Σχόλια 18/6/13

0
Προτάσεις για το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ: «Το μικρό σπίτι με χαράτσι», «τα τετράγωνα των αστέγων», «Το μινόρε της Χρυσής Αυγής»…
 
 Μέθοδος ΕΡΤ
 Με την μέθοδο της ΕΡΤ κλείνουν: 4ο Σώμα Στρατού, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ΕΣΥ Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια Νήσων, ΕΛΑΣ Κρήτης, Εκκλησίες Πελοποννήσου-Στερεάς, Φυλακές Κορυδαλλού!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Πάρε το αυγό και κούρευτο
 Το λέει πολύ εύγλωττα ο λαός μας όταν δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάρεις τα χρεωστούμενα από κάποιον. Το ίδιο θα πάθει και ο ΟΑΕΔ που ζητά από τους Ρομά να πάρει πίσω τα χρήματα που τους έδωσε το 2009.
«Πάρε το αυγό και κούρευτο» λοιπόν. Τι θα πάρουν από τον ξυπόλυτο; Σιγά μη φοβηθεί ο Ρομά τις απειλές για χρήματα που ο ΟΑΕΔ του έδωσε προεκλογικά εκείνος ο ανεκδιήγητος διοικητής Βερναρδάκης ονόματι.
Χρήματα για να γίνουν – δήθεν – επιχειρηματίες οι Ρομά!!
« Ε»
 
Τι έπαιρναν
 Πολύς λόγος έχει γίνει για τα ποσά που πλήρωνε η ΕΡΤ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το έτος 2008 ήταν η Σεμίνα Διγενή, λαμβάνοντας το ποσό των 398.950 ευρώ για έξι μήνες, με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου στη δεύτερη θέση των υψηλότερα αμειβόμενων με 450.000 ευρώ έκαστος το χρόνο. Πιο πίσω ήταν η Πόπη Τσαπανίδου, με 277.831 ευρώ ετησίως. Το φράγμα των 150.000 ευρώ πέρασαν οι Μπήλιω Τσουκαλά, με ετήσιες αποδοχές 176.400 ευρώ, Άννα Παναγιωταρέα, με 157.680 ευρώ, Πηνελόπη Γαβρά, με 150.840 ευρώ και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, με 150.000 ευρώ. Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Πολίτης λάμβανε 144.000 ευρώ, η Ειρήνη Νικολοπούλου 140.160 ευρώ, ενώ ο Στέλιος Κούλογλου προσέφερε τις δημοσιογραφικές του υπηρεσίες αντί 95.462,70 ευρώ το εξάμηνο.
Το 2009 υπήρξαν μικρές μεταβολές στις αμοιβές κάποιων από τα γνωστά ονόματα της ΕΡΤ εκείνη την περίοδο, ενώ η πλειονότητά τους παρέμεινε στα ίδια επίπεδα αποδοχών.
«Ε»
 
Άμοιρε ιδιώτη…
 «Εσένα άνεργε απολυμένε του Ιδιωτικού Τομέα σκέφτομαι αυτές τις ώρες! Σε κάλεσε ο εργοδότης σου μια μέρα και σου ανακοίνωσε την απόλυσή σου!… Έφυγες απελπισμένος, μια ζωή συντρίμμια σκέφθηκες, τι θα γίνουν τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, οι άνθρωποι που στηρίζονται σε μένα, η δικιά μου η ζωή!.. Πήγες σπίτι και ίσως βρήκες έναν ώμο ν’ ακουμπήσεις.. Αλλά μέχρι εκεί! Ούτε συναυλίες για χάρη σου, ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες, ούτε κόμματα, ούτε υστερίες, ούτε τσαμπουκάδες…»
Κ.Σ.
 
Αδυναμία λύσεων
 Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αδυναμία της τρικομματικής κυβέρνησης να λύσει το θέμα της περικοπής ατόμων εργαζομένων στο Δημόσιο. Η περίπτωση του υπουργού Μανιτάκη είναι χαρακτηριστική και για μελέτη από ειδικούς.
Τίποτε στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με συζητήσεις και οι συζητήσεις υπάρχουν για να μη γίνεται τίποτα. Αν μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει ακόμα και το κτίριο για να φανεί ότι γίνεται μια νέα αρχή, ας το κάνει. Η Ελλάδα πρέπει να έχει δημόσια τηλεόραση. Όχι όμως τηλεόραση του Δημοσίου.
«Ε»
 
Ο Σίμος Κεδίκογλου
 Ο Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε την ΕΡΤ για αδιαφάνεια και σπατάλη την ώρα που και ο ίδιος βόλευε ημετέρους. Δάσκαλε που δίδασκες…
Ο οποίος δάσκαλος βέβαια είναι αυτός ο οποίος καταπατά τον υφιστάμενο νόμο για τις Επαρχιακές Εφημερίδες ασύστολα και χωρίς ντροπή. Και μιλάει και από πάνω…
«Ε»
 
Ε, όχι και να διαλυθούμε για την ΕΡΤ
Ρεαλιστικά μιλώντας όχι. Κάποιος έπρεπε να τραβήξει τα καλώδια, να διακοπεί κάποια στιγμή το υφιστάμενο καθεστώς, και να δημιουργηθεί ένα νέο.
Το δόγμα του ΣΟΚ είναι συχνά το μοναδικό που απομένει ως επιλογή. Χωρίς να αποκλείει βέβαια να μείνει στον τόπο και ο ασθενής και ο γιατρός που θα το χρεωθεί. Από πού κι ως πού, όμως, οτιδήποτε κι αν συμβεί στnv ΕΡΤ μπορεί και επιτρέπεται να επηρεάσει την πορεία όλης της χώρας στην οποία συμφώνησαν τρία κόμματα, παραμερίζοντας πολύ μεγαλύτερες διαφορές απόψεων;
Ψυχραιμία λοιπόν. Δεν έχει λογική να ρίξουμε την κυβέρνηση, δεν θα πέσουμε πάλι εκτός τροχιάς στα οικονομικά την ώρα που αρχίζει η τουριστική σεζόν -μία από τα μεγάλες ελπίδες μας να σταματήσει η κατρακύλα στην οικονομία- για την ΕΤ3. ΑΜΑΡΤΙΑ!
 
Μπάρες
Και εγένετο φως, που πήρε τη μορφή της ΝΕΡΙΤ! Το σκοτάδι χάθηκε και τη θέση του πήραν οι πολύχρωμες μπάρες της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ίντερνετ Τηλεόρασης!
Με λίγη υπομονή, αν δεν διαλυθεί η κυβέρνηση και δεν επέλθει το χάος στη χώρα, σιγά-σιγά θα έχουμε και πρόγραμμα. Για το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ υποβάλλονται ήδη εκατοντάδες νέες προτάσεις και ιδέες, σε facebook και twitter, κάποιες από τις οποίες φιλοξενούμε και στην εφημερίδα μας.
Όποιος έχει κάτι καινούριο να προτείνει, εμπρός, περιμένουμε ιδέες….
Επίσκεψη γνωριμίας του Ιβάν Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ
Ουρανοκατέβατος (δια ελικοπτέρου) ήρθε την Παρασκευή στις 1 το μεσημέρι ο Ιβάν Σαββίδης, το νέο αφεντικό της ΣΕΚΑΠ – στο εργοστάσιο, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδά του Μαρία Γκοτσάροβα και άλλους συνεργάτες του. Όπως μάθαμε ο κ. Σαββίδης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους τους εργοστασίου και ενημερώθηκε από τους προϊσταμένους των τμημάτων για την παραγωγή σε κάθε τμήμα ξεχωριστά. Στη συνέχεια είχε μια συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη αλλά και με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Γαβριηλίδη, ο οποίος επανεκλέχτηκε πρόεδρος στις εκλογές που συμπτωματικά διεξήχθησαν την Παρασκευή, ημέρα της επίσκεψης του κ. Σαββίδη. Τέλος πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη είχε συνάντηση και με τον κ. Παπαβασιλείου και τον κ. Λειβαδίτη για τις μετοχές του Συνεταιρισμού. Η επίσκεψή του είχε χαρακτήρα γνωριμίας με τους εργαζόμενους και το εργοστάσιο αν και τουλάχιστον στα διευθυντικά στελέχη ο κ. Σαββίδης ήταν παλιός γνώριμος λόγω της πολύχρονης συνεργασία της ΣΕΚΑΠ με την καπνοβιομηχανία του στο Ροστόβ. Να σημειώσουμε ότι στις 28 Ιουνίου είναι η γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ στην οποία αναμένεται να προχωρήσει και η διαδικασία της εξαγοράς των μετοχών της ΑΤΕ της ΣΕΚΕ και του Συνεταιρισμού.  
Μ.Ξ.
 
Τα του ΠΑΣΟΚ…
Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ για να την πιστοποίηση των εκλογών στα εσωκομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή. Επίσης η Επιτροπή πρόκειται ν’ αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των ΝΟΕΣ Ξάνθης για 11μελή σύσταση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών που καθορίζει τον αριθμό των μελών στη Νομαρχιακή Ξάνθης είναι στο όριο ανάμεσα σε 9μελήκαι 11μελή και υπήρξε αίτημα από Σαλτούρο, Τσαρτσάρα για 11μελή Επιτροπή. Αν γίνει δεκτό τότε θα συμμετέχουν στην Νομαρχιακή και οι Αθανασόπουλος και Παπαδόπουλος. Σ’ ότι αφορά την εκλογή γραμματέα αναπληρωματικού γραμματέα η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή ενώ την άλλη εβδομάδα θα οριστούν τα γραφεία Οργανωτικού, Αγροτικού κ.λ.π. όπως ορίζει το Καταστατικό.
Να σημειώσουμε ότι πλειοψηφών στις εκλογές ήταν ο Χρήστος Αμανατίδης και ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του γραμματέα μέχρι στιγμής βέβαια!
Μ.Ξ.
 
Επανήλθε το «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ …
…στις οθόνες των δεκτών στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο καθώς όπως μάθαμε απαγορεύτηκε EBU η εκπομπή του πειρατικού προγράμματος μέσω Θάσου όπως είχε γίνει την Παρασκευή. Να σημειώσουμε ότι το πειρατικό πρόγραμμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ συνεχίζεται με εκπομπές που γίνονται και από την ΕΤ3 που όμως έχουν εμβέλεια μέχρι και τις Σέρρες. Επίσης χθες το πρωί έκανε την εμφάνισή του το σήμα της ΝΕΡΙΤ, το οποίο εκπέμπει με χρωματιστές μπάρες στη παλιά συχνότητα της ΕΡΤ αλλά δεν υπάρχει πρόγραμμα. Προφανώς για να πάρει τη θέση του «μαύρου» και να καθησυχάσει τους τηλεθεατές ότι όπου να’ ναι έρχεται η νέα κρατική τηλεόραση.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…