Σχόλια 20/11/2012

0

Φούχτεσες; Φούχτεσες;
Θωμάς Βουγιουκλής      

Η πραγματικότητα  


Έχουμε ως χώρα τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις 0,9% όταν ο μέσος όρος είναι 2,5%.
Τι ωραία που θα ήμασταν εάν είχαμε και το χαμηλότερο χρέος…
-Ξέρω, θα μου πείτε για φθινοπωρινά όνειρα και θα έχετε δίκιο.
Γι’ αυτό, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα που είναι –δυστυχώς –υπερχεωμένη!
«Ε»    

Σφίξαν τα πράγματα  


Δεν περνάει ημέρα που να μην συλλαμβάνεται κάποιος επιχειρηματίας ή επαγγελματίας για οφειλές προς το δημόσιο.
Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις σύλληψης μέχρι και 5-6 ατόμων ημερησίως σε επίπεδο Περιφέρειας! Το φαινόμενο αυτό είναι ενδεικτικό δύο παραγόντων.
Πρώτον ότι έχει ενεργοποιηθεί πλέον ο μηχανισμός των ΔΟΥ που έχουν τη σχετική ευθύνη ελέγχου και δεύτερον ότι η αγορά διέρχεται σοβαρή οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο (κυρίως)
«Ε»  

Ταμείο  
Τώρα ήρθε η ώρα του «ταμείου». Οι δημοτικοί άρχοντες καλούνται να υπερασπιστούν τα «δικά τους παιδιά» κόντρα στο νόμο.
VEN. KAR.                      

Μετά τις μπουνιές κεράσαμε μπύρες  


«Μην φοβάσαι Πρόεδρε, τον έχω τώρα μέσα στο αυτοκίνητό μου είναι ασφαλής και τον πηγαίνω σε μια ταβέρνα στο Πανόραμα να τον κεράσω μπίρες και μεζέδες», είπε στον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, για τον κ. Φούχτελ όταν δέχθηκε αγωνιώδες τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την έναρξη του Ελληνογερμανικού Συνεδρίου, στον χώρο της ΔΕΘ.
Ο κ. Στυλιανίδης είχε οργανώσει σχέδιο διαφυγής για τον αγαπημένο υφυπουργό της Ανγκελα Μέρκελ, γνωρίζοντας ότι η αναφορά του στους «3.000 Έλληνες που κάνουν τη δουλειά 1.000 Γερμανών» θα τον έκανε κόκκινο πανί για τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αντιθέτως, ο Γερμανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης που τελικά δέχθηκε την επίθεση, αψήφησε τις προειδοποιήσεις και αποφάσισε να πάει μόνος του, χωρίς αστυνομική προστασία στο χώρο της ΔΕΘ, πιστεύοντας ότι δεν θα τον αναγνωρίσουν.
Πάντως, εκτός από θάρρος απέδειξε ότι διαθέτει και χιούμορ, καθώς δήλωσε αμέσως μετά την εκδήλωση χαμογελώντας ότι «δέχτηκε μια περίεργη πρόσκληση για καφέ», υποβιβάζοντας το συμβάν, όπως σοφά έπραξε και ο κύριος Φούχτελ.      

Πίνγκ-πόνγκ κυριών  


«Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία» απάντησε με νόημα η κ. Λαγκάρντ στην ερώτηση αν θα επέλθει τελικά συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, μεταθέτοντας την ευθύνη στην κ.Μέρκελ και τη Γερμανία.
Η κυρία Λανγκάρντ δείχνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας μέσω ενός γενναίου κουρέματος, γεγονός που βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετη την κ. Μέρκελ και τους Γερμανούς.
Στη διαμάχη αυτή, η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να κερδίσει η κ. Λανγκάρντ, η οποία θέλει μία βιώσιμη λύση για να μπορέσει σύντομα η χώρα να επιστρέψει στις αγορές, ενώ αντίθετα η κ. Μέρκελ θέλει κι άλλη παράταση χρόνου μέχρι τις Γερμανικές εκλογές, γεγονός που θα κρατήσει τη χώρα όμηρο των αγορών και θα εξανεμίσει για άλλη μια φορά όλες τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.
Οι δύο κυρίες έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μπαλάκι ενός ιδιότυπου πινγκ-πονγκ μεταξύ τους, με την πολιτική ηγεσία να παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις, χωρίς λόγο και άποψη, ελπίζοντας απλά για το καλύτερο.
-Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Εκεί φτάσαμε, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς…  

   
Ρητορικές εντυπωσιασμού αποδίδει στον Νταβούτογλου ο ΥΠΕΞ  


Δεν άφησε να «πέσει κάτω» η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου , ο Έλληνας ομόλογός του Δ. Αβραμόπουλος, όταν αναφέρθηκε όχι με ιδιαίτερα επιτιμητικό τρόπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη. Ο Δ. Αβραμόπουλος σε απάντηση, δήλωσε: «Το ενδιαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ όψιμο. Εάν η Τουρκία επεδείκνυε το ίδιο ενδιαφέρον απέναντι στις εκεί εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας.
Ευτυχώς που οι Έλληνες Μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω και η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Νταβούτογλου. Αυτοί γνωρίζουν ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους. Ρητορικές εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης».
Να σημειωθεί –και αυτό έχει τη σημασία του- ότι τα μειονοτικά ζητήματα της Θράκης έχουν τεθεί στο προσκήνιο το τελευταίο μικρό χρονικό διάστημα. Πρώτα με τη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ σχετικά με τις παρακρατικές οργανώσεις που δρουν στη Θράκη, έπειτα με το διάβημα για τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής αναφορικά με την απειλή σε ιμάμη και τώρα με αυτή την απάντηση στον Νταβούτογλου.
Ε.Δ.  

Ανεπιθύμητη η Χ.Α. στην εκπαιδευτική κοινότητα  


«Δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, με αφορμή το περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Λευκάδας και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το «Ε» είχε ασχοληθεί με το θέμα, με προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Ξάνθης και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έρχονται και με ανακοίνωσή τους, με αυστηρό και απόλυτο τρόπο να ξεκαθαρίσουν ότι η βία, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση στην εκπαίδευση, και αυτό θα το προασπιστούν και οι ίδιοι. «Οι εκπαιδευτικοί είχαμε και έχουμε καθήκον και αποστολή να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την απόπειρα άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς», αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.
Ε.Δ.    

ΠΑΝΕ Δροσερό για ψήφους…


Από ένα έως τρία ολόκληρα χρόνια χρωστούν στη ΔΕΗ 300 από τις 650 οικογένειες που διαμένουν στο Δροσερό. Οι οφειλές έφτασαν να είναι πάνω από 1000 ευρώ στον καθένα και όπως μάθαμε η ΔΕΗ Ξάνθης επανειλημμένα κάλεσε τους οφειλέτες σε διακανονισμό όμως ουδείς ανταποκρίθηκε. Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς σε μικρότερου ποσού και χρονικού διαστήματος οφειλές το ρεύμα κόβεται, κλιμάκιο της ΔΕΗ Ξάνθης πήγε στο Δροσερό για να κόψει το ρεύμα γιατί η σύνδεση κόβεται επί τόπου. Η παρουσία των ΜΑΤ είχε την έννοια της προστασίας γιατί όλοι γνωρίζουμε την ιδιότυπη κατάσταση που επικρατεί στο Δροσερό. Το νταηλίκι και τον καυγά τον έχουν στο αίμα τους…οι μάγκες του Δροσερού και νομίζουν ότι έτσι θα επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους! Το κακό είναι ότι βρίσκουν συμπαραστάτες στην ανομία και αυτή τη φορά το ΚΚΕ και την Λαϊκή Επιτροπή με το ΠΑΜΕ που ως φαίνεται …ΠΑΝΕ στο Δροσερό για ν’ αδράξουν κάποια ψηφουλάκια! Μόνο που όποιοι το έχουν επιχειρήσει αυτό ξέρουν ότι αυτοί οι ψήφοι είναι κινούμενη άμμος και μόνο το χρήμα έχει πέραση εκεί! Μη το παίζουν λοιπόν αθώες παρθένες…
Μ.Ξ.

Αλωνίζει το βουνό…


…μαθαίνω ο Τσετίν Μάντατζη κι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ότι τα βρήκε με το ΠΑΣΟΚ και ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής. Αυτά στο προσκήνιο γιατί στο παρασκήνιο έχει κάνει ξανά …κόμμα με τον Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος μεσολάβησε για να τα βρει με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μάντατζη και να τον δεχτεί ο Βενιζέλος στα μέσα του Οκτώβρη (γεγονός που έγραψε πρώτο το «Ε» σε σχόλιό του εκείνες τις μέρες). Ο κ. Μάντατζη έκανε και μια κίνηση καλής θέλησης αποσύροντας την μήνυση κατά του Παναγιώτη Σγουρίδη και όλα μέλι γάλα…Ο κ. Γιαννακίδης ως φαίνεται έχει πολύ κοντή μνήμη καθώς ξέχασε τελείως τι έλεγε γι αυτόν ο κ. Μάντατζη. Αλλά και ο κ. Μάντατζη επίσης, φημίζεται για την σταθερότητα και την συνέπεια των λόγων με τις πράξεις του. Εξάλλου πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ο κ. Γιαννακίδης προσπαθεί να εξασφαλίσει μειονοτικούς ψήφους. Απ’ την πλευρά του ο κ. Μάντατζη επωφελείται και έχοντας υποστηριχτές αιρετούς στο δήμο Μύκης αλλά και φιλικό του τουρκόφωνο έντυπο, κάνει παιχνίδι προσπαθώντας να διεμβολίσει τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Βέβαια όπως είναι γνωστό όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα πει το Τουρκικό Προξενείο. Είναι γνωστά άλλωστε αυτά…
Μ.Ξ.

Συνεχίζεται η «επιδρομή» Βουλγάρων στο βουνό…


Και ενώ οι πολιτικοί κάνουν τα …πολιτικά τους παιχνίδια πάνω στο βουνό τα μαγαζιά στο δήμο Μυκης κλείνουν το ένα μετά το άλλο όχι από την κρίση αλλά από τους Βουλγάρους. Μπαίνουν – βγαίνουν ότι ώρα θέλουν και πωλούν τα πάντα ενώ τα φέρνουν στην πόρτα τους…Ο κόσμος αγοράζει γιατί τα βρίσκει πολύ πιο φτηνά και οι καταστηματάρχες που έχουν να πληρώσουν το ΦΠΑ κλείνουν τα μαγαζιά τους! Αλήθεια τι έγινε με τα ΚΕΛΑΥΕ και τα ΠΡΟΚΑΤ που θα έβαζε η Π.Ε. Ξάνθης στις Θέρμες για να έχει σε μόνιμη βάση κλιμάκιο ελέγχου και να περιορίσει το παραεμπόριο; Έμεινε στα λόγια κι αυτό όπως και τόσα άλλα;
Μ.Ξ.    

Με το στόμα ανοιχτό…


έμειναν οι πρώην εργαζόμενοι της DIANA όταν άκουσαν και είδαν το πρώην αφεντικό τους κ. Ζερίτη να καταθέτει φάκελο με προτάσεις για την …επαναλειτουργία της εταιρείας, ζητώντας 20 εκατομμύρια για εταιρίες δικών του συμφερόντων και να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της DIANA χωρίς όμως να βάλει μία! Αυτό έγινε την Τέταρτη 14 Νοεμβρίου στη δεύτερη συνάντηση των πιστωτών που συγκάλεσε η σύνδικος πτώχευσης. Προφανώς ό κ. Ζερίτης δεν κατάλαβε ότι η εταιρεία του πτώχευσε και τώρα ζητά και τα ρέστα… ή νομίζει ότι όλοι του χρωστούν; Ας δώσει αυτά που χρωστά ο ίδιος στους πιστωτές και τους εργαζόμενους και ας αφήσει τα παχιά λόγια…Πέρασαν οι εποχές που περνούσαν αυτά!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…