Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προς πώληση νησί της γειτονιάς μας

Προς πώληση νησί της γειτονιάς μας

0
fidonisi
 

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα το ιδιωτικό νησί Φιδονήσι, κοντά στην παραλία Ηρακλείτσας

 
Μαζί με το Σπαλαθρονήσι της Χαλκιδικής, για την πώληση του οποίου έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον, πωλείται και άλλο νησί στη Β. Ελλάδα – το Φιδονήσι. Πολύ κοντά στη πώλησή του νησιού των Φιδιών, “Φιδονήσι”, φαίνεται ότι βρίσκεται ο οίκος δημοπρασιών “Myro Antiques House” κι εάν τελικά δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις για το πρώτο, δεν αποκλείεται τα δύο νησιά να βγουν μαζί στη δημοπρασία που θα οριστεί για το προσεχές διάστημα. Το ιδιωτικό νησί Φιδονήσι, 160.000 τ.μ., βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με κοντινότερη την ακτή της Ηρακλείτσας του Δήμου Ελευθερών, στο Νομό Καβάλας.
Απέχει 1,5 μίλια από την ακτή και τα εγγύτερα σε αυτό αστικά κέντρα είναι αυτά της Καβάλας, της Ηρακλείτσας – με την τελευταία να αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για τους Βαλκάνιους και τους Έλληνες της περιοχής – και της Περάμου, επίσης τουριστικό θέρετρο για τους κατοίκους του Νομού (και όχι μόνο).
Στη βορειοανατολική του πλευρά “γειτονεύει” με την παραλία της Ηρακλείτσας, η οποία εφάπτεται με την περιφερειακή οδό που συνδέει τις παράκτιες περιοχές της Περάμου, της Ηρακλείτσας και του Παληού με το αστικό κέντρο και το λιμάνι της Καβάλας. Λίγο πιο βόρεια και ψηλότερα – σε απόσταση περίπου 2 χλμ. – από την ακτή διέρχεται και η αρτηρία της Νέας Εγνατίας οδού. Κοντά στην παράκτια περιοχή του Φιδονησίου βρίσκεται και ο Κόμβος της Εγνατίας, αλλά και η προτεινόμενη οικιστική επέκταση του οικισμού της Ηρακλείτσας. Τέλος, το αεροδρόμιο της Καβάλας που βρίσκεται στη Χρυσούπολη, απέχει από την Ηρακλείτσα περίπου 40 λεπτά, ενώ το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης απέχει – κατά προσέγγιση – μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πως θα γίνουν «κύριοι» στα σπίτια τους οι καταπατητές

Νέο νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα εξαγοράς των ακινήτων του Δημοσίου που κατέχουν άνω τω…