Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει νέους δρόμους το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Ανοίγει νέους δρόμους το ΚΤΕΛ Ξάνθης

0
ktel xanthis
 

 Σχεδιάζονται οι νέες γραμμές Ξάνθης – Έδεσσας και Ξάνθης – Ιωαννίνων

 

Στην Ξάνθη φέτος το Πανελλήνιο συνέδριο υπεραστικών ΚΤΕΛ

 
 
Χαράσσει νέους δρόμους το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης, επεκτείνοντας τις γραμμές του, διευρύνοντας τις συνεργασίες του με άλλους νομούς και τους επιχειρηματικούς του ορίζοντες, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή στις μεταφορές. Η στρατηγική αυτή που αποφάσισαν οι μέτοχοι και εφαρμόζει η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ξάνθης εντάσσεται και εναρμονίζεται πλήρως με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύει από το 2019 και το οποίο προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση των μεταφορών με την ένταξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στην ανάληψη των γραμμών (αστικών υπεραστικών και άγονων) κάθε νομού.
 
Σχεδιάζονται οι νέες γραμμές Ξάνθης – Έδεσσας και Ξάνθης – Ιωαννίνων Γραμμή Ξάνθη – Σέρρες
georgiadisΌπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης Θέμης Γεωργιάδης η απελευθέρωση των μεταφορών δεν φοβίζει το ΚΤΕΛ Ξάνθης που ήδη έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του και προετοιμάζεται να διευρύνει το δίκτυο διασύνδεσης του με πολλές πόλεις δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατηγού κοινού. Στο πλαίσιο αυτό έχει ανοίξει και λειτουργεί η γραμμή των Σερρών από Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη – Σέρρες ενώ σύντομα θα εγκαινιαστούν κι άλλες γραμμές όπως Ξάνθης – Έδεσσας και Ξάνθης – Ιωαννίνων ενώ συζητιούνται και συνεργασίες με το νομό Πάτρας: «Προσπαθούμε μέσα στο νέο περιβάλλον που θα ισχύει από το 2019 να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Γι αυτό και οργανωνόμαστε και διευρύνουμε το δίκτυο των γραμμών μας», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο θα προκηρύσσεται διαγωνισμός σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία από την περιφέρεια για την ανάληψη όλων των γραμμών σε κάθε νομό. Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής και ο ανταγωνισμός μεγάλος καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες ελληνικές και ξένες. Το έργο θα επιβλέπει μια Ρυθμιστική αρχή που θα εδρεύει στην Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης διαθέτει ένα υπερσύχρονο στόλο από 70 συνολικά λεωφορεία. Διατηρεί τουριστικό γραφείο με 4 τουριστικά λεωφορεία.
 
Πανελλήνιο συνέδριο υπεραστικών ΚΤΕΛ στην Ξάνθη
Φέτος είναι η σειρά της Ξάνθης να φιλοξενήσει το πανελλήνιο συνέδριο υπεραστικών ΚΤΕΛ που διοργανώνεται κάθε χρόνο και σ’ άλλο νομό. Στην Ξάνθη γίνεται για πρώτη φορά στις 1 Φεβρουαρίου Μετά το συνέδριο θα εγκαινιαστεί ο Σταθμός Ανεφοδιασμού Καυσίμων και το Συνεργείο Πλυντηρίων και Βουλκανιζατέρ του ΚΤΕΛ Ξάνθης που βρίσκεται σε περιοχή του Πετεινο.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…