Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπομονή και… προσοχή στους δρόμους της πόλης

Υπομονή και… προσοχή στους δρόμους της πόλης

0
lakouves_dimokritou1-empros

Σημεία σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές έχουν «φαγωθεί» εξαιτίας των βροχών και της πλημμελούς κατασκευής

Τη βελτίωση του καιρού και το διαγωνισμό προμήθειας ψυχρής ασφάλτου αναμένουν οι τεχνικές υπηρεσίες για την επιδιόρθωση. Έργο επισκευών ξεκινά το Μάρτιο    

Σε «τρυπητήρι» έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Ξάνθης σε κεντρικούς και μικρότερους, πράγμα που απαιτεί την τεταμένη προσοχή οδηγών και πεζών κατά την κυκλοφορία τους στην πόλη. Οι συνεχείς βροχές, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο το φετινό χειμώνα, σε συνδυασμό με την πλημμελή κατασκευή του οδοστρώματος έχουν δημιουργήσει λακκούβες, των οποίων το βάθος δε γίνεται αντιληπτό, όταν γεμίζουν με νερό, με αποτέλεσμα να ενέχεται κίνδυνος ατυχήματος, τόσο για τους ίδιους τους πολίτες, όσο και για την πρόκληση ζημιών στα οχήματα.  
Επέμβαση με τη βελτίωση του καιρού
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Σπυριδόπουλος, μας ενημέρωσε ότι η υπηρεσία έχει εντοπίσει τα κυριότερα σημεία και τα συνεργεία καθημερινά επεμβαίνουν για να δώσουν προσωρινές λύσεις, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στην πόλη. Όπως όμως εξηγεί, δεν μπορεί να γίνει η επιδιόρθωση άμεσα, τόσο λόγω του βροχερού καιρού, που έχει υγράνει τους δρόμους και τα υλικά για τον ασφαλτοτάπητα, όσο και εξαιτίας της αναμονής για τη διενέργεια του διαγωνισμού προμήθειας ψυχρής ασφάλτου, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν τα συνεργεία. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που τέθηκε το ζήτημα του εν λόγω διαγωνισμού, η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών ενημέρωσε ότι το θέμα πρέπει να περάσει πρώτα από δημοτικό συμβούλιο, οπότε θα υπάρξει μία καθυστέρηση.
Πάντως, σε αναμονή είναι και έργο, που έχει κατακυρωθεί σε ανάδοχο και προβλέπει συντήρηση και «μπαλώματα» σε στενούς δρόμους της πόλης, αλλά και σε σημεία που έχουν σοβαρό πρόβλημα. Το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με την προϋπόθεση της βελτίωσης του καιρού.  
Οξυμένο φέτος το πρόβλημα με τις λακκούβες
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε οξυμένο, επειδή οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις έκαναν εμφανείς τις ελλείψεις στην κατασκευή. Σύμφωνα με τον κ. Σπυριδόπουλο, κατά την κατασκευή ή επιδιόρθωση είχαν ρίξει έναν ασφαλτοτάπητα, ενώ έπρεπε να επαναλάβουν τη διαδικασία ένα- δύο χρόνια μετά. Στις προθέσεις του ίδιου του αντιδημάρχου είναι το έργο να ξεκινήσει με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ώστε οι ασφαλτοτάπητες να αντέξουν δύο- τρία χρόνια. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «εκτιμώ ότι και η ΔΕΥΑΞ θα κάνει τα δικά της ‘μπαλώματα’, ώστε να είναι ενιαία η παρέμβαση στην πόλη». Για τους παραπάνω λόγους, συνέστησε υπομονή στους δημότες, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή κατά την κυκλοφορία τους στην πόλη το διάστημα αυτό.  
Πρόσκαιρη λύση με αμμοχάλικα
Προς το παρόν και εν αναμονή του ανοιξιάτικου καιρού δίνονται πρόσκαιρες λύσεις με αμμοχάλικο. Τα συνεργεία γεμίζουν τις λακκούβες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατά τη διέλευση, αλλά με την πρώτη, έστω και ελαφριά βροχή, το αμμοχάλικο παρασύρεται επαναφέροντας το πρόβλημα. Πάντως, ο κ. Σπυριδόπουλος έδωσε εντολή στα συνεργεία να επέμβουν και το σαββατοκύριακο για να καλύψουν με αμμοχάλικο τα «μπαλώματα», τουλάχιστον στα πιο κεντρικά σημεία.
Για το θέμα την ανησυχία τους έχουν εκδηλώσει και οι πολίτες, που συχνά αντιλαμβάνονται τις λακκούβες την τελευταία στιγμή και προβαίνουν σε ελιγμούς. Κάποιοι μάλιστα έχουν τοποθετήσει κώνους ακόμη και κασόνια πάνω από τις λακκούβες για να προειδοποιούν τους συμπολίτες.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…