τις ψήφους στην Θράκη και να δουλέψουν ένα σχέδιο, όλα τα κόμματα, συνύπαρξης των πληθυσμών . Να μετατρέψουμε σε προτέρημα την πολιτιστική συνύπαρξη στην Θράκη»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…