Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Απολύουν τους ΙΔΑΧ μ’ ένα delete»

«Απολύουν τους ΙΔΑΧ μ’ ένα delete»

0
katalipsi-empros

Καταγγελία της ΠΟΕ – ΟΤΑ που κάνει λόγο για «ενέργειες μαφίας». Σε αφίσα που δημοσιοποίησε ταυτίζεται ο υπουργός με το δικτάτορα Μεταξά

«Ήσυχοι» προς στιγμήν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης, λόγω προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης

Συνεχίζεται η …δειλκυστίνδα μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΠΟΕ – ΟΤΑ για τους ΙΔΑΧ και ιδιαίτερα μετά την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχουν οδηγηθεί σε …μετωπική σύγκρουση. Η νέα εξέλιξη είναι– σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ – ότι διαγράφονται από τη λίστα της απογραφής όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. των οποίων οι υπηρεσίες δεν έχουν αποστείλει στοιχεία. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, χαρακτήρισε ως «πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας», τις ενέργειες του υπ. κ. Μανιτάκη λέγονται ότι «στην ουσία με αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση».
Τους απολύουν μ’ ένα delete
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατηγορώντας ότι προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από τη λίστα δεδομένων της απογραφής τονίζει: « Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους. Ο εκβιασμός τους, στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και να εξαναγκάσουν τους φορείς (Δημάρχους κ.λπ.) να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75 % που προβλέπει η διαθεσιμότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Υπουργείο: Εφαρμόζουμε το νόμο
Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι απλώς εφαρμόζεται ο νόμος για τη διαθεσιμότητα στους 30 με 40 δήμους, που, σύμφωνα το υπουργείο, αρνήθηκαν να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε τεθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα στοιχεία των υπαλλήλων αντλούνται από τη Βάση Δεδομένων της Απογραφής και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ Δ.Ε. μετά την εξέταση των αριθμητικών φίλτρων, που περιελάμβανε ο νόμος, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη τα ποιοτικά κριτήρια καθώς το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του τέτοια στοιχεία. Όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται, σύμφωνα με το νόμο, σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην πρότερη υπαλληλική τους κατάσταση και θα τους δοθούν τα χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν (δηλαδή το 75% του σημερινού μισθού τους) μετά την αποστολή των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού.
Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις
Την Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων έως την Παρασκευή, αποχή από τα καθήκοντα το Σαββατοκύριακο, 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη. Στις δηλώσεις του προς την aftodioikisi.gr o κ. Μπαλασόπουλος τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργείου είναι casus beli για τους εργαζόμενους, καθιστώντας σας ότι «δε θα περάσει η τρομοκρατία της τρικομματικής κυβέρνησης και η φασιστική νοοτροπία Μανιτάκη (σ.σ. σε αφίσα που δημοσιοποίηση η ΠΟΕ -ΟΤΑ ταυτίζεται ο υπουργός με το δικτάτορα Μεταξά). Από αύριο κιόλας, απαντάμε με γενικό μπλακάουτ στους δήμους και διαδηλώσεις».
«Ήσυχοι» προς στιγμήν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης
Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη οι 14 δημοτικοί υπάλληλοι που εμπίπτουν στο νόμο προσωρινά έχουν εφησυχάσει καθώς μετά την Προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έχει «παγώσει» η διαθεσιμότητά τους έως την έκδοση της απόφασης της τακτικής δικάσιμου για τα ασφαλιστικά μέτρα που θα γίνει στις 16 του Γενάρη. Το πρόβλημα όμως παραμένει εκτός και αν υπάρχει νέα δικαστική απόφαση θετική γι αυτούς. Προς το παρόν όμως δεν έγινε ακόμη γνωστό αν θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις όπως άλλοι δήμοι(π.χ. δημοτικοί υπάλληλοι Καβάλας).  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…