Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ναι σε όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ναι σε όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
dhmotiko noe13-web
 

Συνεδρίασε την Δευτέρα με 26 θέματα εντός και 3 εκτός ημερησίας διάταξης

 

Μεταλλική κατασκευή 80.000 ευρώ θα χωρίζει στη μέση τη δεξαμενή του κολυμβητηρίου

 
 
Σε ήρεμο κλίμα χωρίς ιδιαίτερους διαπληκτισμούς συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Στην τακτική συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου συζητήθηκαν 26 θέματα εντός και 3 εκτός ημερησίας διάταξης υπηρεσιακού χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων που συζητήθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ τα υπόλοιπα κατά πλειοψηφία. Εμφανής ήταν και η καλή διάθεση των μελών του Συμβουλίου καθώς δεν έλειψαν τα πειράγματα αλλά και οι σπόντες ενόψει των Δημοτικών Εκλογών.
 
80.000 ευρώ για το κολυμβητήριο
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν η προμήθεια μιας μεταλλικής κατασκευής προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, η οποία θα τοποθετηθεί στην δεξαμενή του κολυμβητηρίου και θα μετατρέπει την πισίνα από 50αρα σε 25αρα και το αντίστροφο ανάλογα με την επιθυμία της διοίκησης. Το διαχωριστικό αυτό που είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών, θα μειώσει το τελικό κόστος θέρμανσης την πισίνας, καθώς θα την μικραίνει ανάλογα με τις ανάγκες των αθλητών και κατεπέκταση τον όγκο του νερού.
Το έργο εγκρίθηκε από τα μέλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλειψαν οι πολιτικές σπόντες. Συγκεκριμένα ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» Δημήτρης Βορίδης σχολίασε: «Όταν θέλουμε βρίσκουμε χρήματα για το Κολυμβητήριο. Το έργο γίνεται λίγο πριν τις εκλογές». Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Φανουράκης σημείωσε ότι έχουν γίνει σχετικές μελέτες και πως θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση του διαχωριστικού.
 
Αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και σε υπαλλήλους του Δήμου
Παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία ο Δήμος Ξάνθης θα ασκεί αρμοδιότητες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών οι υπάλληλοι θα συλλέγουν τα χρήματα από τα παρκόμετρα και μαζί με την τροχαία θα βεβαιώνουν παραβάσεις στους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με βεβαιωμένο το όχι του Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης του ΚΚΕ, Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργου Κολάρου, ο οποίος τόνισε πως είναι άχαρο να βάλουν τους υπαλλήλους σε αυτή τη διαδικασία και πως ζητά δωρεάν στάθμευση παντού.

Η βελτίωση της εικόνας της Λαϊκής Αγοράς θα καθυστερήσει λίγο ακόμα
Τα μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν την παράταση της προθεσμίας περαίωσης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ- ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ (ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ)». Έτσι, και με τη σύμφωνη γνώμη από την ενδιάμεση σύμφωνη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας η μελέτη του έργου παίρνει 6μηνη παράταση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…