Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ ο Σάββας Μελισσόπουλος

Νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ ο Σάββας Μελισσόπουλος

0
melisopoulos

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 13 Διευθυντών στις περιφέρειες

Εκτιμήθηκε η μετριοπαθής στάση του στο θέμα των εγγραφών των παιδιών του Εχίνου. Νέος προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Ξάνθης ο Μάρκου Αναστάσιος
   
Αναβαθμίζεται ο Σάββας Μελισσόπουλος και από Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ορίζεται Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, αντικαθιστώντας τον κ. Γιώργο Κελεσίδη. Ο κ. Μελισσόπουλος επιλέχτηκε για τη θέση από το υπουργείο Παιδείας ανάμεσα σε άλλους 48 εκπαιδευτικούς της περιφέρειας που είχαν υποβάλλει τη σχετική αίτηση Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο τα ονόματα των 13 νέων περιφερειακών διευθυντών για τις 13 περιφέρειες της χώρας.  
Ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Ξάνθη
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Μελισσόπουλος πρόκειται ν’ αναλάβει άμεσα καθήκοντα στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή και μέχρι να οριστεί νέος προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας για την Ξάνθη θα τον αντικαθιστά ο κ. Γιώργος Κουράκος. Ο νέος Προϊστάμενος θα επιλεγεί από τον Πίνακα επιλογών των Διευθυντών και σύμφωνα με αυτόν ο αντικαταστάτης του θα είναι ο κ. Μάρκου Αναστάσιος. Να σημειώσουμε ότι η θητεία του κ. Μελισσόπουλου που ανέλαβε προϊστάμενος το 2010 έληγε το 2015.  
Προκρίθηκε για τη διαχείριση του θέματος των εγγραφών των παιδιών του Εχίνου
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην προαγωγή του κ. Μελισσόπουλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο η μετριοπαθής στάση του καθώς και οι ενέργειες του στην επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με το θέμα των εγγραφών των 20 παιδιών του Εχίνου στην α’ Δημοτικού. Ιδιαιτέρως εκτιμήθηκε η συνεργασία του με παράγοντες της μειονότητας αλλά και ο χειρισμοί του που είχαν ως βάση εκπαιδευτικά κριτήρια και δόθηκε έτσι μια λύση που ικανοποίησε όλες τις πλευρές. Αυτό άλλωστε ως επισήμανση – σύμφωνα με πληροφορίες μας – αναφέρεται και στη συγχαρητήρια επιστολή που δέχτηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Καλαϊτζή.
Προφανέστατα λοιπόν η στάση αυτή «βάρυνε» περισσότερο στο υπουργείο υπερπηδώντας …κομματικά εμπόδια καθ’ όσον ο κ. Μελισσόπουλος ήταν και παραμένει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και η συγκυβέρνηση!  
Τι δήλωσε στο «Ε»
Ο κ. Μελισσόπουλος μιλώντας στο «Ε» εκθείασε το έργο του προκατόχου κ. Κελεσίδη, συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης των νέων του καθηκόντων: «Είναι για μένα μεγάλη τιμή και παράλληλα και μεγάλη ευθύνη η επιλογή μου σε μια Διεύθυνση όπου ο προηγούμενος διευθυντής Γιώργος Κελεσίδης είχε θέσει τόσο ψηλά τον πήχη. Είναι μια πολύ νοικοκυρεμένη Διεύθυνση με επάρκεια στη στελέχωση καθώς επίσης και σε οργανωτικό επίπεδο. Ελπίζω να καταφέρω να συνεχίσω επάξια το έργο του. Είναι για μένα μεγάλη τιμή αυτή η επιλογή αλλά και παράλληλα μεγάλη ευθύνη. Ελπίζω να επιβεβαιώσω τις προσδοκίες όλων όσων με επέλεξαν». Ερωτηθείς αν η επιλογή του αποτελεί επιβράβευση της στάσης του στο θέμα του Εχίνου περιορίστηκε να πει: «Μια επιλογή είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Πέρα των άλλων θεωρώ ότι προσμετρήθηκε και αυτό».
Να σημειώσουμε τέλος ότι ο κ. Κελεσίδης αποχώρησε οικειοθελώς αφού δεν υπέβαλλε εκ νέου αίτηση.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …