Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Ποδαρικό» με συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

«Ποδαρικό» με συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

0
pita_dim_2013-empros

Ομόφωνα πρόεδρος ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Αντιπρόεδρος ο Τιμούρ Χουσεϊνογλου και γραμματέας ο Νίκος Ανταμπούφης

Ευχές και προτροπές Πούλιου για υπερπαραταξιακή λειτουργία του προεδρείου.
Εκλέχθηκαν τα μέλη της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής
   
Κλίμα απόλυτης συναίνεσης επικράτησε στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης, της νέας χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου μέρα των Θεοφανείων, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η συνεδρίαση που είχε εκλογικό χαρακτήρα και εκλέχτηκε το νέο προεδρείο καθώς και τα νέα μέλη που θα απαρτίζουν τις δύο Επιτροπές του δήμου Ξάνθης, η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.  
Ομόφωνη η εκλογή του Δημαρχόπουλου
Ενώ αρχικά υπήρχε η εντύπωση – όπως είναι πάγια θέση της μείζονος αντιπολίτευσης – να ψηφίσει λευκό στην πρόταση του δημάρχου για ανανέωση της θητείας του κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου ως προέδρου του Δ.Σ. και παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία γιατί δεν υπήρχε λευκό στα ψηφοδέλτια που δόθηκαν στου συμβούλους τελικά η παράταξη Πούλιου επέλεξε το δρόμο της συναίνεσης δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Δημαρχόπουλο και έτσι εξελέγη ομόφωνα με 29 ψήφους εκ των οποίων ένα ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό που όμως – όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος – εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ του καθώς δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Μάλιστα ο επικεφαλής κ. Χρίστος Πούλιος συνεχάρη τον κ. Δημαρχόπουλο κάνοντας όμως επισημάνσεις και προτροπές για υπερπαραταξιακή λειτουργία του προέδρου: «Σας ψηφίσαμε δίνοντας έτσι το μήνυμα της συναίνεσης και της καλής διάθεσης . Μη ξεχνάτε όμως ότι είστε πρόεδρος όλου του Δημοτικού συμβουλίου και να λειτουργείτε χωρίς κομματικές ταμπέλες».
Η συμπολίτευση ανταπέδωσε την χειρονομία καλής θέλησης και έτσι ψηφίστηκε ομόφωνα ο προτεινόμενος από την μείζονα αντιπολίτευση αντιπρόεδρος, κ. Τιμούρ Χουσεϊνογλου με 29 ψήφους (2 δεν είχαν σταυρό). Ομόφωνα επίσης εξελέγη εκ νέου γραμματέας ο κ. Ανταμπούφης προτεινόμενος επίσης από την αντιπολίτευση ελάσσονα και μείζονα με 24 σταυρούς και 5 ασταύρωτα ψηφοδέλτια που καταμετρώνται υπέρ του υποψηφίου σύμφωνα με τον νόμο. Να σημειώσουμε ότι απόντες από τη συνεδρίαση ήταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιώργος Κολλάρος καθώς επίσης και η κα Καραγιαννίδου και ο κ. Τοπ Ισμέτ.  
Συναίνεση και στις Επιτροπές
Συναινετική ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην εκλογή των μελών στις δύο επιτροπές του δήμου και έτσι αποφεύχθηκαν οι επαναληπτικές ψηφοφορίες. Οι 8 υποψήφιοι από τις δύο παρατάξεις ανά επιτροπή ψηφίστηκαν με μικρές διαρροές από τους δημοτικούς συμβούλους και αυτός που κατάφερε να συγκεντρώσει τους πιο πολλούς ψήφους ήταν ο Μανώλης Φανουράκης για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Αναλυτικά εκλέχθηκαν:  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
Παπασταματίου Γιώργος 27 ψήφοι,
Δρεμσίζης Γεώργιος 27,
Καλογερής Κρίτων 26,
Παπαδόπουλος Κυριάκος 25,
Τσεγγελίδης Γιάννης 25,
Σπυριδόπουλος Νίκος 24,
Πούλιος Χρήστος 22,
Βορίδης Δημήτρης 19  
Αναπληρωματικοί
Ταρενίδης Παναγιώτης 28
Παναγιωτίδης Γρηγόρης 27
Μπεκτές Σαμπρή 27
Τσέπελης Εμμανουήλ 26
Βασιλούδης Ηλίας 23.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ  
Φανουράκης Εμμανουήλ 28 ψήφοι,
Φωτιάδης Νικόλαος, 27,
Θεοδωρίδης Τάσος 26,
Ηλιάδης Θωμάς, 25
Κυριακίδης Αλέξανδρος, 25
Ανταμπούφης Νικόλαος, 24
Ξυνίδης Θανάσης, 24
Βασιλούδης Ηλίας, 20  
Αναπληρωματικοί
Τοπ Ισμέτ 26
Μαζαράκης Σπύρος 27
Καραγιαννίδου Σοφία 24
Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος 23  

3 πίτες έκοψε ο δήμαρχος…


Στην αρχή της συνεδρίαση ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυαλινίδης απηύθυνε ευχές για καλή χρονιά και μάλιστα έκανε την πρόβλεψη – ευχή ότι το πρώτο εξάμηνο θα είναι δύσκολο – «αφού πιάσουμε πάτο», είπε χαρακτηριστικά – από το β’ εξάμηνο θα φανούν τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης «μετά θα ανέβουμε…». Στη συνέχεια έκοψε 3 πίτες! Μια για την συμπολίτευση, μια για την αντιπολίτευση και μια για τους δημοσιογράφους. Αυτή η καινοτομία επιλέχτηκε από την ανάγκη να μην υπάρξουν αδικίες και να έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να κερδίσουν το φλουρί. Τυχερός από την συμπολίτευση ήταν ο Θωμάς Ηλιάδης ενώ από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού κ., Χουσεΐν Αχμέτογλου. Από τους δημοσιογράφους για δεύτερη συνεχή χρονιά τυχερός ήταν ο Γιάννης Σιδηρόπουλος του xanthipress.gr. Το δώρο του ένα καλαίσθητο κομπολόι από κόκαλο καμήλας!
 
Η Γκιουλ Καραχασάν πρόεδρος στο Δ.Σ. Μύκης  


Σε συνεδρίαση της Κυριακής εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η Γκιουλ Καραχασάν από την πλειοψηφία. Η μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε τον Χαφούζ Σουκρή ο οποίος και εξελέγη Αντιπρόεδρος ενώ γραμματέας εκλέχτηκε ο Μέτσο Οντέρ από την συμπολίτευση καθώς η ελάσσονα αντιπολίτευση δεν είχε προτεινόμενο.  
Μεγάλες αλλαγές στο Προεδρείο και στους Αντιδημάρχους στον Τόπειρο
Στο δήμο Τοπείρου νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Τοπείρου εξελέγη στη συνεδρίαση της Κυριακής ο Χρήστος Δελλής καταλαμβάνοντας τη θέση του Φώτη Πυροστιάνη. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Χουσεϊνογλου Σονάι και Γραμματέας η Ιλιάζ Ασημέ. Στη ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου ανακοίνωσε και τους νέους αντιδημάρχους. Σημειώνεται ότι οι αλλαγές είναι καθολικές. Έτσι αντιδήμαρχος αντ’ αυτού αναλαμβάνει ο Τσιλιγγίρης Δήμος. Επίσης ο Κοτόπουλος Χρυσόστομος και Χασάν ογλού Ραμαδάν που θα έχουν τις υπόλοιπες αρμοδιότητες. Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης τοποθετήθηκε ο Τζελεπάκης Θεόδωρος
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…