Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Όχι στον πολεμικό λόγο

Όχι στον πολεμικό λόγο

0

Ποτέ τα προβλήματα σε αυτό τον τόπο, αλλά και σε ευνομούμενες πολιτείες γενικά, δεν λύθηκαν με πολεμικές φωνές, υστερικές κραυγές και απόλυτες θέσεις. Όπου επιδιώχθηκε, απέτυχαν.
Αυτό το φαινόμενο ζούμε και τώρα. Το ζήσαμε και στο παρελθόν, όπου το πολεμικό κλίμα συμβάδιζε με τον πολεμικό λόγο. Το αποτέλεσμα; Έκλεισε και η ΣΕΒΑΘ και η ΣΕΠΕΚ και η Ζάχαρη.
Τα προβλήματα απαιτούν νηφάλια αντιμετώπιση. Με ηρεμία να γίνει η ανάλυση των δεδομένων και με λογική να ακολουθήσει η σύνθεση. Οι κραυγές πολέμου ποτέ δεν βοήθησαν, κι αν υπήρξε κάποιο όφελος ήταν προσωρινό και χωρίς ουσία. Ο εφήμερος εντυπωσιασμός και οι σημαίες της «αντίστασης» δε θα πρέπει να επηρεάσουν τις αποφάσεις για το θέμα της αστυνομικής σχολής. Ακόμη, η κοινωνία δε θα πρέπει να διασπαστεί την περίοδο αυτή των οικονομικών δυσκολιών. Οι καιροί απαιτούν σώφρονα λόγο και όχι πολεμικές ιαχές.
Και πρωτίστως αυτό θα πρέπει να κάνουν οι ηγέτες του τόπου. Να αρθούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, πέρα από λαϊκισμούς στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών.
Δε θέλουμε από άμβωνος αδιάβροχους και αεροστεγείς κατηχητές που ξεχνούν ή αγνοούν (σκόπιμα βέβαια) τις δικές τους ευθύνες, που υπάρχουν και είναι αρκετές, διότι καλλιέργησαν ή ανέχθηκαν ΜΜΕ που έκαναν προμετωπίδα τους τον πολεμικό λόγο.
Σ’ αυτόν τον πολεμικό λόγο που σήμερα έχει αφορμή τη σχολή αστυνομίας, χθες άλλη και αύριο μία διαφορετική αιτία, εμείς λέμε ΟΧΙ. Διότι υπηρετούμε και απαιτούμε το λόγο της λογικής και της σωφροσύνης, της συνέπειας και του ορθολογισμού.
Ο πρώτος λόγος είναι εύκολος και αρέσει στα πλήθη. Ο δεύτερος είναι ο δύσκολος διότι απαιτεί να σκεφθεί κανείς. Και η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ είναι της γνώμης, της σκέψης, της σοβαρότητας.  
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…