Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όταν το παιχνίδι γίνεται …εφιάλτης στο Όλβιο!

Όταν το παιχνίδι γίνεται …εφιάλτης στο Όλβιο!

0
paidiki xara
 

 Παιδικά κλάματα πόνου στην … «παιδική χαρά». 7χρονος ακρωτηριάστηκε στο δάκτυλο ενώ έπαιζε στον γύρο

 

Καταγγελία του θείου του Ε. Καστρινάκη: « Είναι άκρως επικίνδυνη για την ζωή των παιδιών…». Αναγνώρισε την ευθύνη του δήμου ο δήμαρχος Τοπείρου

 
 
Παιδικά κλάματα πόνου επεφύλαξε η …«παιδική χαρά» της πλατείας στο Όλβιο στο 7χρονο αγόρι που έπαιζε με τους φίλους του την Κυριακή. Πήγε να βιδώσει το γύρο (καρουζέλ) που ήταν χαλασμένος, το χέρι του παγιδεύτηκε με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί ένα μέρος από τον αριστερό δείκτη και να μεταφερθεί αιμόφυρτο από το θείο του στο νοσοκομείο Ξάνθης. Το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο χθες, είναι καλά στην σωματική και ψυχική του υγεία όμως θα θυμάται πάντα πώς ένα αγαπημένο παιχνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη!
 
Επικίνδυνη η παιδική χαρά στην πλατεία του Ολβίου
Μύδρους κατά της δημοτικής αρχής Τοπείρου εξαπέλυσε ο θείος του 7χρονου αγοριού Βαγγέλης Καστρινάκης, ο οποίος και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο καθώς ο πατέρας του έλειπε. Την κατέστησε υπεύθυνη για το ατύχημα εξαιτίας της εγκατάλειψης και της παντελούς έλλειψης συντήρησης και ελέγχου των οργάνων της παιδικής χαράς. Μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι: «Αν δεν μπορεί ο δήμος να συντηρήσει τα όργανα στις παιδικές του χαρές, διαφυλάσσοντας έτσι την υγεία των παιδιών ας μην στήνει καθόλου παιδικές χαρές. Η κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για την ζωή των παιδιών. Πέρα απ’ τα σκουριασμένα σίδερα στα όργανα υπάρχει ηλεκτρολογικός πίνακας με τριφασικό ρεύμα, κλειστός πρόχειρα με σύρματα…Τα παιδιά παίζουν εκεί…Με τέτοια υγρασία μόνο από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα και από ηλεκτροπληξία. Ντρέπομαι σαν δημότης…και φοβάμαι για τα παιδιά μας», επεσήμανε ο κ. Καστρινάκης. Παράλληλα πέραν του κοινωνικού θέματος έθεσε και την νομική του παράμετρο επισημαίνοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του δήμου όχι για να διεκδικήσει αποζημίωση αλλά για να τηρηθεί η νομιμότητα. Όπως υποστηρίζει τα όργανα αυτά που τοποθετήθηκαν στην πλατεία από ένα παιδικό σταθμό που έκλεισε και ότι ουδέποτε συντηρήθηκαν ή ελέχθησαν και ότι δεν τηρήθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τις παιδικές χαρές ούτε οι προδιαγραφές βάσει μελέτης που διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών. Εντούτοις δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το προσωπικό των Επειγόντων και της Ορθοπεδικής για την φροντίδα και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τον ανιψιό του.
 
Αναγνώρισε την ευθύνη του δήμου ο δήμαρχος Τοπείρου
Την λύπη του εξέφρασε για το σοβαρό ατύχημα του 7χρονου ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Φώτης Πυροστιάνης ο οποίος και έστειλε συνεργείο να ξηλώσει και να απομακρύνει άμεσα (αλλά κατόπιν ατυχήματος!) τα ακατάλληλα όργανα – παιχνίδια. Ο κ. Πυροστιάνης αναγνώρισε την ευθύνη του δήμου σ’ ότι αφορά την ελλιπή συντήρηση και τον έλεγχο στα όργανα της παιδικής χαράς όμως προσπάθησε να την δικαιολογήσει στην έλλειψη προσωπικού στο δήμο. Λυπάμαι πολύ για το σοβαρό ατύχημα του παιδιού. Αναγνωρίζω ότι ο δήμος έχει την ευθύνη όμως έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψη προσωπικού. Έχουμε μόνο ένα ηλεκτρολόγο σ’ όλο το δήμο!».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…