Σχόλια 10/04/14

0
Η έξοδος στις αγορές για μια χώρα είναι ότι για τις γυναίκες η εμφάνιση στην παραλία. Για να βγεις πρέπει πρώτα να πεθάνεις της πείνας…


 
 
Σωστή απόφαση
 Άντε να το δούμε να υλοποιείται! Για τον διεθνή διαγωνισμό που ετοιμάζει ο δήμος Αβδήρων για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Ποταμιάς. Στόχος της δημοτικής αρχής να γίνει μια σύγχρονη λουτρόπολη που θα προσελκύει επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα τόσο για θέματα υγείας όσο και ευεξίας.
Μάλιστα αναμένεται τα τεύχη της δημοπράτησης που ετοιμάζει ξανθιώτικη μελετητική εταιρεία, να είναι έτοιμα σε ένα μήνα.
Βέβαια, από τη μελέτη και τη δημοπρασία, μέχρι την απόφαση για έγκριση της δημοπρασίας και έναρξης των εργασιών θα περάσει αρκετός καιρός.
Σημασία πάντως έχει ότι με το στόχο που έθεσε ο δήμος Αβδήρων θα αξιοποιηθεί το κτίριο που έχει ανεγερθεί κατά την περίοδο της θητείας του προέδρου Ηρακλή Μουσικάκη.
«Ε»


 
Σήμερα τα ευχάριστα
 Χθες σχολιάζαμε για τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η επιχείρηση Ευθυμιάδη για να ξεκινήσει την επένδυσή της στη Νέα Κεσσάνη. Και σήμερα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ότι τα εμπόδια έχουν αρθεί. Και ότι η επένδυση θα προχωρήσει.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για επένδυση στον πρωτογενή τομέα με την αξιοποίηση του εκεί υπάρχοντος γεωθερμικού πεδίου με την παραγωγή ντομάτας και άλλων κηπευτικών.
Με την ευκαιρία, μάθαμε ότι η επένδυση των Θρακικών Πλαστικών στο Εράσμιο, έβγαλε ήδη στην αγορά παραγωγή αγγουριών, ενώ οι ντομάτες ακολουθούν σύντομα.
Αυτά τα καλά νέα και μακάρι να’ χουμε κι άλλα.
«Ε»


 
Θέμα ρύθμισης
 Στην περιοχή Γυμναστηρίου, στην εκκλησία Κων/νου και Ελένης, μας ενημερώνουν οι κάτοικοι ότι ο φωτισμός είναι προβληματικός στους δρόμους. Μάλιστα τον χαρακτηρίζουν φωτισμό χωριού, όχι πόλης!
Το θέμα είναι υπαρκτό και οφείλεται στην κακή ρύθμιση του δικτύου στην περιοχή. Γι’αυτό ας το δει ο αρμόδιος του δήμου μας κι ας το φροντίσει. Σε πόλη ζούμε…
«Ε»


 
 Και ο Ψωμιάδης κάνει κόμμα
 Αφού θεώρησε ότι η ΝΔ τον πούλησε και δεν τον όρισε κι αυτόν υποψήφιο Ευρωβουλευτή, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, θύμωσε και ίδρυσε δικό του κόμμα. Τελικά σ’ αυτή τη χώρα τα κόμματα που θα κατέβουν στις Ευρωεκλογές θα είναι πάνω από εικοσιπέντε-τριάντα! Κάθε πικραμένος και βαρεμένος, κόμμα φτιάχνει.
Στον Ψωμιάδη τώρα. Κατεβαίνει με το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνιση, όπως ονόμασε την πολιτική του προσπάθεια. Και βέβαια, ζημιά θα κάνει στη Ν.Δ. γιατί εκεί είναι η εκλογική του δύναμη και ειδικότερα στην βόρεια Ελλάδα.
«Ε»


 
Όλα άσχημα για την ΕΛΜΕ
 Παράπονο το έχουμε, μια φορά, μια, λέμε να την ακούσουμε να λέει κάτι θετικό για κάποιο μέτρο ή απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Χρόνια τώρα, αλλά κυρίως τα δύο τελευταία, μόνο αρνητικές κριτικές έχει να κάνει. Ούτε μια θετική! Και ευλόγως διερωτάται κανείς. Μα τίποτε θετικό δεν έκανε, δεν αποφάσισε το υπουργείο; Όλα μαύρα και άραχνα; Όλα άσχημα και τίποτε καλό;
Με την τακτική αυτή οι καθηγητές είναι πλέον φανερό, ότι υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον κριτικό τους ρόλο και αποστολή ως συνδικαλιστικό όργανο. Γι’αυτό και έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
«Ε»


 
Αυτόνομα στις Ευρωεκλογές
 Και μια και μιλάμε για τις Ευρωεκλογές, να σας πούμε και μια νέα υποψηφιότητα κόμματος που θα διεκδικήσει ψήφους. Μόνο που θα στραφεί σε συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων κι αυτή δεν είναι άλλη από τους μουσουλμάνους της Θράκης. Το δε νέο κόμμα είναι το παλιό και γνωστό ΚΙΕΦ, που εκφράζει ακραίες θέσεις και ιδρυτής του είναι ο πρώην βουλευτής Σαδίκ από την Κομοτηνή, ο οποίος είχε πριν χρόνια σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα.
Από τότε το ΚΙΕΦ συνεχίζει την παρουσία του με δημόσιες τοποθετήσεις περισσότερο και δράσεις στη μνήμη του ιδρυτή του. Τώρα θα διεκδικήσει την ψήφο των μειονοτικών στις ευρωεκλογές.
«Ε»


 
 Επιμένουμε …βασιλικά!
 Πάνε χρόνια 40 χρόνια από τότε που μας εγκατέλειψε το Βασιλικό ζεύγος (Κωνσταντίνος – Άννα Μαρία και λοιποί συγγενείς) με Δημοψήφισμα του 1974 και η Βασιλευομένη Δημοκρατία μαζί αλλά μάλλον στην Ξάνθη δεν εννοούμε να το εμπεδώνουμε. Διαφορετικά τι νόημα έχει να διατηρούμε τα ονόματά τους στις πιο κεντρικές οδούς της πόλης μας όπως για παράδειγμα Βασ Κωνσταντίνου(από την κεντρική πλατεία έως την γέφυρα του Κόσυνθου και Βασ Σοφίας από την γέφυρα και κάτω) Μήπως για να τους θυμόμαστε; Ή απλά έκτοτε καμιά δημοτική αρχή (μην νομίζετε ότι ήταν και πολλές ή διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων) σκέφτηκε να τα αλλάξει αν και προτάθηκε από την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα.
– Ίσως τώρα που θ’ αλλάξει η δημοτική αρχή να το βάλει στο πλάνο των αλλαγών της…
Μ.Ξ.


 
 Προτιμά τη Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ
 Αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να ενταχθεί στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου ο Ιλχάν Αχμέτ που με γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι από τη θέση του υποψηφίου της ΔΗΜΑΡ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα επιχειρήσει να συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα της μειονότητας. «Επιλέγοντας την κεντρική πολιτική σκηνή , παραμένω συνεπής με τα όσα έχω κατά καιρούς διακηρύξει και οραματιστεί για την ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών της Θράκης», καταλήγει η δήλωση του πρώην βουλευτή.
Ε.Δ.


 
 «Τα άκουσε» ο Κυριαζίδης
 Έντονα κατακρίθηκε η επιλογή του βουλευτή ΝΔ της Δράμας, πρώην συνδικαλιστική των αστυνομικών να υπερασπιστεί με δήλωσή του τον αναπεμφθέντα Γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, σημειώνοντας ότι είναι άδικο να “αμαυρώνεται συνολικά η προσφορά του” λόγω ενός “ατυχούς περιστατικού”.
Ε.Δ.


 
Διαφώνησε ο Ντόλιος
 Ένας ακόμη βουλευτής της ΑΜΘ απασχόλησε χθες την επικαιρότητα εξαιτίας της παρέμβασής του. Πρόκειται για τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Έβρου Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος ως εισηγητής διαφώνησε για τον τρόπο που τίθεται σε ψηφοφορία το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις περιπτώσεις που αιρετοί τίθενται σε αργία, υιοθετώντας στάση διαφορετική από αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλου. Από τη Δευτέρα ο κ. Ντόλιος είχε εκφράσει τη διαφωνία του προτείνοντας για πλημμελήματα να μην τίθενται σε αργία οι αιρετοί χωρίς εφετειακή απόφαση, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.
Τελικά, το επίμαχο άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Ε.Δ.


 
Θα τσουγκρίσουν αβγά στο σχολείο!
 Ακριβά θα πληρώσουν τις καταλήψεις τους οι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Ξάνθης θα επιστρέψουν στα θρανία στις 23, 24 και 25 Απριλίου, τρεις μέρες, δηλαδή, νωρίτερα από τους άλλους μαθητές της πόλης. Έτσι είναι! Οι επαναστάσεις έχουν και το τίμημα τους!
Γ.Τ.


 
Ο,τι μπορεί ο καθένας…
 Η λασπολογία και η χρήση υπαινιγμών είναι όπλα των αδύναμων, των κουτοπόνηρων, αλλά και όσων φοβούνται. Μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται, δυστυχώς, και με το παραπάνω από φιλόδοξους υποψηφίους, άτομα που θέλουν να μείνουν στην εξουσία, αλλά και από άλλα που δήθεν έχουν αποσυρθεί. Η πολιτική είναι μικρόβιο…σε άλλους δημιουργεί αντισώματα και άλλους τους σαπίζει σε τέτοιο σημείο μάλιστα που «βρωμάνε» από μακριά.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…