Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παντελεήμων: «Η Ξάνθη θα είναι για πάντα στην καρδιά μου»

Παντελεήμων: «Η Ξάνθη θα είναι για πάντα στην καρδιά μου»

0
panteleimon_arximandritis4-empros

Ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας – Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μιλά στο «Ε»και απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και στον «γέροντά του» μητροπολίτη Ξάνθης

«Η μαθητεία κοντά του ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Σ’ εκείνον οφείλω τα πάντα…», επισημαίνει
       
Με ιδιαίτερη σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη όπως αρμόζει σ’ έναν ιεράρχη αλλά και με χαρά και ικανοποίηση για την τιμή και την επιβράβευση του έργου, του ήθους και της προσωπικότητάς του από τους Πατέρες της Εκκλησίας της Ελλάδος, δέχτηκε την εκλογή του ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης και νυν νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων Μουτάφης.  
Δήμαρχος Ξάνθης: «Η Ιεραρχία αποκτά ένα καινούργιο μέλος καθ’ όλα ΑΞΙΟ»
Όμως και η τοπική κοινωνία αρχές και πολίτες υποδέχτηκαν με χαρά και ικανοποίηση την εκλογή του κ. Παντελεήμονα και σπεύδουν από προχθές να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν καθώς ο κ. Παντελεήμων ήταν πολύ αγαπητός, στην τοπική κοινωνία λόγω του κοινωνικού και ποιμαντορικού του έργου καθώς επίσης και για την απλότητα και την προσήνεια που τον χαρακτηρίζει.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του δήμαρχου της Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη : «Η Ιεραρχία αποκτά ένα καινούργιο μέλος καθ’ όλα άξιο. Η Ξάνθη τον χάνει όμως είναι πολύ θετικό ότι παραμένει στην Θράκη για να συνεχίσει το πολύ σημαντικό και πολύμορφο έργο του . Επιβραβεύτηκε η προσπάθειά του και η προσήλωσή του στα ιδεώδη της θρησκείας μας».
Παντελεήμων: «Στον «γέροντά» μου οφείλω τα πάντα…Η Ξάνθη θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου»
Εμφανώς συγκινημένος από την τιμή αλλά και την αγάπη του κόσμου ο δικός μας αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων, μιλώντας στο «Ε» απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία ιδιαίτερα όμως στον μητροπολίτη Ξάνθης τον «γέροντά» του όπως τον αποκάλεσε κ. Παντελεήμονα: «Νιώθω την ανάγκη ν’ απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ξάνθη και τους Ξανθιώτες. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον «γέροντά» μου τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα. Η μαθητεία κοντά του ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Σ’ εκείνον οφείλω τα πάντα…Μου έμαθε τα μυστικά αυτού του υπέροχο τόπου, της Ξάνθης, της Θράκης μας μ’ έμαθε πόσο μεγάλος πλούτος είναι η πολυπολιτισμικότητά της. Μου δίδαξε πολλά η διακονία μαζί του, γνώρισα την αληθινή ποιμαντορία και έτσι επιθυμώ να υπηρετήσω την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Παρότι η καταγωγή μου είναι από την Καβάλα αγάπησα πολύ την Ξάνθη και αγαπήθηκα πολύ από τον λαό της . Η Ξάνθη θα έχει για πάντα ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Στην Καβάλα γεννήθηκα στην Ξάνθη όμως αναγεννήθηκα ως κληρικός. Τώρα που πρόκειται να «νυμφευτώ» την επισκοπή Μαρωνείας – Κομοτηνής θα σας σκέπτομαι και θα προσεύχομαι για σας».
Ο κ. Παντελεήμων βρίσκεται στην Αθήνα καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.    

Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης : Θερμά Συγχαρητήρια, ΑΞΙΟΣ!


ΠΡΟΣ: Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα
Σεβασμιότατε,
Πληροφορηθείς την εκλογή σας στην θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής, θα ήθελα να εκφράσω εκ βάθους καρδίας, την μεγάλη χαρά και την συγκίνησή μου.
Είναι βέβαιο, πως με την εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιβραβεύεται η διαρκής αφοσίωση, η αδιάλειπτη προσφορά, καθώς και η ευλαβική επαγρύπνησή, στα μέχρι τώρα Ιερατικά σας καθήκοντά στην Μητρόπολή μας. Είναι επίσης βέβαιο, ότι το έργο, που υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παντελεήμονα επιτελέσατε μέχρι τώρα, είναι άξιο θαυμασμού. Για τον λόγο αυτό, η απουσία σας από την Ιερά Μητρόπολή μας, λόγω των νέων σας καθηκόντων, θα είναι εμφανής σε όλο το ποίμνιο. Είμαι βέβαιος ότι από την νέα σας θέση, ως Σεβασμιότατος πλέον Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, θα συνεχίσετε με την ίδια αφοσίωση και Αγάπη το έργο σας.
Θερμά Συγχαρητήρια, ΑΞΙΟΣ!
Με σεβασμό και αγάπη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…