Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πράσινο φως» για το έργο αναβάθμισης του Λιμνίου

«Πράσινο φως» για το έργο αναβάθμισης του Λιμνίου

0
podilatodroms_3-empros

Εγκρίθηκαν η κατάρτιση των όρων δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή. Μπήκε εργολάβος στο έργο βελτίωσης του χώρου στο Κολυμβητήριο

Η μελέτη για το Λιμνίο προβλέπει δημιουργία 3 θεματικών πάρκων με πεζόδρομους, ποδαρόδρομο, παιδότοπους

Πήρε το «πράσινο φως» το μεγάλο έργο ανάπλασης της περιοχής του Λιμνίου με την κατάρτιση των όρων δημοπρασίας του έργου από την Οικονομική Επιτροπή – πραγματοποιήθηκε στην Τρίτη το μεσημέρι – ενώ παράλληλα εγκρίθηκε και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου της βελτίωσης και ανάδειξη του προαύλιου χώρου πλησίον του κολυμβητηρίου.
Πρόκειται για δύο έργα που εντάσσονται στο συνολικό έργο της αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής στο Λιμνίο και για με το πρώτο ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ για το δε δεύτερο 350.000 ευρώ. Μειοδότης για το έργο της αναμόρφωσης δυτικής πλευράς κολυμβητηρίου αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΚΟΥΤΡΑΣ-ΣΕΡΕΤΗΣ-ΔΑΡΙΩΤΗΣ με έκπτωση 11%. Σημειώνεται ότι το έργο του Λιμνίου είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης από το οποίο χρηματοδοτείται και το έργο της ανακαίνισης του Δημαρχείου.  
Αναβαθμίζεται (επιτέλους) η περιοχή του Λιμνίου
Ένα αίτημα πολλών ετών των περιοίκων της περιοχής αλλά και της κοινωνίας της Ξάνθης, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης και από μια περιοχή υποβαθμισμένη όπου έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια σε άντρο περιθωριακών και κατά καιρούς έχουν σημειωθεί πολλές εγκληματικές και παραβατικές ενέργειες, λόγω της εγκατάλειψής του, πρόκειται να μεταφορτωθεί σ’ ένα πολυχώρο αναψυχής , άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης, όπου θ’ αναπτύσσονται πολυποίκιλες δραστηριότητες και θα είναι ανοιχτός χώρος για όλους …πλην των αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από τον Αρχιτέκτονα της ΔΤΥ, Κυριάκο Στεφανόπουλο και παρουσιάστηκε στην Επιτροπή θα δημιουργηθούν 3 θεματικά πάρκα που καταλαμβάνουν το χώρο από το μύλο του κολυμβητηρίου μέχρι το ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ. Στα δύο πρώτα θα υπάρχουν φυτά και βότανα ενώ το άλλο θα είναι ένας παιδότοπος. Η μελέτη επίσης περιλαμβάνει ένα δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομο στην έκταση των 11,5 στρεμμάτων. Παράλληλα ο χώρος θα ενδείκνυται για παιδιά αφού θα εγκατασταθούν παιδικά παιχνίδια. Προβλέπεται περίφραξη του χώρου ώστε να μην χρησιμοποιείται για πάρκινγκ όπως γίνεται τώρα και θα τοποθετηθούν βυθιζόμενες μπάρες για είσοδο αυτοκινήτων μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο χώρος θα φωτιστεί κατάλληλα ώστε να καταστεί επισκέψιμος και τις νυχτερινές ώρες.  
Έργο βελτίωσης και ανάδειξης του προαύλιου χώρου πλησίον του κολυμβητηρίου
Σ’ ότι αφορά το έργο της βελτίωσης του χώρου γύρω από το Κολυμβητήριο της Ξάνθης σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του έργου προβλέπονται: κατασκευή χώρων πράσινου στην υπάρχουσα είσοδο του κολυμβητηρίου και παρτεριών που θα οδηγούν στην πισίνα και το πάρκινγκ, τοποθέτηση φωτιστικών σε όλο το χώρο για την ανάδειξη και τη φύλαξή του καθώς επίσης και νέων υποδομών για τα όμβρια. Δημιουργείται χώρος στάθμευσης για ΑΜΕΑ και για συνοδούς αθλητών ενώ τοποθετούνται νέες μεταλλικές θύρες εισόδου. Επίσης στο χώρο των παλιών γηπέδων τένις και βόλεϊ θα δημιουργηθεί μια πίστα skate με την κατάλληλη περίφραξη και τον ανάλογο φωτισμό ενώ τα γήπεδα (τα πρώτα γήπεδα τένις της πόλης) θα καταργηθούν. Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που είναι εγκαταλελειμμένο θα ανακαινιστεί με την επίστρωση νέου ασφαλτικού και νέου συνθετικού τάπητα, φωτισμό και αποκατάσταση των κερκίδων. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν ιστορικό αθλητικό χώρο των δεκαετιών ΄70 και ΄80, όπου ξεκίνησαν το μπάσκετ αρκετοί γνωστοί αθλητές της πόλης, αφού το κολυμβητήριο εν λειτουργία τότε αποτέλεσε τον κύριο αθλητικό χώρο της πόλης μέχρι τις αρχές του ‘80.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …