Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Οι έλληνες αγάπησαν την Προύσα»

«Οι έλληνες αγάπησαν την Προύσα»

0
millyet-empros

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Miliyet που αναφέρεται σε αγορές ακινήτων από έλληνες πολίτες

Έλληνες πολίτες διαθέτουν ακίνητα έκτασης 1.100.000 τ.μ. στην Προύσα και 3.646 αγόρασαν 447. 000 τ.μ. στην Κωνσταντινούπολη  

Την ίδια στιγμή του τα «περί τουρκική μειονότητας» δίνουν και παίρνουν στην περιοχή μας από τους γνωστούς κύκλους του Προξενείου Κομοτηνής αίσθηση προκαλεί προχθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Miliyet σχετικά με τις αγορές ακινήτων από “Έλληνες πολίτες” όπως αποκαλούνται στο δημοσίευμα. Και μπορεί μεν το δημοσίευμα να μην κάνει το διαχωρισμό σε χριστιανούς και μουσουλμάνους αλλά να μιλά για έλληνες πολίτες όμως είναι γνωστό ότι πολλοί μουσουλμάνοι της Θράκης αγοράζουν ακίνητα και γη στην Τουρκία καθώς τυγχάνουν ευνοϊκότερους όρους. Το γεγονός λοιπόν ότι η Miliyet μιλά για απλά έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος είναι μια αναγνώριση ότι και οι μουσουλμάνοι της Θράκης θεωρούνται ως έλληνες πολίτες και αυτό έχει τη σημασία του.
«Οι έλληνες αγάπησαν την Προύσα»
Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα γράφει πως «οι Έλληνες αγάπησαν την Προύσα» και αναφέρει πως 4.738 Έλληνες αγόρασαν 1.100.000 τ.μ. σε ακίνητα στην πόλη αυτή. Παρόμοια στοιχεία εκτός από την Προύσα ο τούρκος Υπουργό Ερντογάν Μπαϊρακτάρ αναφέρει πως , «3.646 Έλληνες πολίτες διαθέτουν ακίνητα έκτασης 447.000 τετρ. μέτρων στην Κωνσταντινούπολη ,   349 Έλληνες πολίτες έχουν ακίνητα 401.000 τετρ. μέτρων στην Μαγνησί, 1.115 Έλληνες πολίτες ακίνητα 278.000 τετρ. μέτρων, 448 Έλληνες πολίτες ακίνητα 122.191 τετρ. μέτρων στη Γιάλοβα, 52 Έλληνες πολίτες ακίνητα 106.843 τετρ. μέτρων κ.α.”  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…