Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ξεφούσκωσε» το απεργιακό μέτωπο στην Ξάνθη

«Ξεφούσκωσε» το απεργιακό μέτωπο στην Ξάνθη

0
poreia 3-web
 
 

 Δεν απείργησαν ούτε οι συνδικαλιστές στα πρωτοβάθμια σωματεία.Εξασθενημένη και η συμμετοχή των καθηγητών

 

Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χ. Ευστρατίου: «Πόλεμος» χωρίς στρατιώτες δεν γίνεται…»


Απεργούσε χθες και σήμερα ο δημόσιος τομέας – σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ – χωρίς όμως …απεργούς στην Ξάνθη. Ο απεργιακός πυρετός της προηγούμενης εβδομάδας που κατέλαβε πρώτα τους καθηγητές έπεσε σε ποσοστά …υποθερμίας, ενώ στην Π.Ε. Ξάνθης δεν απείργησαν ούτε το Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου σωματείου! Απογοητευτική η εικόνα χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης αφού την ώρα της συγκέντρωσης στις 10.30 το πρωί ήταν μόνο τρεις και ο …Μπάμπης Ευστρατίου πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, ενώ λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν περίπου 30 καθηγητές κάποια μέλη την Πρωτοβουλίας Αντίστασης και την αρωγή κάποιων λίγων του διδασκαλικού συλλόγου και των εργαζομένων στην ΛΑ’ ΕΠΚΑ έκαναν μια πορεία περίπου 300 ατόμων για την …τιμή των όπλων! Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη ιδιαίτερα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ενώ στην κεφαλή της πορείας ήταν οι καθηγητές. Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή πορεία στις 12 το μεσημέρι.
 
Θέλει…κόστος η απεργία
Δεν απεργούσαν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ καθώς και οι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά ούτε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ενώ λειτουργούσε κανονικά το Χειρουργικό και τα τακτικά ιατρεία στο νοσοκομείο Ξάνθης και μονο οι συνδικαλιστές γιατροί απείργησαν. . Τα ποσοστά στους καθηγητές που συνεχίζουν τη δεύτερη εβδομάδα απεργιών έπεσαν σε μονοψήφιο αριθμό ενώ από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους μόνο οι συνδικαλιστές στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ απείργησαν. Το μήνυμα δόθηκε και ήταν αντίστροφο απ’ αυτό που επιζητούσαν οι συνδικαλιστές. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι κουρασμένος και εξαθλιωμένος οικονομικά και δεν έχει ούτε διάθεση γι αγώνα ούτε ν’ αντέξει το κόστος των απεργιών διαρκείας.
 
«Πόλεμος» χωρίς στρατιώτες δεν γίνεται…  
Απογοητευμένος ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Ευστρατίου σχολίασε καυστικά: «Που ήταν όλοι αυτοί οι λάβροι συνδικαλιστές που ζητούσαν απεργίες διαρκείας; Ούτε τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν απείργησαν! Πόλεμος χωρίς στρατιώτες δεν γίνεται…Πρέπει κάποτε όλοι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους κι όχι άλλα να λένε στις συνελεύσεις και μετά να μην απεργούν». Την ίδια απογοήτευση εξέφρασε και η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κα Εριφύλη Παπαδοπούλου η οποία υπογράμμισε την ανάγκη να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων επειδή δεν αντέχουν το κόστος αλλά ιδιαίτερα στο νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των ασθενών που χάνουν τα ραντεβού τους μετά από 2- 3 μήνες αναμονή ή των καρκινοπαθών που ταλαιπωρούνται με κόστος στην υγεία τους.
Υπέρ αυτής της θέσης έχει ταχθεί εδώ και καιρό ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να μιλήσει για την ανάγκη γιγάντωσης ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα φέρει ανατροπή της πολιτικής της τρόικας και του μνημονίου που έχει καταδυναστεύσει όλη την ελληνική κοινωνία, προσεγγίζοντας θέσεις αριστερών κομμάτων, όντας ο ίδιος του δεξιού χώρου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…