Σχόλια 23/10/2012

0
tsetlakas_konstantinos-empros

Αυτά τα «χρυσά» χέρια είναι μαχαίρια…
Καθαρά χέρια αυτοί; Ανοιχτές παλάμες εμείς!    

«Έφυγε» ο εκδότης Κ. Τσέτλακας  


Χθες Δευτέρα έφυγε για το μακρινό ταξίδι, σε ηλικία 73 χρόνων, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πατρίδα» στην Κομοτηνή, Κώστας Τσέτλακας.
Υπήρξε ένας παλιός συνάδελφος, καλόκαρδος και φιλικός και χαμογελαστός με όλους. Εδώ και λίγα χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί και πούλησε την επιχείρησή του η οποία συνεχίζει με άλλον ιδιοκτήτη.
Τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα με την υγεία του, τα οποία όπως φάνηκε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
«Ε»    

Ανεβαίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών  

 


Αργά και σταθερά, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ήδη με κέρδη από τον Ιούνιο να ξεπερνούν το 75%, ανέβηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε απόδοση.
Βέβαια, υπολείπεται ακόμη αρκετά για να πιάσει νούμερα του παρελθόντος. Ήδη βρίσκεται κοντά στις 900 μονάδες ο δείκτης, κι αυτό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο για την πορεία του.
Γενικώς, υπάρχει μια αισιόδοξη εκτίμηση για το Χρηματιστήριο Αθηνών από δω και πέρα.
«Ε»      

Τρεις οι μεγάλες Τράπεζες  


Παγιώθηκε πλέον στην ελληνική αγορά η παρουσία τριών τραπεζικών δυνάμεως, έτσι όπως διαμορφώθηκε το όλο σχήμα μέχρι στιγμής.
Έτσι, πρώτο σχήμα έχουμε την ενοποίηση της Εθνικής με την Eurobank, το δεύτερο αυτό της Άλφα με την Εμπορική και το τρίτο της Πειραιώς με την ΑΤΕ και τη Γενική.
Τρεις οι μεγάλες τραπεζικές δυνάμεις ως εκ τούτου από δω και πέρα για τη χώρα μας. Οι υπόλοιπες τράπεζες θα συνεχίσουν να υπάρχουν μεν, αλλά η πίτα θα μοιραστεί στους τρεις παίκτες πλέον.
«Ε»                

Συγκρίσεις τηλεοπτικές  


Η Ελληνική κρατική τηλεόραση, ζωή να’ χει, πληρώνει 3.500 άτομα!!! Η αγγλική, το γνωστό BBC, έχει μόνο 800 άτομα…
Όσο δε για την ποιότητα των προγραμμάτων εδώ κι εκεί, ας μην γίνει συζήτηση…
Όμως, δικαιολογημένα θα ρωτήσουν κάποιοι, τι ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην ΕΡΤ. Και γιατί τόσοι;
Η απάντηση βρίσκεται στην ίδια ιστορία του αμαρτωλού πολιτικού συστήματος που οικοδομήθηκε από την Μεταπολίτευση και μετά. Προσλήψεις ημετέρων μόλις αλλάζει η κυβέρνηση. Διορισμοί χωρίς αξιολόγηση. Τοποθετούνται για να βολευτούν, όπως έγινε εξάλλου και τώρα.
Ακόμη, υπάρχουν «εργαζόμενοι» που δεν πηγαίνουν καν στην ΕΡΤ και πληρώνονται. Και είναι πολλοί αυτοί οι αργόμισθοι με τους παχυλούς μισθούς. Η ΕΡΤ έχει γίνει ένα παραμάγαζο των κομμάτων κυρίως των κυβερνητικών.
Κι έτσι, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, ζουν, ευημερούν καλύτερα, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να κάνουν κάτι παραγωγικό.
Και μια διαπίστωση: Ενώ ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από την κρίση και τη λιτότητα, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, καμία απόφαση να μειώσει τον αριθμό των χρυσοκάνθαρων αυτών τεμπέληδων όπως βέβαια και των μισθών τους.
Η πρόκληση είναι μεγάλη και θα πρέπει να σταματήσει.
«Ε»    

Μένουμε στο ευρώ  


Η απόφαση ελήφθη: Η Ελλάδα μένει στο ευρώ. Το δήλωσαν σε όλους τους τόνους τα πλέον αρμόδια χείλη και ακούστηκε καθαρά.
Μέρκελ και λοιποί ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και το είπαν ξεκάθαρα. Μάλιστα κάποιοι έδειξαν και αλλαγή στη στάση τους τέτοια που ξάφνιασε ευχάριστα.
Γενικώς το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της χώρας μας κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα.
«Ε»    

Οικονομική ανάσα  


Όντως, πρόκειται για οξυγόνο οικονομικό η δημιουργία των ξηραντηρίων καπνού Βιρτζίνια στην πρώην κοινότητα Νεοχωρίου Σταυρούπολης που σημαίνει παράλληλα και καλλιέργεια της ποικιλίας αυτής.
Ανοίγει ένας οικονομικός δρόμος, με πρωτεργάτη τη ΣΕΚΕ. Που βοηθάει έτσι την ορεινή περιοχή να βρει μια διέξοδο σ’ έναν τομέα του καπνού ποικιλίας Βιρτζίνια που την γνωρίζουν αρκετά καλά.
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες. Εξάλλου το χθεσινό ρεπορτάζ έχει καλύψει τα εγκαίνια και όλες τις παραμέτρους της νέας επένδυσης.
Θα επισημάνουμε όμως ότι είναι όντως ένα θετικότατο βήμα και αξίζουν τα συγχαρητήρια σε όσους εμπνεύστηκαν την ιδέα και την υλοποίησαν. Ανάμεσά τους βέβαια και τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτή Αλέκο Κοντό.
-Πάντα τέτοια νέα…
«Ε»      

Έρχεται σχέδιο νόμου για την ψήφο της Ομογένειας  


Σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε πως έφτασε η στιγμή για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ομογενών.
«Έχουμε χρέος να ανταποδώσουμε στον οικουμενικό Ελληνισμό όσα κάνει για την πατρίδα στο εξωτερικό. Η ψήφος είναι πρόσθετη γέφυρα που θα ξανασυνδέσει τη Μητρόπολη με περίπου 8 εκατομμύρια Έλληνες.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης ενώ όπως τόνισε: «αυτός ο Ελληνισμός αποτελεί την ζωντανή διαφήμιση του πολιτισμού και του πνεύματος μας. Ο Ελληνισμός ξεπερνά τα όρια του προβληματικού μας κράτους. Απλά περιμένει να του δώσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα».        

Ύβρις και …ύβρεις


Αποτελεί πάγια πρακτική για το «Ε» η διασταύρωση των ειδήσεων απ’ όλες τις πλευρές, η τήρηση της δεοντολογίας καθώς και η προσέγγιση των θεμάτων ιδιαίτερα εκείνων που άπτονται προσωπικών δεδομένων με λεπτότητα και ευαισθησία. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμπεριφορά του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής που ενώ στην αρχική επικοινωνία μας, επιβεβαίωσε το γεγονός της απόπειρας της αυτοκτονίας φοιτήτριας στις φοιτητικές εστίες και μάλιστα μας είπε ότι ο ίδιος έχει επιληφθεί του θέματος και ότι η κοπέλα βρίσκεται εκτός κινδύνου. Μετά όμως από ένα τέταρτο μας ξανακάλεσε στο τηλέφωνο για ν’ αναιρέσει τα πάντα και να ισχυρίζεται με επιτακτικό τρόπο ότι δεν επιβεβαίωσε τίποτε. Δηλαδή προσπάθησε να μας βγάλει τρελούς…Ήταν μάλιστα τόση η φόρτισή του που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και στην προσπάθειά μας να τον ρωτήσουμε για ποιο λόγο άλλα μας είπε πριν και άλλα τώρα, εκστόμισε ακατονόμαστες ύβρεις, επιδεικνύοντας μεγάλη αλαζονεία σε βαθμό ύβρεως, κλείνοντάς μας το τηλέφωνο στα μούτρα! Και ερωτώ: Τι θέλει να κρύψει ο κ. Κοσμήτορας; Είναι συμπεριφορά ενός πανεπιστημιακού δασκάλου αυτή; Συνάδει με την επιστημονική και πανεπιστημιακή του ιδιότητα;
Τελικά δεν είναι θέσφατο ότι η μόρφωση κάνει …ευγενικό έναν άνθρωπο!
Μ.Ξ.      

Εκλογές έχει η Ομοσπονδία των Δασκάλων …  


…και για το λόγο αυτό το Σαββατοκύριακο βρίσκονταν στην Ξάνθη ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Μπράτης, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο κ. Μπράτης συνοδευόταν από άλλα συνδικαλιστικά στελέχη και ξεναγός του στην πόλη ήταν ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος. Μάλιστα ο κ. Μελισσόπουλος δεν παρέλειψε να του γνωρίσει και τις γεύσεις της Ξάνθης και έτσι όλοι τους τίμησαν δεόντως τις νοστιμιές και το τσίπουρο γνωστού τσιπουράδικου της πόλης μας στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου.
Μ.Ξ.      

Σύλληψη και φοιτητή της Ξάνθης στις Σκουριές  


Περισσότεροι από 15 φοιτητές της Ξάνθης πήραν μέρος στη διαδήλωση της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής διαμαρτυρόμενοι για το έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος προς το δασαρχείο Αρναίας, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές. Στα επεισόδια που ακολούθησαν, ανάμεσα στις 14 συλλήψεις, ήταν και ένας 20χρονος φοιτητής της Ξάνθης, που οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα και πήρε αναβολή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με τους φοιτητές της Ξάνθης, ο συλληφθείς επέβαινε σε καρότσα αγροτικού οχήματος, ο οδηγός του οποίου δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, οι οποίοι στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι του οχήματος και πέταξαν μέσα δακρυγόνο. Και ο οδηγός συνελήφθη με βαριές κατηγορίες.
Ε.Δ.  

Απολύσεις στο δημόσιο  


Η εμμονή από την τρόικα για τις 15.000 απολύσεις, αλλά και η στάση των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης δημιουργεί αμφιβολίες για τον τρόπο που προσεγγίζεται το (τζιζ) ζήτημα των απολύσεων προς το Δημόσιο. Στο Δημόσιο υπάρχουν επίορκοι, διευθυντάδες, καρεκλοκένταυροι οργανισμών, αργόσχολοι άνευ αντικειμένου, αλλά και άνευ προθέσεων για παραγωγική εργασία, εργαζόμενοι των ρουσφετιών με «γενναιόδωρες» απολαβές για τα προεδριλίκια και υπάρχουν από την άλλη άξιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με κόπο και αξιοκρατικά κριτήρια και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε δομές και υπηρεσίες με πολύ μεγάλα προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις. Ποιος έχει αντίρρηση να φύγουν οι πρώτοι; Και γιατί να μην προτάσσεται το επιχείρημα της αντικατάστασης αυτών με εργαζόμενους σε κλάδους του δημοσίου που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη; Άρα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αλλά και προσεκτικοί το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο δεν είναι πόσοι, αλλά ποιοι και η παγίδα είναι η συλλογική προάσπιση όλων γιατί όταν θα έρθει με μεγαλύτερη πίεση η επιταγή από την τρόικα οι εργαζόμενοι θα έχουν στερέψει από επιχειρήματα. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου πρέπει να αναλογιστούν με ποιανού το μέρος θα είναι. Γιατί στηρίζοντας τους πρώτους, θέτουν ακόμα και σε κίνδυνο το μέλλον των δεύτερων.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…