Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των ελλήνων «καταφτάνει» στο νοσοκομείο Ξάνθης

Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των ελλήνων «καταφτάνει» στο νοσοκομείο Ξάνθης

0
family trapezi

Από το ελληνικό ίδρυμα υγείας ζητούνται εθελοντές που θα λάβουν μέρος σεδείγμα που θα περιλαμβάνει περίπου 4.000 άτομα

 
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανέλαβε και οργάνωσε με την συνδρομή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, τις δράσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Ακαδημαϊκός κ. Δημήτριος Τριχόπουλος, Καθηγητής   του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Συγκεκριμένα το έργο “ΥΔΡΙΑ” θα λάβει χώρα από Δευτέρα 10-3-2014 έως και Πέμπτη 13-3-2014 και από ώρα 8.00 έως 20.00, σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου στο δυτικό Τμήμα αυτού, όπου είναι εύκολη η πρόσβαση και η διαθεσιμότητα σε χώρους στάθμευσης.
Το ελληνικό ίδρυμα υγείας (ΕΥΙ) σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ διεξάγει το έργο «ΥΔΡΙΑ: πρόγραμμα και στοχευόμενη δράση για την υγεία και τη διατροφή του ελληνικού πληθυσμού: ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας και αποτύπωσης».
Το πρόγραμμα ΥΔΡΙΑ στοχεύει στην αποτύπωση της κατάστασης υγείας, των διατροφικών επιλογών και των συνηθειών διαβίωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα, με γνώμονα τη συμβολή στην προαγωγή της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 4.000 ενήλικες από το σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, κάποιοι από αυτούς από την ΑΜΘ.
Η συμμετοχή των εθελοντών στο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-συμπλήρωση με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης ερωτηματολογίου για τη συλλογή πληροφοριών διατροφής, τρόπου ζωής και υγείας,
-μετρήσεις σφυγμού και αρτηριακής πίεσης , αναστήματος, σωματικού βάρους, περιμέτρου μέσης και ισχίων,
-λήψη δείγματος αίματος για τη διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων.
Η συλλογή δεδομένων θα πραγματοποιηθεί από ομάδα επιστημονικών συνεργατών του ΕΥΙ, ενώ δεν επιβαρύνεται με κόστη το Νοσοκομείο.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…