Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κοντός: «Δεν με μέλλει» ο δήμος Ξάνθης

Κοντός: «Δεν με μέλλει» ο δήμος Ξάνθης

0
kontos-profil
 

 Βάζει τέλος στη φημολογία περί υποψηφιότητάς του στο δήμο Ξάνθης. Τι δηλώνει για το κλείσιμο του Εργοστασίου Ζάχαρης

 

«Ανοιχτό μέτωπο» Σαλτούρου – Αμανατίδη. Ανοιχτός σ’ όλους για συνεργασία πλην της Χ.Α. ο Τσολακίδης

 
 
Χρονια εκλογών το 2014 και ήτοι ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών και η παράμετρος αυτή δεν διαφεύγει της προσοχής των πολιτικών είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε της αυτοδιοίκησης του νομού μας, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα που αφορούν τις εκλογές αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα:
 
Εκλογές – πρόκριμα για τις βουλευτικές;
Α. Κοντός: «Η κάθε εκλογική αναμέτρηση δίνει ένα στίγμα, περάνει ένα μήνυμα. Δεν πιστεύω ότι θα είναι προεκλογική χρονιά όμως φοβάμαι ότι η επόμενη χρονιά θα καθορίσει πολιτικές εξελίξεις. Άποψή μου είναι ότι όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για την πατρίδα μας. Διότι έχει μια πορεία, έχουν κάνει θυσίες οι έλληνες πολίτες και αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να ανακοπεί
 
Κλονίζεται η νομιμοποίηση της κυβέρνησης από δυσμενή αποτελέσματα ευρωεκλογών;
Α. Κοντός: «Μια κυβέρνηση νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί και το χρέος και να κυβερνήσει μέχρι να προκηρυχτούν οι επόμενες εκλογές. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το όποιο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σηματοδοτεί την νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση και ότι οι προσπάθειες που έγιναν και γίνονται θα βρουν ανταπόκριση τους πολίτες
 
«Κλείνει την πόρτα» ο Κοντός – Βάζει τέλος στην φημολογία περί υποψηφιότητάς του στο δήμο Ξάνθης
«Εδώ και καιρό έχω πει ότι δεν μ’ ενδιαφέρει να κατεβώ υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης αν και θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ τιμητική θέση να προσφέρεις μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο σου. Πιστεύω ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι οι οποίοι μετά από τις εκλογές θα μπορέσουν να διοικήσουν το δήμο μας».
 
Ποιες εξελίξεις δρομολογούνται από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές;
Δ. Σαλτούρος: Οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ένας μονόδρομος επειδή το είδος της δημοκρατίας που έχουμε είναι συναρτημένο από την ποιότητα των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών της χώρας. Η κρίση που βιώνουμε γεννά ανακατατάξεις, οι συνθήκες είναι τεκτονικής κρίσης για όλους μας. Πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ένας ακόμη σταθμός στον οποίο θ’ αποκαλυφθεί το μέλλον του τόπου. Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από τις αυτοδιοικητικές για το μέλλον της χώρας. Οπότε με αγωνία προσμένω αυτό το ορόσημο.
 
Εκλογές αυτοδιοίκησης: Τι μέλλει γενέσθαι;
Φ. Καραλίδης «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα επιλέξει τα πρόσωπα, θα αξιολογήσει τις δράσεις και θα δώσει με τον καλύτερο τρόπο και την απάντηση και στα δύσκολα προβλήματα αλλά και σ αυτούς που μπορούν και θέλουν. Εύχομαι σ’ όλους τους αυτοδιοικητικούς και να τους φωτίσει Άγιο Πνεύμα και να παίρνουν αποφάσεις σωστές για τον τόπο που θα δώσουν λύση στα προβλήματα. Πιστεύω ότι θα κερδίσει στο τέλος ο τόπος»
 
Ανοιχτός σ’ όλους για συνεργασία πλην της Χ.Α. ο Τσολακίδης
Β. Τσολακίδης «Επαφές γίνονται εδώ και καιρό, συζητήσεις γίνονται αλλά προς το παρόν δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Σύντομα όμως θα γίνουν ανακοινώσεις μας. Μας ενδιαφέρει ο δήμος να πάει καλά, να πάει μπροστά και ελπίζω αυτή τη χρονιά να είναι εξίσου παραγωγική όπως και οι προηγούμενες. Πάντα ήμουν ανοιχτός σε συνεργασίες πλην του κόμματος της Χ.Α. Με όλες τις άλλες παρατάξεις μπορούμε να συγκλείνουμε σ’ ένα κοινό πρόγραμμα με βάση αρχές και αξίες και αυτό το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε θα το εφαρμόσουμε και στο μέλλον
 
 

Τι είπε ο Α. Κοντός για το κλείσιμο της Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης

 «Το εργοστάσιο δεν έκλεισε τώρα. Προσπαθήσαμε να το μετατρέψουμε σε Βιοαιθανόλη. Όλα τα έγραφα που υπάρχουν στην Ε.Ε. είναι για μετατροπή και όχι για διακοπή της λειτουργίας. Η βιοαιθανόλη βέβαια δεν έγινε επειδή είχε αυξηθεί η τιμή του καλαμποκιού γι αυτό και δεν προχώρησε ούτε στην Ξάνθη ούτε στην Λάρισα, ενώ αρχικά υπήρχαν 11 προσφορές Υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι εκεί και γίνεται μια προσπάθεια να παραμείνουν εδώ και να κάνουν συσκευασία στη ζάχαρη. Η διοίκηση όμως θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Όσον αφορά όμως τα τεύτλα και την τευλτοκαλλιέργιεα ξέρετε ότι σ’ όλη την Ελλάδα έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό».
 

Σαλτούρος: «Δεν υπάρχει διαφωνία με την Νομαρχιακή αλλά με τον γραμματέα της Νομαρχιακής…»

 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος ερωτηθείς για τα πρόσφατα…παρατράγουδα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε τη διένεξή του με τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Αμανατίδη και την απέδωσε σε θέματα διαφορετικής νοοτροπίας: «Δεν υπήρξε καμιά διένεξη με το όργανο της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η διαφωνία μου ήταν και παραμένει σε αξιακό επίπεδο με τον γραμματέα της Νομαρχιακής. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είμαστε μια μικρή κοινωνία γνωριζόμαστε όλοι, κρινόμαστε όλοι καθημερινά και θεωρώ πολλά εκ των πραγμάτων που επίκεινται ότι μας ξεπερνούν όλους πολύ περισσότερο τον γραμματέα της Νομαρχιακής ή τον οποιονδήποτε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, σεμνότητα και πρέπει επιτέλους έστω και την ύστατη στιγμή να καταλάβουμε ότι υπάρχει κάτι που είναι ανώτερο του προσωπικού συμφέροντος ή των εμμονών του καθενός ή ακόμη και των ιδεολογιών…».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…