Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα SEBA – ΣΕΚΑΠ: Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις

SEBA – ΣΕΚΑΠ: Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις

0
sekap001-empros

Επικοινωνία του «Ε»με υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής εταιρείας

«ΕΜΠΡΟΣ» (30/11/2012): «Μόνο η τουρκική SEBA κατέθεσε προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ!»
 
Κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ παίζει ο τουρκικός όμιλος Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. Υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής εταιρείας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και είναι παλιός γνώριμος στα στελέχη της ΣΕΚΑΠ λόγω της στενής συνεργασίας των δυο εταιρειών επί μια 20ετία – σε τηλεφωνική μας επικοινωνία – πιστοποίησε το θερμό ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρείας για τη ΣΕΚΑΠ, σημειώνοντας παράλληλα ότι επειδή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορεί να προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις. Επίσης ήταν πολύ προσεκτικός αναφορικά με το χρόνο της ανακοίνωσης (φημολογείται για το τέλος του 2012), υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».
«ΕΜΠΡΟΣ» (30/11/2012): «Μόνο η τουρκική SEBA κατέθεσε προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ!»
Στο μεταξύ στα καθ’ ημάς δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο της 30/11/2012 που πρώτο αποκάλυψε τη μια και μόνη προσφορά για την ΣΕΚΑΠ από τη SEBA. Έγραφε τότε το «Ε»: «Έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» επιβεβαιώνουν το προβάδισμα της SEBA έναντι των άλλων όχι όμως γιατί ο Τουρκικός Όμιλος κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά αλλά γιατί κατέθεσε την …ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά!!!  
«Το Πρώτο Θέμα»: «Η τουρκική SEBA θέλει τη ΣΕΚΑΠ»
Έγραφε χθες η αθηναϊκή εφημερίδα «Το πρώτο Θέμα»: «Μια δεσμευτική προσφορά – Kαι η ΕΛΓΕΚΑ στο deal. Η τουρκική SEBA θέλει τη ΣΕΚΑΠ»
«Μια μοναδική δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε για την εξαγορά της Βιομηχανίας τσιγάρων ΣΕΚΑΠ, και σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Πρόκειται για την τουρκική εταιρεία Logistics house of Seba, μια από τις μεγαλύτερες της γειτονικής χώρας, καθώς διαθέτει μεγάλο στόλο φορτηγών και πολυάριθμο προσωπικό. H τουρκική εταιρεία συνεργάζεται επί 19 χρόνια με την ΣΕΚΑΠ για εξαγωγές τσιγάρων, καθώς η ελληνική εταιρεία παράγει σήματα για λογαριασμό της Seba. Στην εξαγορά θα συμμετάσχει και η ελληνική εταιρεία Logistics ΕΛΓΕΚΑ, η οποία θα συμμετάσχει σε κοινή εταιρεία με τον τουρκικό Ομίλο. Η συμμετοχή της δεύτερης δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ωστόσο πηγές κοντά στην συμφωνία επιμένουν ότι θα συμμετάσχει στην συμφωνία. Ο τουρκικός όμιλος SEBA έχει δεσμευθεί για την παραμονή του προσωπικού της εταιρείας καθώς και για τον διπλασιασμό των εργασιών της ΣΕΚΑΠ.
Στη συμφωνία, μεγάλη συμβολή είχε ο εκκαθαριστής κ. Ν. Μαράντος, που συμμετείχε και στην πώληση της «Δωδώνης».
Αγοραστές θα είναι γνωστή εισηγμένη εταιρία του ΧΑ στο κλάδο των logistics με την τουρκική επιχείρηση Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S.».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…