Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι μικροί Ξανθιώτες πήγαν “Mundialito”!

Οι μικροί Ξανθιώτες πήγαν “Mundialito”!

0
fouskoto
 

Η οδός 28ης Οκτωβρίου μεταμορφώθηκε στον πιο χαρούμενο και πολύχρωμο δρόμο της χώρας χάρη στους μικρούς καρναβαλιστές

 

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση στην ιστορία του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών

 
Κέφι, χορός, μουσική και γέλια πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης το μεσημέρι της Παρασκευής χάρη στους αμέτρητους μικρούς καρναβαλιστές, που με την συνοδεία ζογκλέρ, ξυλοπόδαρων, κλόουν και 50 πουλιά κούκλες ξεχύθηκαν στην 28ης Οκτωβρίου κάνοντας την τον πιο πολύχρωμο και χαρούμενο δρόμο της χώρας. Οι μικροί Ξανθιώτες, με την συνοδεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων τους, πήραν μέρος στην πρώτη Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση στην ιστορία των 49 χρόνων των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών με τίτλο “Mundialito”, χορεύοντας με την ψυχή τους για ώρες. Την παρέλαση άνοιξε το άρμα που φιλοτέχνησε ο Αντώνης Κουτσούμπας με θέμα την ηρωίδα της Ευρωπαϊκής καμπάνιας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, την Κίκο.
Η παρέλαση αφού ξεκίνησε από την συμβολή των δρόμων 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία, όπου περίμενε τους μικρούς καρναβαλιστές ένα μεγάλο πάρτι με διαγωνισμούς χορού, θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, που οργάνωσε η ομάδα «ΚΟΠΕΡΤΙ», ενώ την μουσική επένδυση επιμελήθηκε ο dj Γιώργος Κορέας.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…