Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία για τον… τελικό!

Στην τελική ευθεία για τον… τελικό!

0
paiktes-empros

Δυναμική παρουσία των Ξανθιωτών φιλάθλων αναμένεται στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό

 

Την Κυριακή (13/04) στις 19:00 όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος

 
 
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της έχει μπει η Skoda Ξάνθη για τον… «τελικό των τελικών» απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η ξανθιώτικη ομάδα θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να μη… μπλέξει περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή της στη Super League.
Στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα, δηλαδή στην τελευταία αγωνιστική, η νίκη για την Ξάνθη είναι μονόδρομος, καθώς πιθανές απώλειες μπορούν να αποβούν μοιραίες για την τελική κατάταξη!
Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που η Skoda Ξάνθη νικήσει, δεν έχει κίνδυνο απευθείας υποβιβασμού και, στη χειρότερη περίπτωση, θα παίξει αγώνα μπαράζ για την παραμονή της.
Σε περίπτωση ισοπαλίας στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να
περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων αναμετρήσεων, με ορισμένα από τα πιθανά σενάρια να μην ευνοούν την ξανθιώτικη ομάδα, ενώ στο – επίσης απευκταίο – σενάριο ήττας της Skoda από το «τριφύλλι», θα πρέπει να ηττηθεί και η Βέροια για να μη συμβεί το… μοιραίο. Συνοπτικά τα πιθανά σενάρια για την τελευταία αγωνιστική έχουν ως εξής:
 
Τα πιθανά σενάρια
 Πέντε ομάδες είναι μπλεγμένες στο «παιχνίδι» της παραμονής, αλλά κάποιες έχουν δυσκολότερο έργο από τις υπόλοιπες.
Ας δούμε αναλυτικά όλα τα πιθανά σενάρια, σε ότι αφορά την Ξάνθη:
Αν η Skoda Ξάνθη χάσει από τον Παναθηναϊκό: Τότε θα πρέπει να χάσει και η Βέροια από τον Αστέρα Τρίπολης για να πάνε οι παίκτες του Κεχαγιά στα μπαράζ. Αλλιώς θα υποβιβαστούν αυτόματα.
Αν η Skoda Ξάνθη φέρει ισοπαλία: Η Βέροια χάσει και ο Απόλλων δεν πάρει βαθμό τότε ο η Ξάνθη φτάνει τους 36 βαθμούς, όμως η αθηναϊκή ομάδα υπερτερεί στην ισοβαθμία κι έτσι η Ξάνθη πάει μπαράζ.
Αν η Skoda Ξάνθη φέρει ισοπαλία: Η Βέροια νικήσει και ο Απόλλωνας πάρει βαθμό, τότε η Ξάνθη υποβιβάζεται απευθείας.
Αν η Skoda Ξάνθη φέρει ισοπαλία: Η Βέροια χάσει και ο Απόλλωνας πάρει βαθμό ή βαθμούς στον Πειραιά, τότε η ξανθιώτικη ομάδα θα πάει στα μπαράζ.
Σε περίπτωση που Ξάνθη και Βέροια φέρουν ισοπαλίες και ο Απόλλωνας χάσει: Τότε υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στους 36 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση η Ξάνθη έχει έξι βαθμούς, ο Απόλλων πέντε και η Βέροια επίσης πέντε. Αυτό σημαίνει ότι η Ξάνθη θα σωθεί και Απόλλωνας – Βέροια θα πάνε σε μεταξύ τους μπαράζ για το ποιος θα υποβιβαστεί και ποιος εφόσον νικήσει θα παίξει νέο μπαράζ με τον τρίτο της Β’ Εθνικής.
Αν η Skoda Ξάνθη νικήσει τον Παναθηναϊκό: Τότε θα ανέβει στους 38 πόντους και πάλι θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Αν ο Απόλλων νικήσει τότε θα πάει στους 39, αλλά αν χάσει θα μείνει πίσω της στους 36. Εφόσον η Βέροια νικήσει τότε θα πάει κι αυτή στους 38, όμως στην ισοβαθμία θα υπερτερεί η Ξάνθη. Αν ο Πλατανιάς χάσει στη Νέα Σμύρνη θα μείνει στους 37, ενώ αν χάσει ο Πανιώνιος θα μείνει εκείνος στους 38. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας Πανιώνιου και Ξάνθης η Skoda έχει προβάδισμα καθώς μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία.
Αν η Skoda Ξάνθη και η Βέροια νικήσουν και ηττηθεί ο Πανιώνιος: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία όπου η Skoda Ξάνθη θα έχει επτά βαθμούς (θα σωθεί απευθείας), η Βέροια έξι (μπαράζ παραμονής) και ο Πανιώνιος με τέσσερις βαθμούς θα μείνει τελευταίος στην τριπλή ισοβαθμία και θα υποβιβαστεί απευθείας!
Συμπέρασμα: Την Ξάνθη δεν την διασφαλίζει κανένα αποτέλεσμα, αλλά θα έχει σαφώς περισσότερες ελπίδες αν κατορθώσει να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό.
 
Τα τελευταία νέα από τις δύο ομάδες
 Με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες το πρόγραμμα προετοιμασίας της η Skoda Ξάνθη, με τον προπονητή της Νίκο Κεχαγιά να περιμένει πλέον να διαπιστώσει την κατάσταση των Παΐτο, Κομεσίδη και αν θα μπορεί να τους υπολογίζει για το κυριακάτικο ματς. Οριστικά εκτός θα είναι οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Βάλλας, Χοσέμι και ο τραυματίας Μπαξεβανίδης.
Για τον Παναθηναϊκό, δεδομένες είναι οι απουσίες των τιμωρημένων Ζέκα, Μπεργκ, Σίλντεφελντ και του τραυματία Μαρινάκη, αμφίβολοι είναι οι Ντίνας, Μπαϊράμι, ενώ δεν αποκλείεται ο προπονητής των «πράσινων» Γιάννης Αναστασίου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιες από τις ¨ρεζέρβες¨ ώστε να ξεκουράσει βασικούς ενόψει και του αγώνα της επόμενης Τετάρτης για το κύπελλο με τον Ο.Φ.Η.
 
Μόνο Ξανθιώτες στο γήπεδο μέσω των… «xanthifans»
 Βρέθηκε τελικά τρόπος για τη διάθεση των προσκλήσεων αποκλειστικά σε Ξανθιώτες φιλάθλους, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να τη στηρίξουν στο κρίσιμο παιχνίδι.
Εκτός των κατόχων διαρκείας της Skoda Ξάνθη, η ΠΑΕ έδωσε προσκλήσεις στους «xanthifans» οι οποίοι ανέλαβαν τη διάθεσή τους μόνο σε Ξανθιώτες. Έτσι όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τα γραφεία του συνδέσμου (Χατζησταύρου 14), όπου με την επίδειξη της ταυτότητάς τους μπορούν να πάρουν το σχετικό «οκ», εφ’ όσον είναι φίλαθλοι της Skoda και όχι άλλης ομάδας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του συλλόγου 2541064046.
Η ανακοίνωση των «xanthifans» αναφέρει:
«Για όσους Ξανθιώτες επιθυμούν πρόσκληση για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, να περνάνε από τον Σύνδεσμο Xanthifans με την ταυτότητα τους για την ανάλογη ταυτοπροσωπία που θα γίνεται ώστε να εξασφαλιστεί η όποια…έλλειψη διαρροής. Περισσότερα στις επαφές σας με τον σύνδεσμο μας! Να κοκκινίσουμε το γήπεδο! Να εγγυηθούμε για την δυναμική υποστήριξη της ομάδας μας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή».
Να σημειώσουμε ότι μεμονωμένα εισιτήρια δεν θα εκδοθούν, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν πήρε εισιτήρια για τις απαιτήσεις των φιλάθλων του κι έτσι το γήπεδο την Κυριακή αναμένεται να «ντυθεί» στα… κόκκινα!
 
SUPER LEAGUE
 
34η (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 13 Απριλίου 2014 – Ώρα 19:00
Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης
Εργοτέλης – ΑΕΛ Καλλονής
Λεβαδειακός – Π.Α.Ο.Κ.
Ολυμπιακός – Απόλλων
Παναιτωλικός – Ο.Φ.Η.
Πανθρακικός – Ατρόμητος Αθ.
Πανιώνιος – Πλατανιάς
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 83 (πρωταθλητής)
2. Π.Α.Ο.Κ. 69 (πλέι – οφ Ευρώπης)
3. Παναθηναϊκός 66 (πλέι – οφ Ευρώπης)
4. Ατρόμητος Αθ. 63 (πλέι – οφ Ευρώπης)
5. Αστέρας Τρίπολης 58 (πλέι – οφ Ευρώπης)
6. Ο.Φ.Η. 44
7. Εργοτέλης 41
8. Πανθρακικός 41
9. ΠΑΣ Γιάννινα 40
10. Παναιωτολικός 39
11. Λεβαδειακός 39
12. ΑΕΛ Καλλονής 39
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων Σμ. 36
16. Skoda Ξάνθη 35* (πλέι άουτ παραμονής)
17. Βέροια 35** (υποβιβασμός)
18. Άρης 21 (υποβιβασμός)
* Η ομάδα που θα τερματίσει στην 16η θέση θα παίξει στη συνέχεια πλέι – άουτ παραμονής με την ομάδα που θα τερματίσει 3η στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής.
** Η ομάδα που θα τερματίσει στην 17η θέση θα υποβιβαστεί απευθείας στη Β’ Εθνική μαζί με τον Άρη που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…