Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Στραβώνει» το τουριστικό κλίμα στον νομό μας

«Στραβώνει» το τουριστικό κλίμα στον νομό μας

0
filakio
«Η ιστορία του δρόμου και οι κινητοποιήσεις ένθεν και ένθεν βλάπτουν σοβαρά τον τουρισμό», υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες στις παραλίες
 
Ταλαιπωρία για βουλγάρους καθηγητές που ήρθαν για να οργανώσουν σχολικές εκδρομές. Πάνω από 2 εκ. διελεύσεις έχει ο δρόμος του Αγ. Κωνσταντίνου
 
 
Τα… «στραβά» της ελληνικής πολιτείας που αφήνει αφύλακτη την δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου 3 χρόνια μετά τα εγκαίνια του δρόμου με αποτέλεσμα να είναι «ξέφραγο αμπέλι» στο παρεμπόριο καθώς επίσης και τον …ζήλο που επέδειξε το ΕΞάνθης ΒΕ στην τήρηση της πινακίδας που απαγορεύει τη διέλευση οχημάτων πάνω από 2 τόνους, καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη του νομού όπως επίσης και αυτοί που κάνουν εξαγωγικό εμπόριο και έχουν συνεργασία με βούλγαρους επιχειρηματίες. Το κλείσιμο του δρόμου αρχικά από τους εκπροσώπους των ΕΒΕ Β. Ελλάδος μετά από πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης και τα …αντίποινα που κάνουν αυτό το διάστημα οι Βούλγαροι κλείνοντας ανά διαστήματα το δρόμο έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί είναι αρνητικό κλίμα στη Βουλγαρία που ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ αλλά και το εξαγωγικό εμπόριο στο νομό μας!
Αρνητικό το κλίμα στη Βουλγαρία …
«Με τα χέρια μας βγάζουμε τα μάτια μας»…υποστηρίζει ο κ. Κώστας Μπαρμπαρόπουλος, εκμισθωτής του δημοτικού κάμπινγκ Αβδήρων στην παραλία της Μάνδρας. Όπως επισημαίνει ο μεγαλύτερος κύκλος εργασιών του κάμπινγκ για τη φετινή σαιζόν γίνεται από τους Βουλγάρους οι οποίοι κατασκηνώνουν ή νοικιάζουν χώρο για τις διακοπές τους στο κάμπινγκ. Όμως φέτος μ’ όλα αυτά που έγιναν με το δρόμο δεν γνωρίζει αν θα δουλέψει: «Αν θέλεις να πατάξεις το παραεμπόριο κάνεις κλιμάκια έλεγχου δεν κλείνεις το δρόμο. Άσε που με διάφορα κόλπα περνούν ότι θέλουν… Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας…Κάνουμε τόσο αγώνα για να φέρουμε κόσμο …να δουλέψουν οι παραλίες μας…να αναπληρώσουμε αυτά που χάσαμε από τον εσωτερικό τουρισμό που λόγο κρίση; έχει μεγάλη μείωση και τώρα τους διώχνουμε…Ήμουν προχθές στη Φιλιππούπολη και μίλησα με επιχειρηματίες. Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα μετά απ’ το κλείσιμο του δρόμου. Εκτιμώ ότι ήταν λάθος όλος ο χειρισμός και ότι θα το πληρώσουμε το καλοκαίρι…»!
«Αυτό που έγινε με το δρόμο μας κάνει μεγάλη ζημιά…»
Ανησυχία και έντονο προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι εκφράζει και ο κ. Χρήστος Καρατσομπανάκης, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Γοργόνα» στην παραλία του Μυρωδάτου: «Όλη αυτή η ιστορία με το δρόμο θα μας κάνει μεγάλη ζημιά το καλοκαίρι. Είχαμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία με επιχειρηματίες του τουρισμού. Η παραλία του Μυρωδάτου κατακλύζεται το καλοκαίρι από οικογένειες Βουλγάρων που ερχόταν για το Σαββατοκύριακο. Δούλευαν τα μαγαζιά μας, τα μπαράκια αλλά και ο μανάβης , ο φούρναρης το περίπτερο …όλα είναι αλυσίδα. Μπορέσαμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας, να μην απολύσουμε εργαζόμενους, να μην κάνουμε μείωση μισθού στο προσωπικό μας, γιατί αυτό που χάσαμε από τους δικούς μας το πήραμε από τους Βουλγάρους. Αυτό που έγινε με το δρόμο μας κάνει μεγάλη ζημιά…Η λογική του πονάει δόντι κόβεις κεφάλι δεν είναι σωστή. Δεν κλείνεις ένα δρόμο για να πατάξεις το παραεμπόριο. Κάνεις ελέγχους…»!
«Να ελέγχουν ναι, αλλά όχι να κλείνουν το δρόμο…»
Στο πλευρό τους και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος κατέθεσε την ίδια άποψη στο πρόσφατο συνέδριο για τον οικοτουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Αβδήρων.: «Αυτά μόνο στη χώρα μας γίνονται …Να ελέγχουν ναι, αλλά όχι να κλείνουν το δρόμο. Αυτοί που μπήκαν σ’ αυτή τη λογική και προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες κάνουν μεγάλη ζημιά στον τουρισμό στο νομό μας. Ας σοβαρευτούμε κάποτε!», τονίζει εμφατικά στο «Ε».
Τους έβγαλαν το λάδι…
Τραγελαφικές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα και την πύλη εισόδου από Βουλγαρία στον Αγ. Κωνσταντίνο. Όπως μας καταγγέλλουν οι δύο προαναφερόμενοι επιχειρηματίες την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευσαν να εισέλθουν 2 λεωφορεία επειδή ήταν πάνω από δύο τόνους. Στα λεωφορεία επέβαιναν καθηγητές οι οποίοι είχαν προορισμό τα Άβδηρα κα το Μυρωδάτο προκειμένου να προωθήσουν σχέδιο σχολικών εκδρομών. Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να μεταφερθούν με ταξί που μίσθωσε το τουριστικό πρακτορείο που τους μετέφερε. Επέστρεψαν πάλι με ταξί μέχρι το φυλάκιο και μετά επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία τους που τους περίμεναν στην Βουλγάρικη πλευρά. Κύριος οίδε βέβαια τι αποφάνθηκαν για τις σχολικές εκδρομές μετά από τέτοια ταλαιπωρία! Εκτός από τον τουρισμό πλήγμα δέχεται και το εμπόριο καθώς υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που κάνουν εξαγωγές προϊόντων τους στην Βουλγαρία. Υπάρχει δηλαδή και το εμπόριο με νόμιμα παραστατικά και από τις δύο πλευρές και όχι μόνο το παραεμπόριο όμως κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά με αυτή την τακτική.
Να σημειώσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλγαρία προτίθεται να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. εναντίον της χώρας.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …