Σχόλια 23/5/2013

0

Μετά τις βρισιές μάλλον θα’ χουμε μπουνιές και κουμπουριές στη βουλή!

 

 Ξεκίνησαν

 Ρωτούσε η στήλη σε σχόλιο της να πληροφορηθεί πού βρίσκονται, σε ποιο στάδιο οι δύο επενδύσεις για την αξιοποίηση των Γεωθερμικών Πεδίων Κεσσάνης και Ερασμίου. Υπάρχουν λοιπόν νέα από την πλευρά της εταιρίας Πλαστικά Θράκης που έχει μισθώσει έκταση στην περιοχή του Ερασμίου.

Ξεκίνησαν τα έργα στο «οικόπεδο» με την ισοπέδωσή του, τη διάνοιξη διαφόρων δρόμων, αποστραγγιστικών καναλιών και άλλων έργων υποδομής, απαραίτητων για τη δημιουργία των θερμοκηπίων.

Άρα, η επένδυση εκεί προχωρά και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή της υποδομής για την διοχέτευση του ζεστού νερού με σωληνώσεις, καθώς στη συνέχεια και η τοποθέτηση των θερμοκηπίων.

Σίγουρα η Ξάνθη δεν θα γίνει Τυμπάκι Κρήτης, όμως σιγά-σιγά, με τα χρόνια, θα καταστεί μια υπολογίσιμη δύναμη σε θερμοκηπιακές μονάδες, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το νομό και τους παραγωγούς.

«Ε»

 

Περί πληθωρισμού

Ποιος να το φανταζόταν πριν χρόνια ότι η Ελλαδίτσα μας (για άλλους Ελλαδάρα!), θα είχε φθάσει στο σημείο να είναι πρώτη. Πρώτη, ναι, στον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη!

Εκεί που πριν όχι πολλά χρόνια, είχαμε πληθωρισμό 25-30-35%, σήμερα είμαστε στο -0,6%!

Τεράστια διαφορά, μοναδική για τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα.

Βέβαια, για την αρνητική αυτή θέση, υπάρχει και εξήγηση που δεν είναι άλλη από την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα.

«Ε»

 

Οι τροφοδότες

 Κύριε Διευθυντά. Μισό εκατομμύριο, περίπου, Έλληνες έγιναν ξαφνικά φασίστες; Όχι, βέβαια. Αν δεν υπήρχαν οι ανίκανοι, ανεύθυνοι αλλά και κλέφτες πολιτικοί που ρήμαξαν τον τόπο, οι ακροδεξιοί θα ήσαν χωμένοι ακόμη στα συρτάρια τους με 1%. Να ποιοι είναι οι τροφοδότες του φασισμού!

Καλή σας μέρα και καλά κέφια, ο καφετζής σας

 Α.Κ.

 

Χρίσματα…

 Ο Ανδρέας Λοβέρδος άρχισε να μοιράζει…χρίσματα. Προ ημερών συναντήθηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και δήλωσε επισήμως ότι η «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», θα τον στηρίξει στις επόμενες εκλογές.

Ο πρώην υπουργός Υγείας βρίσκεται κοντά σε πολλούς άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ το 2010 και εμφανίζεται αποφασισμένος, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, να συνεχίσει το ταξίδι του στη βόρεια Ελλάδα για να κλείσει αυτόν τον κύκλο των επαφών του.

Οπότε…

Ν.Ε.

 

Διαθεσιμότητα;

 Με τους γνωστούς βραδείς ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες για τη διαθεσιμότητα. Εδώ μάλιστα υπάρχει και απροθυμία των υπουργών να υποδείξουν οργανισμούς και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Το ζητούμενο βέβαια, πέρα από το ότι κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, είναι να εξασφαλισθούν αντικειμενικά και αξιόπιστα κριτήρια για την αξιολόγηση, είτε των προς απόλυση είτε των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό και κυρίως ποιος μπορεί να πείσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο ότι το ερωτηματολόγιο το οποίο διανεμήθηκε για την αξιολόγησή τους δεν κρύβει παγίδες, εξαιτίας του τρόπου διατύπωσή του ή τους τρόπους που μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τις απαντήσεις τους;

Επιπλέον είναι ακόμη ασαφές το χρονοδιάγραμμα των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων με βάση τα οποία θα πρέπει οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων να επιλέξουν τους υπαλλήλους και έτσι και στον τομέα αυτό αναμένονται καθυστερήσεις.

Ν.Ε.

 

Φόβος δημοσίων υπαλλήλων

 Η κυβέρνηση, υπό την πίεση του χρόνου, παρά την μικρή παράταση που πήρε μέχρι το Σεπτέμβριο, διακατέχεται από μεγάλη αγωνία, επειδή οι διαδικασίες κυλούν αργά. Κάτω δε από το κράτος του πανικού, που είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος, καταλαβαίνει κανείς, πόσο εύκολο είναι να πάρει αποφάσεις οριζόντια… περί δικαίων και αδίκων. Αυτός άλλωστε είναι ο μεγαλύτερος φόβος των δημοσίων υπαλλήλων. Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά τώρα πόσος θα είναι ο αριθμός των εργαζόμενων που θα προκύψει με τη συγχώνευση κάποιων μεγάλων οργανισμών.

Υπολογίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 500. Παράλληλα, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εξετάσεις των φακέλων των επίορκων υπαλλήλων με αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ. Τόσοι από δω, τόσοι από κει, πάλι η μερίδα του λέοντος δε βγαίνει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε τον Σεπτέμβριο να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, τόσο των απολυθέντων, όσο και των προς διαθεσιμότητα. Και όσο δεν βγαίνουν οι αριθμοί, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος της άνωθεν παρέμβασης, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να τεθούν οι εργαζόμενοι που υπολείπονται με βάση τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, εκτός νυμφώνος.

Ν.Ε.

 

Συμβαίνουν αλλού

 Ερωτευμένοι δηλώνουν οι Αυστριακοί με τις ομορφιές της βορείου Ελλάδας και ειδικά με της Καβάλας και της Θάσου. Όπως αναφέρεται και στον ιστότοπο iefimerida.gr, ομάδα δημοσιογράφων, εκπροσώπων των τριών κυριότερων αυστριακών ειδικών εντύπων και ημερήσιων εφημερίδων, έπειτα από περιήγησή τους σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας χαρακτηρίζουν τη χώρα «πηγή έμπνευσης» και «χώρα των 1.000 προορισμών και εμπειριών».

Η ομάδα των Αυστριακών δημοσιογράφων, έχοντας αφετηρία τη γραφική πόλη της Καβάλας, περιηγήθηκε στο Νομό, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, το Βαφτιστήρι της Λυδίας και τις ακτές Παγγαίου και Κεραμωτής, ενώ η κορύφωση του ταξιδιού ακολούθησε στη Θάσο. Το ενδιαφέρον του αυστριακού κοινού για Καβάλα, Δράμα και Θάσο, αντανακλάται, επίσης, στην αύξηση των απευθείας πτήσεων από Βιέννη για Καβάλα, καθώς η εταιρεία Fly Niki συνδέει δύο φορές εβδομαδιαίως την αυστριακή πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και μία φορά την εβδομάδα η Austrian my Holidays.

Αυτά, για να σας προσγειώσω ανώμαλα, συμβαίνουν στην…Καβάλα!

Σε μας εδώ, που τέτοιες ιστορίες, πού τουρίστες από το εξωτερικό. Μόνον εσωτερικό τουρισμό έχουμε κι αυτόν μικρό και μετρημένο, δυστυχώς.

«Ε»

 

Λύπη

 Να προσέχεις αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί και ο εαυτός σου μπορούν να σου προξενήσουν πραγματική λύπη.

Για την αντιγραφή Ο Σχολιαστής.

 

Θα βάλουν μόνοι τους βενζίνη… στο δημοτικό αυτοκίνητο!

 Το θέμα της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Μύκης και συγκεκριμένα στην κοινότητα Θερμών επαναφέρει μέσω του «Ε» ο πρώην κοινοτάρχης Ναζήρ Χασάν. Ο κ. Ναζήρ που είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος αδυνατούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους γιατί ο δήμος δεν βάζει καύσιμα στο αυτοκίνητο, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για τον Εχίνο, αυτή τη φορά επιτίθεται στον αρμόδιο πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, ρωτώντας τον: «με ποια κριτήρια αποφασίζει να διακόψει τις υπηρεσίες σε μία περιοχή και άλλη όχι».

Οι εργαζόμενοι πάντως, όπως μάθαμε, πληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες για πέντε μήνες και εκκρεμεί η εξόφληση άλλων τριών. Το ένα από τα τέσσερα άτομα ανεβαίνει στις Θέρμες με δικό του αμάξι και τα υπόλοιπα τρία μένουν στη Μύκη.

Στα χωριά, όπως μας μεταφέρει ο κ. Ναζήρ, η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι κάτοικοι, και κυρίως οι 80 ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα, αναρωτιούνται αν πρέπει να μαζέψουν υπογραφές ή… λεφτά για να βάζουν βενζίνη στο αυτοκίνητο!

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …