Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Φωτιά» στο κόμμα του Καμμένου

«Φωτιά» στο κόμμα του Καμμένου

0
Kamenos-empros

«Ξηλώνονται σαν πουλόβερ» οι ΑΝΕΛ. Παραιτήσεις Μανώλη, Ζώη Σταμάτη, Γιαννάκη. Σκληρή κόντρα Καμμένου – Μαρκόπουλου. Τίθεται θέμα ηγεσίας

Σε στάση αναμονής τα στελέχη στην Ξάνθη: «Οι ΑΝΕΛ…θα συνεχίσουν να υπάρχουν…Το κόμμα μας θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του», δηλώνει ο Χ. Ευστρατίου

Κρίση ξέσπασε στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου που πλέον μοιάζει να … «ξηλώνεται σαν πουλόβερ»! Μετά την παραίτηση των Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Ζώη και Δημήτρη Σταμάτη ακολουθεί και ο Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ το πρωτοκλασάτο στέλεχος Κώστας Μαρκοπουλος ο οποίος με τις δηλώσεις του προκάλεσε την μήνι του προέδρου ο οποίος τον έπαυσε μονομερώς από το κόμμα ,δεν άνοιξε ακόμη τα χαρτιά του, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την εσωκομματική κρίση. Οι παραιτηθέντες βουλευτές και στελέχη εξαπέλυσαν μύδρους προς τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καμμένο άλλοι αποκαλώντας τον «ψεύτη» (δηλώσεις Μανώλη για το non paper), άλλοι αλαζόνα (Σταμάτης) κ.λ.π. Ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο κόμμα του σημείωσε και χαρακτήρισε κάποιους αποστάτες (Μανώλη) αλλά όλους μαζί: « κάποιοι άρχισαν πόλεμο εναντίον μου γιατί θέλουν να κάνουν το κόμμα «υποκατάστημα της ΝΔ».
Σε στάση αναμονής τα στελέχη στην Ξάνθη
«Παγωμένα» τα στελέχη αλλά και οι οπαδοί ανά την Ελλάδα και στην Ξάνθη με την απρόσμενη κρίση που κατέλαβε το κόμμα τους που ως πρωτοεμφανιζόμενο σημείωσε πολύ καλά ποσοστά. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη οι «ΑΝΕΛ» πήραν 7,5%. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του πολιτευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Μακ. – Θράκης κ. Μπάμπη Ευστρατίου: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αναταράξεις στο κόμμα μας που μας προβληματίζουν όλους. Εμείς είμαστε σε στάση αναμονής περιμένουμε να «κάτσει η σκόνη» και θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρουμε. Είναι αυτονόητο ότι παραμένω αντιμνημονιακός και στηρίζω προσωπικά τον Πάνο Καμμένο στις επιλογές του. Πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα διάλυσης των ΑΝΕΛ…θα συνεχίσει να υπάρχει…θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες τους». Αναφορικά με τις εκατέρωθεν δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος ο κ. Ευστρατίου κράτησε αποστάσεις τονίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει με κανένα στο κέντρο και δεν γνωρίζει το παρασκήνιο και πως φτάσαμε ως εδώ όμως αναφερόμενος στον κ. Μαρκόπουλο ο οποίος ήταν ο πρώτος που αμφισβήτησε τις επιλογές του κ. Καμμένου με την δήλωσή του ότι προσεγγίζει το ΣΥΡΙΖΑ είπε κάτι που παραπέμπει σε θέμα αμφισβήτηση της ηγεσίας των ΑΝΕΛ: «Σύντομα θα έχουμε συνέδριο. Μην εκπλαγείτε αν ο κ. Μαρκοπουλος θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος! Το «Ε» αναζήτησε και την άποψη του έτερου πολιτευτή των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη κ. Φίλιππο Τσαλίδη όμως δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία ( είχε κλειστό το κινητό του).
Τι λέει το παρασκήνιο
Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μερίδα στελεχών που αμφισβητεί τον Πάνο Καμμένο. Αυτό φάνηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. που έγινε προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στον κ. Μαρκόπουλο και στους επικριτές της ηγεσίας. Η σύγκρουση του προέδρου του κόμματος κ. Π. Καμμένου με τον κ. Κ. Μαρκόπουλο, τον οποίο τη Δευτέρα το…. απόγευμα καθαίρεσε από γραμματέα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», είναι σκληρή και προμηνύονται και άλλα επεισόδια. Ο έλεγχος δείχνει να έχει ξεφύγει από τα χέρια του κ. Καμμένου και αναμένονται και άλλες κινήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος για τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος. Εξάλλου υπάρχει μεγάλη ενόχληση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οργή πολλών στελεχών προκάλεσε και η αποκάλυψη του «Βήματος» της περασμένης Κυριακής, ότι ο κ. Καμμένος συνομιλεί ακόμα και με επιχειρηματίες, προβάλλοντας ως λύση για τη χώρα το δολάριο.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…