Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πώς θα βελτιώσετε την επιχείρησή σας

Πώς θα βελτιώσετε την επιχείρησή σας

0
imerida_12_-2012-empros

Ημερίδα στο Επιμελητήριο από την Ξανθιώτικη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων EEQ

«Ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να λειτουργεί με το ένστικτο. Πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς σε κάθε επιχειρηματικό του βήμα», επισημαίνει ο κ. Β. Σιούτας
 
Επιχειρηματικές συμβουλές για το πώς θα οργανώσουν και θα βελτιώσουν και θ’ αναπτύξουν την επιχείρησή τους έδωσαν οι τρεις σύμβουλοι επιχειρήσεων εταιρείας EEQ, που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη σε 30 και πλέον επιχειρηματίες της Ξάνθης που παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα: «Αποτελεσματικοί τρόποι Βελτίωσης μια επιχείρησης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.  
Απαιτείται έρευνα αγοράς πριν από κάθε επιχειρηματικό «άνοιγμα»
Η ημερίδα είχε δύο θεματικές ενότητες που ανέπτυξαν τα στελέχη της EEQ, ο Οικονομολόγος Βασίλης Σιούτας, ο Χημικός Μηχανικός Γιάννης Κοτσάμπασης και ο Γεωπόνος Κωνσταντίνος Κετύπης. Και οι τρεις είναι Ξανθιώτες, διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη σε μεγάλες επιχειρήσεις του νομού μας και φέρουν την εμπειρία αλλά και τη γνώση στη διοίκηση μιας εταιρείας. Οι θεματικές που ανέπτυξαν αφορούσαν: Διασφάλιση λειτουργιών Επιχείρησης, Δείκτες Αξιολόγησης Αποτελεσματικής λειτουργίας ενώ έγινε και παρουσία της EEQ. Όλη η επιχειρηματολογία είχε ως άξονα την συνειδητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου ότι αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας μιας νέας επιχείρησης αρχικά η έρευνα αγοράς και στη συνέχεια η σωστή διοικητική οργάνωση, ο προϋπολογισμός και ο έλεγχος του κόστους κάθε επένδυσης όπως επίσης είναι απαραίτητη η διασφάλιση της ποιότητας (iso) των υπηρεσιών. Ο κ. Σιούτας μιλώντας στο «Ε» αποκάλυψε που βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας μια επιχειρηματική δραστηριότητας: «Ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να βασίζεται και να λειτουργεί με το ένστικτο. Πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς σε κάθε επιχειρηματικό του βήμα. Να οργανώσει την εταιρεία του σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές και να υπάρχει έλεγχος κάθε κόστους και προϋπολογισμός για κάθε κίνηση. Πρόκειται κυρίως για διοικητική λογιστική που αφορά τον επιχειρηματία και όχι τις αρχές. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το να έχει ο επιχειρηματίας έμπειρους συμβούλους που θα τον βοηθήσουν στην οργάνωση της επιχείρησής του αλλά και θα τον συμβουλεύσουν στις επιχειρηματικές τους κινήσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τον επιχειρηματικό κόσμο ότι οι καλές εποχές πέρασαν και ότι σε λίγα χρόνια τα πράγματα θα σφίξουν ακόμη περισσότερο. Οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν και να στοχεύσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους».  
Ευκαιρίες στο επιχειρείν
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης συνεπικούρησε στην άποψη ότι είναι ένα καλό εργαλείο οι σύμβουλοι επιχειρήσεων και ότι απαιτείται ο νέος επιχειρηματίας να υιοθετεί τις νέες μεθόδους διοικητικής οργάνωσης και προβολής της επιχείρηση του: «Η εποχή μας και η κατάσταση όπως διαμορφώνεται απαιτεί ο επιχειρηματίας να έχει ανοιχτούς ορίζοντες και να μην προχωρά μόνο εμπειρικά. Σ’ αυτό τον τομέα υπάρχουν έμπειροι σύμβουλοι που μπορεί να απευθυνθεί. Είναι γεγονός ότι το κλίμα στον επιχειρηματικό κόσμο είναι βαρύ όμως και μέσα στην κρίση δεν παύουν να υπάρχουν ευκαιρίες για ν’ «ανθίσει» η επιχειρηματικότητα».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…