Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τα «κανόνια» της πρωτεύουσας… «σκάνε» σε μας…

Τα «κανόνια» της πρωτεύουσας… «σκάνε» σε μας…

0
katastima 2
Επαγγελματίες της Ξάνθης προπλήρωσαν τις παραγγελίες τους όμως δεν θα τις παραλάβουν γιατί έκλεισαν οι προμηθεύτριες εταιρείες της πρωτεύουσας
 
Έσπαγαν τις επιταγές νωρίτερα… και μετά έβαλαν λουκέτο!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 Τα «κανόνια» που σκάνε σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου ένδυσης – υπόδησης της πρωτεύουσας και σε περιώνυμους επιχειρηματίες – τύπου Λάκη Γαβαλά – «σκάνε» στις μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειας και τις συμπαρασύρουν στο «λουκέτο». Σαν να μην έφτανε δηλαδή που ο κλάδος ένδυσης – υπόδησης έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εξαιτίας της κρίσης πολλοί επιχειρηματίες του χώρου – αρκετοί και στην Ξάνθη σύμφωνα με πληροφορίες μας – έχουν παράπλευρες απώλειες εξαιτίας της επαγγελματικής τους σχέσης με αυτές τις επιχειρήσεις.
 
Έσπαγαν τις επιταγές νωρίτερα…
Συγκεκριμένα το σύστημα δούλευε ως εξής: Είναι γνωστό ότι μια επιχείρηση ένδυσης υπόδησης τις παραγγελίες της για την επόμενη σαιζόν τις έκαμνε μετά από δειγματισμό της προμηθεύτριας εταιρεία τουλάχιστον 6 και πλέον μήνες νωρίτερα. Όμως υποχρεούτο να καταθέσει μεταχρονολογημένη επιταγή έναντι της παραγγελίας μέσα σε μια εβδομάδα για να έχει το εμπόρευμα της επόμενης σαιζόν. Όμως αυτό που αποτελούσε πάγια πρακτική τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια λόγω της έλλειψης ρευστότητας είναι ότι αυτές οι προμηθεύτριες εταιρείες «έσπαζαν» τις επιταγές τους και κινούνταν με αυτά τα κεφάλαια.
 
Και πλήρωσαν και προϊόντα δεν θα παραλάβουν…
Όμως πολλές απ’ αυτές έχουν κλείσει όπως για παράδειγμα η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά. Έτσι οι επιχειρηματίες της περιφέρειας που έκαναν παραγγελία και πλήρωσαν με επιταγές βρίσκονται στη δεινή θέση να μην παραλάβουν τα προϊόντα τα οποία έχουν πληρώσει!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις στην Ξάνθη που την έχουν «πατήσει» έτσι…και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν!
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η JTI Χορηγός του AGORA-2nd Corporate Affairs Forum 2024

Σίμος Σιδηρόπουλος Corporate Affairs Manager JTI Hellas: «H επιστημονική γνώση στην ‘καρδι…