Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 6 συνδυασμοί διεκδικούν το ΤΕΕ Θράκης

6 συνδυασμοί διεκδικούν το ΤΕΕ Θράκης

0
 

 Θα ψηφίσουν σε 5 κάλπες οι 902 Μηχανικοί της Ξάνθης

 

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

 
 
Έξι συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των 2.300 Μηχανικών της Θράκης, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ Θράκης, στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη στο Εργατικό Κέντρο. Τα μέλη του ΤΕΕ Θράκης, θα εκλέξουν 53 εκλέκτορες, οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: 18 στον Έβρο, 15 στη Ροδόπη και 20 στην Ξάνθη, ανάλογα με το πλήθος των μηχανικών που υπάρχει σε κάθε περιοχή. Να σημειώσουμε ότι το εκλογικό σώμα των Μηχανικών στην Ξάνθη ανέρχεται σε 902, αριθμός αναλογικά μεγάλος.
Οι 53 αυτοί εκλέκτορες θα εκλέξουν τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης.
 
6 συνδυασμοί στις εκλογές των Μηχανικών
Πολυφωνία και πολύπλευρη εκπροσώπηση στις εκλογές των Μηχανικών. Έξι συνολικά συνδυασμοί θα συμμετέχουν στις εκλογές του ΤΕΕ – Θράκης 2013.
Αυτοί είναι: 1)Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών: Παράταξη: Πρόσκειται στην ΝΔ και ως πλειοψηφούσα στις προηγούμενες εκλογές συνδιοικούσε μαζί με την ΠΑΣΚ. Επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν ο Νίκος Παπαθανασίου ο οποίος και θα είναι εκ νέου υποψήφιος μαζί με 14 ακόμη που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.
2)Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ Θράκης: Πρόκειται για ένα ευρύτερο σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ΠΑΣΚ, οι Μηχανικοί επί τω έργω, η Ανανεωτική Συνεργασία Μηχανικών και οι Μηχανικοί για την Βιώσιμη ευημερία ( Οικολόγοι). Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 12 υποψηφίους μεταξύ των οποίων και ο κ. Αργύρης Πλέσιας που διετέλεσε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας του ΤΕΕ Θράκης τα τελευτά χρόνια.
3)Ανεξάρτητη Παρέμβαση Μηχανικών Θράκης (ΑΠΑΜΘ): Επίσης ένα ευρύ σχήμα από στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΠΑΣΚ όπως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη κ. Δέλκος Κώστας και ο περιφερειακός σύμβουλος Χαϊτίδης Δημήτρης. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 16 υποψηφίους.
4)Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών : Πρόσκειται στο ΚΚΕ
5) Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Θράκης: Πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ
6) Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Έβρου- Ροδόπης: Πρωτοεμφανιζόμενος συνδυασμός
 
Θα ψηφίσουν σε πέντε κάλπες
Σε 5 κάλπες θα κληθούν να ψηφίσουν όλα τα τακτικά μέλη του ΤΕΕ για την εκλογή αιρετών μελών και συγκεκριμένα:
1) Της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (155 Μέλη).
2) Των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων (45 Μέλη, 5 για καθεμιά από τις παρακάτω 9 Ειδικότητες : Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Αγρονόμων Τοπογράφων, Χημικών, Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Ναυπηγών και Ηλεκτρονικών).
3) Του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου (4 Μέλη).
α) Της Αντιπροσωπείας Περιφερειακού Τμήματος (25 έως 60 Μέλη, ανάλογα με το Περιφερειακό Τμήμα).
β) Του Πειθαρχικού Συμβουλίου κάθε Περιφερειακού Τμήματος (5 Μέλη).
Να σημειώσουμε ότι το ομότιμα μέλη (συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ) δεν ψηφίζουν στις εκλογές του ΤΕΕ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …