Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αίσχος! Να μας λείπουν τέτοιοι «φιλόζωοι»

Αίσχος! Να μας λείπουν τέτοιοι «φιλόζωοι»

0
skulaki
 

 Την ζωή του έχασε κουταβάκι όταν ο ιδιοκτήτης του το πέταξε από το μπαλκόνι του ημιώροφου οικοδομής

 

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Τιμωρήθηκε με 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή

 
 
Σε μπελάδες μπήκε νεαρός που έριξε το κουταβάκι του από το μπαλκόνι του σπιτιού του, καθώς είχε την «ατυχία» να γίνει αντιληπτός από περαστικό. Έτσι, η υπόθεση οδηγήθηκε χθες το πρωί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου με την αυτόπτη μάρτυρα και τον θείο του νεαρού να καταθέτουν για το γεγονός.
 
Πέταξε τo λίγων μηνών σκυλάκι από το μπαλκόνι γιατί τον δάγκωσε
Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η αυτόπτης μάρτυρας, ήταν γύρω στις 11 το πρωί όταν η ίδια, ενώ περίμενε στο σταθμευμένο της αυτοκίνητο τους γονείς της, αντιλήφθηκε κίνηση από το απέναντι μπαλκόνι. Είδε έναν νεαρό να κρέμεται σχεδόν και να κρατάει ένα λευκό ζωάκι στα χέρια του. Πριν προλάβει να διακρίνει αν πρόκειται για σκύλο ή γάτα το άτυχο ζώο βρέθηκε κάτω από το μπαλκόνι, το οποίο βρισκόταν στον ημιώροφο της πολυκατοικίας. Η γυναίκα έτρεξε στο σημείο όπου προσγειώθηκε το κουταβάκι, το οποίο πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Όταν αυτή του φώναξε «τι έκανες ρε αλήτη» ο νεαρός της απάντησε ότι «το σκυλί αυτό είναι παλιόσκυλο. Δάγκωσε τη γυναίκα μου». Η ίδια μετέφερε το κουτάβι στην φιλοζωική εταιρία ΣΩΖΩ, όπου και κατέληξε λίγες μέρες μετά.
Από την πλευρά του ο θείος του 19χρονου τότε σπουδαστή της Εκκλησιαστικής Σχολής δήλωσε ότι το σκυλάκι ξέφυγε από τα χέρια του νεαρού και τόνισε ότι δεν είχε λόγο να το βασανίσει και ότι αν δεν το αγαπούσε και δεν το ήθελε δεν θα το αγόραζε. Αλλά και ο Δικηγόρος του κ. Περιστέρης Μαλάκης υπογράμμισε πως αν ο νεαρός ήθελε να σκοτώσει το νεαρό σκυλί θα το πετούσε από ψηλότερο όροφο και όχι από τον ημιώροφο.
 
Το Δικαστήριο τιμώρησε τον νεαρό άνδρα
Ένοχος κρίθηκε από το Δικαστήριο ο νεαρός άνδρας καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα άλλο ελαφρυντικό πέρα από τον πρώην έντιμό βίο και την ήσυχη κοινωνική ζωή. Παρά τiς προσπάθειες του συνηγόρου του να επικαλεστεί το συναίσθημα της έδρας αναφέροντας πως ο νεαρός απέκτησε το σκυλάκι στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τον χαμό του πατέρα του που είχε προηγηθεί λίγο καιρό πριν, η Πρόεδρος τον τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …