Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρόσληψη 2 ναυαγοσωστών για τις παραλίες του Δ. Τοπείρου

Πρόσληψη 2 ναυαγοσωστών για τις παραλίες του Δ. Τοπείρου

0
 
 
 
Ο Δήμος Τοεπίορυ ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο (2) Δ.Ε. ναυαγοσωστών για την παραλία Μαγγάνων η οποία χαρακτηρίζεται ως πολυσύχναστη λουτρική εγκατάσταση, από 01-06-2014 έως 31-08-2014. Πρόκειται για προσλήψεις για την αντιμετώπιση κατεπείγουσας εποχικής ανάγκης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007
 
 

Δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών

 

Τι προβλέπει το πρόγραμμα – Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται – Ποιες επιχειρήσεις δεν εντάσσονται

 
Μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στις επιχειρήσεις το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων ο Οργανισμός σχεδιάζει νέο πρόγραμμα για ακόμη 10.000 προσλήψεις για άτομα ηλικίας από 25 έως 66 ετών με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε το προηγούμενο.
Μόλις έκλεισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 10.000 επιδοτούμενων προσλήψεων του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας από 30 έως 66 ετών σε χρόνο ρεκόρ για την μορφή του προγράμματος αφού οι επιχειρήσεις έκαναν αιτήσεις για την πρόσληψη και όχι οι άνεργοι που θα ήταν αναμενόμενο να καλυφθούν πολύ γρήγορα.
 
Το νέο πρόγραμμα είναι για άνεργους από 25 – 66 ετών
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει ήδη νέο πρόγραμμα για ακόμη 10.000 ανέργους με διαφορά όμως στην ηλικία των ανέργων που θα απευθύνεται. Το αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης των προσλήψεων θα έχει διευρυμένα ηλικιακά κριτήρια αφού το ηλικιακό όριο θα είναι από 25 έως 66 ετών.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει στους εργοδότες επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας που θα φτάνει έως και τα 480 ευρώ τον μήνα ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη τους.
Ήδη στελέχη του ΟΑΕΔ σχεδιάζουν το πρόγραμμα προκειμένου να το παρουσιάσουν στο υπουργείο Εργασίας και να αποσπάσουν την έγκριση των κοινοτικών αρχών.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους , και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση , με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.
 
Οι επιχειρήσεις – εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
Στο Πρόγραμμα δεν θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσε.
 
Ποιες επιχειρήσεις δεν θα εντάσσονται στο Πρόγραμμα
Δημόσιες επιχειρήσεις.
Νυχτερινά κέντρα.
Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (Security).
Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (Telemarketing).
Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
Επιχειρήσεις για τα Υποκαταστήματα ή τα Γραφεία τους στο Εξωτερικό.
Εξωχώριες εταιρίες (Off – shore).- ΚΤΕΛ.
Σύλλογοι και Σωματεία, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (λογιστές, ασφαλιστές, πολιτικοί μηχανικοί κ.τ.λ.) εκτός από τις επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό εκτός της έδρας τους.
Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Αλιείας και της παραγωγής γεωργικών προϊόντων, καθώς και επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τη μεταπώληση προϊόντων σε εμπόρους.
– Επιχειρήσεις, που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από Κρατικές ενισχύσεις.
– Επιχειρήσεις, που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία, υπό τον όρο ότι, θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν από τη μεταβίβαση ή την αλλαγή της νομικής μορφής τους.
– Επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται «προβληματικές».
Τέλος, θα είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση, που είχε απασχοληθεί τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα.
Επίσης, δεν θα είναι δυνατή η πρόσληψη με επιδότηση για άτομα, που θα απασχοληθούν σε νυχτερινές βάρδιες (22.00 – 06.00).
Οι επιχειρήσεις για να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν εκδώσει κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ
 
Δικαιολογητικά
Για την έκδοση κλειδαρίθμου ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
1. Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
2. Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.
Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ).
Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ.,email, ΑΦΜ κλπ) κάθε υποκαταστήματος.
 

300 νέες προσλήψεις εφοριακών από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

 

Ενισχύουν το φοροεισπρακτικό μηχανισμό

 
Από τις 300 θέσεις εφοριακών, 189 θα καλυφθούν από πτυχιούχους Οικονομικών και 90 από απόφοιτους Νομικής
 
 
Με την έκδοση νέων αποτελεσμάτων από τον πίνακα επιλαχόντων της προκήρυξης 1Κ/2013 γίνονται 300 προσλήψεις εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών από επιλαχόντες της εν λόγω προκήρυξης αλλά και από προκήρυξη που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ για ειδικές προστατευόμενες κατηγορίες ατόμων (πολύτεκνους, τριτέκνους, παιδιά αναπήρων πολέμου).
 
Στο ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός των τελωνειακών
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκαν 300 προσλήψεις τακτικού προσωπικού, κατηγορίας ΠΕ, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το Υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει από το ΑΣΕΠ την εκ νέου πλήρωση 300 θέσεων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Κ/2013 χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης από υποψηφίους.
Η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ με απόφασή της ενέκρινε το ως άνω αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για τις προσλήψεις των 300 εφοριακών.
Το ΑΣΕΠ, μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, προέβη στην κατάρτιση νέων προσωρινών πινάκων απορριπτέων, κατάταξης και διοριστέων υποψηφίων για την πλήρωση ενενήντα (90) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Νομικής και εκατόν ογδόντα εννιά (189) θέσεων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Οικονομικών, από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Κ/2013, με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονταν στην ανωτέρω προκήρυξη.
Επισημαίνεται ότι, στον Πίνακα Απορριπτέων παρατίθεται μόνο ο αριθμός μητρώου του υποψηφίου καθώς και ο δωδεκαψήφιος γραμμωτός κώδικας οπτικής αναγνώρισης (barcode), σε συνδυασμό με τον αριθμό δελτίου ταυτότητας.
Οι υπόλοιπες 21 θέσεις (ήτοι 7% του συνολικού αριθμού των θέσεων) θα καλυφθούν από τα προστατευόμενα, ου Ν. 2643/1998 άτομα.
Για την προκήρυξη των θέσεων αυτών αρμόδιος φορέας είναι ο ΟΑΕΔ.
Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις πραγματοποιήθηκε ύστερα από τον έλεγχο των προσόντων, κριτηρίων και ιδιοτήτων των επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Κ/2013, με βάση τη σειρά την οποία είχαν στους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων. Επισημαίνεται ότι ο σχετικός έλεγχος διενεργήθηκε αποκλειστικά βάσει των δικαιολογητικών που είχαν συνυποβληθεί με την αίτηση συμμετοχής των υποψηφίων στο πλαίσιο της ως άνω προκήρυξης. Κατά των νέων προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΠ, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 28 Μαρτίου 2014 έως και την πάροδο της 7ης Απριλίου 2014, ημέρας Δευτέρας.

 

Πρόσκληση σε νέους για να κάνουν την ιδέα τους πετυχημένη επιχείρηση

 

Έως τις 4 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «The egg» που απευθύνεται σε νέους 18 έως 40 ετών

 
Μέχρι τις 4 Απριλίου μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα νέοι και νέες από 18 έως 40 ετών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα (β’ κύκλο) egg – enter*grow*go, που στοχεύει να μετατρέψει σε επιτυχημένη δραστηριότητα μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα. To egg αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Eurobank (www.eurobank.gr) και του Corallia (www.corallia.org) του
οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «The egg», που απευθύνεται σε νέους από 18 έως 40 ετών
Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, με σκοπό να άρει τα εμπόδια για τη νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Οι ομάδες, που θα επιλεγούν σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα έχουν στη διάθεσή τους, για έναν ολόκληρο χρόνο, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνση (acceleration) και συνεργασία (co- working).
Σε αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά από υποστηρικτικές δράσει και εργαλεία, όπως είναι, η συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης, κτιριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους κοντά στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα), υποστηρικτικές υπηρεσίες «μίας στάσης» (one- stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας (όπως υπηρεσία λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα).
Επιπλέον προσφέρεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τριμήνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης («business bootcamp») με πρακτικό χαρακτήρα και στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματία.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται από στελέχη Tns Eurobank και του Corallia και εποπτεύεται από 10μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board), που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες.
Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί (ALBA, Advocate Burson-Marsteller, Cisco, OTE, Microsoft, PwC, Xerox) και υποστηρικτικές (ΕΕΔΕ, ImageFlow/Polycom, CEO Clubs, Critical Path, ImageFlow/Polycom, KEMEA, Λέσχη Επιχειρηματικότηταw, Odyssey, MPLegal, ΣΕΠΕ, S. Trivolis & Associates, Tribe και TUV Hellas), παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες.
Περισσότερες πληροφορίες, όρους συμμετοχής και φόρμα υποβολής υποψηφιότητας μπορούν να βρουν οι υποψήφιοι στην ιστοσελίδα: www.theegg.gr
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

12 εποχικές προλήψεις στον δήμο Ξάνθης

Για την Υπηρεσία Καθαριότητας Υποβολή δικαιολογητικών έως τις 9 Μαΐου Ο δήμος Ξάνθης ανακο…