Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Συνεχίζει συστρατευμένο το ΚΚΕ

Συνεχίζει συστρατευμένο το ΚΚΕ

0
Νέα σελίδα με γενικό γραμματέα της ΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Δηλώσεις του Κώστα Βογιατζή μετά το συνέδριο
 
Σε νέα σελίδα ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του από τα χαράματα της Κυριακής το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, εκλέγοντας νέο γενικό γραμματέα στην κεντρική του Επιτροπή το Δημήτρη Κουτσούμπα και δίνοντας μια θέση στην ιστορία της χώρας στην Αλέκα Παπαρήγα, ως επικεφαλής του κόμματος επί 22 έτη και ως πρώτης γυναίκας αρχηγού κόμματος στην πολιτική διαδρομή της Ελλάδας.
«Ιστορική στιγμή για το κόμμα δεν είναι η αλλαγή του γενικού γραμματέα, αλλά οι επεξεργασίες του 19ου συνεδρίου», αναφέρει ο Κώστα Βογιατζής, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος και σύνεδρος στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ.
Ο Κώστας Βογιατζής έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομοψυχία που διαπιστώθηκε κατά τις διεργασίες του συνεδρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολιτική απόφαση που διαμορφώθηκε μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις, που ξεκίνησαν από τις αρχές του Δεκεμβρίου. Πάντως, από την πλευρά του κόμματος, δε επιθυμούν να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην «αλλαγή φρουράς» και στον ιστορικό ρόλο της Αλέκας Παπαρήγα. Όπως σημειώνει και ο Κώστας Βογιατζής: «οι θέσεις όλων των στελεχών του κόμματος δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά χρεώσεις. Η συνεισφορά της Αλέκας Παπαρήγα ήταν σημαντική στην πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ενώ αντιστοίχως, πρόσωπο που χαίρει αναγνώριση είναι και ο νέος γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας» και σχολιάζει ότι για τους παραπάνω λόγους δε θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο νέος γραμματέας δεν αποτελεί πρωτοκλασάτο στέλεχος ή βουλευτή του κόμματος.
Ακόμη, ο Κώστας Βογιατζής τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε μια σειρά από απαντήσεις για την καπιταλιστική κρίση και την πολιτική απάντηση του ΚΚΕ. «Βρισκόμαστε σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κι αυτό γιατί το ΚΚΕ δεν επιδιώκει μία άλλη κυβέρνηση εντός ΕΕ, αλλά προσανατολίζεται στη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία. Στο συνέδριο εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα του ΚΚΕ και διαπιστώθηκε η ιδεολογική ενότητα, συγκρότηση και η ωριμότητα που επιτεύχθηκε από το σύνολο των παρεμβάσεων των μελών», ανέφερε ο ίδιος.
Να σημειωθεί ότι ο Δ. Κουτσούμπας είναι 52 ετών, οικονομολόγος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διατέλεσε επί χρόνια διευθυντής του Ριζοσπάστη.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…