Σχόλια 13/09/2012

0

Σύνταξη στα 66 = ακόμα ένα εξάρι και φτάσαμε τον διάβολο
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Καθαριότητα πόλης  


Διαπίστωση όλων των Ξανθιωτών: Τόσο καθαρή την πόλη δεν την έχουμε ξαναδεί!
Λάμπει κυριολεκτικά, άσχετα αν οι δημότες δεν δείχνουν να το σέβονται αυτό και πετούν χαρτιά και άλλα, δεξιά-αριστερά.
Άσχετο επίσης που καθημερινά τα διάφορα διαφημιστικά έντυπα Σούπερ Μάρκετ που βρωμίζουν την πόλη, που απαιτεί καθημερινή φροντίδα.
Βέβαια, γνωρίζουμε όλοι πως το «κύμα» καθαριότητας οφείλεται στους γνωστούς πενταμηνήτες που προσέλαβε ο δήμος μέσω του γνωστού προγράμματος του υπουργείου.
Πάντως, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν δουλειά, αποδίδουν και δεν τεμπελιάζουν.
«Ε»    

Τα αδέσποτα της ΒΙ.ΠΕ.  


Η αγάπη ενός φιλόζωου συμπολίτη για τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή της Βιοτεχνικής περιοχής, στη διασταύρωση με τα φανάρια, είναι γνωστή.
Όμως, έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό ζήτημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσει. Έτσι, η παρουσία πολλών σκυλιών εκεί στο κομβικό σημείο, μάλιστα μεγάλων και μικρών που βγαίνουν στο δρόμο στα φανάρια, εγκυμονεί δύο κινδύνους: ο ένας να χτυπήσει ξαφνικά κάποιο ζώο κάποιος οδηγός, ή στην προσπάθειά του να το αποφύγει να συγκρουστεί με άλλο.
Έτσι έγινε προχθές με μοτοποδηλάτη, υπαξιωματικού του Στρατού, που παραλίγο να πέσει από το δίκυκλο όταν ξαφνικά βρέθηκε μπροστά του ένα σκυλί.
Και δεύτερο, κινδυνεύουν πάρα πολύ τα ζώα στο σημείο αυτό της διασταύρωσης  λόγω αυξημένης κυκλοφορίας. Γι’ αυτό μάλλον θα πρέπει ν’ αλλάξει το σημείο του ταΐσματος των ζώων. Να πάει πίσω στα χωράφια που δεν θα κινδυνεύουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα.
Τα οποία ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά.
«Ε»    

Καταβάλλονται τα διατροφικά επιδόματα Αυγούστου  


Θα καταβληθούν άμεσα από τις Περιφέρειες της χώρας τα διατροφικά επιδόματα του Αυγούστου, στους δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε εχθές την απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων, συνολικού ποσού 5.617.936,80 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι  από 14.700.      

Τα βρόντηξαν  


Τα βρόντηξαν κι έφυγαν διαμαρτυρόμενοι οι εκπρόσωποι της Ξάνθης στη συνάντηση στην Αθήνα με τον Δημ. Σταμάτη.
Αφού προηγουμένως έγινε οξύτατη αντίδραση στο περιεχόμενο της απόφασης να «αδειάσουν» την Ξάνθη και να παραμείνει Κέντρο Κράτησης η Σχολή Αστυνομίας της Ξάνθης μόνον!
Κοντός, Στυλιανίδης, Καραλίδης, Μωραΐτης, τα είπαν έξω από τα δόντια, κυρίως οι δύο πρώτοι και σηκώθηκαν κι έφυγαν.
Όλοι θεώρησαν εμπαιγμό την απόφαση, διότι μόλις πριν λίγες ημέρες άλλα υπόσχονταν. Κυρίως εξέθεσαν τους Κοντό και δήμαρχο, οι οποίοι τους πίστεψαν και διαβεβαίωναν ότι η Σχολή θα λειτουργήσει έστω με λιγότερα άτομα από πέρυσι.
Πάντως, πέρα από την κοροϊδία ως προς την τελική απόφαση, η ουσία παραμένει ότι στην χώρα αυτήν τα θέματα λύνονται ανάλογα με τα δυνατά πολιτικά μέσα που διαθέτει κάθε περιοχή.
«Ε»    

Πιπιλή: Να απολυθούν άμεσα οι επίορκοι και οι λουφαδόροι  


Απαντώντας σε δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τα περί παραίτησής του αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε:
«Αν το πολιτικό σύστημα είχε εγκαίρως αποφασίσει τη μείωση του δημοσίου με χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων σίγουρα τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα. Το τραγικό σήμερα είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε χιλιάδες απολύσεις με αποτέλεσμα να την πληρώνουν πάλι ο ιδιωτικός τομέας, οι συνταξιούχοι και τα ειδικά επιδόματα. Επαναλαμβάνω την πρόταση μου να απολυθούν «αύριο το πρωί» όλοι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και μαζί τους όλοι οι άχρηστοι και όλοι οι λουφαδόροι. Τους ξέρει καλά ο κ. Μανιτάκης».    

Χρόνια Πολλά  


Αριστείδου Μάρτυρος σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και γιορτάζει ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειάς μας, Αριστείδης Γιαννακίδης.
Η στήλη του εύχεται Χρόνια Πολλά, Δημουργικά και Παραγωγικά, επ’ ωφελεία του τόπου και των κατοίκων.
Ο Περιφερειάρχης θα δέχεται σήμερα ευχές στο γραφείο του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (Γ. Κακουλίδου 1) από τις 10:00 έως τις 13:00.

           
Υπάρχουν και αισιόδοξοι Έλληνες  


Κι όμως, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τους ατέλειωτους φόρους, την ιλιγγιώδη ανεργία, τα συνεχή μέτρα που αποστερούν το οξυγόνο από τους νέους κυρίως ανθρώπους, υπάρχουν και Έλληνες που δηλώνουν αισιόδοξοι!
Πρόκειται για τον αιωνόβιο κύριο Μητσοτάκη.
Ο νέος γραμματέας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος και μετέφερε στους δημοσιογράφους τη γνώμη του κ. Μητσοτάκη για τα τεκταινόμενα στη χώρα. Είπε λοιπόν ότι ο επίτιμος  “είναι ένας άνθρωπος αισιόδοξος που πιστεύει πως η Ελλάδα, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά, έχει όλες τις ποιότητες και όλες τις δυνατότητες και το πολιτικό προσωπικό να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση”.
Κρίμα που όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του επίτιμου…

   
Συνάντηση γνωριμίας…


… είχαν οι δήμαρχοι του νομού μας με τον νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Καρούζο. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Ξάνθης και απ’ ότι έμαθα ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και συζητήθηκαν ως επί το πλείστον οικονομικά θέματα των δήμων.
Μ.Ξ.            

16,45 εκατ. ευρώ ζημιά η ΣΕΚΑΠ


Στις 50 πιο ζημιογόνες επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνεται η  ΣΕΚΑΠ και η  ΕΒΖ
Συγκεκριμένα η μεν  ΣΕΚΑΠ ΑΕ εμφανίζει στον ισολογισμό με πωλήσεις 28,65 εκατ. ευρώ κατέγραψε ζημιά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 6,43 εκατ. ευρώ και τελική ζημιά 15,14 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχης ζημιάς 17,95 εκατ. ευρώ το 2010.
Η δε Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ με πωλήσεις 190,48 εκατ. ευρώ κατέγραψε ζημιά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 9,31 εκατ. ευρώ και τελική ζημιά 16,45 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχης ζημιάς 33,04 εκατ. ευρώ το 2010.
Και οι δυο είναι στα χέρια του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκε και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά και της ΕΒΖ όπως και της ΣΕΚΑΠ.
Μ.Ξ.

Επιχείρηση «Άρτεμις» κατά της μαύρης εργασίας


Σε εφαρμογή τίθεται σχέδιο για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας Μετά την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών τουλάχιστον από τα αστικά κέντρα η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «’Άρτεμις» για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και το κυνήγι όλων όσων απασχολούν παράνομα μετανάστες αλλά και ανασφάλιστους έλληνες εργαζόμενους.
– Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους μαντρώσουν σε Κέντρα «μαύρων» εργατών…
Μ.Ξ.    

«Φιλελευθεροποίηση» στα φάρμακα  


Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, μιλώντας για προωθούμενα σχέδια στο χώρο της αγοράς φαρμάκων και με αφορμή αυτή την τοποθέτηση, μίλησε για δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να «φεύγουν» από το σύλλογο και να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ αναφέρθηκε και σε ειδικά προνόμια που απολαμβάνουν οι φαρμακοποιοί. Ειδικά, τόνισε ότι πληρώνονται πρώτοι, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και παράλληλα διαθέτουν στα καταστήματά τους πολλά προϊόντα που δεν είναι αυστηρά φαρμακευτικά.
Η αλήθεια είναι ότι τα καλλυντικά προϊόντα που διατίθενται μέσω των φαρμακείων αποτελούν σημαντικό έσοδο, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυτά διατίθενται σε καταστήματα καλλυντικών που πωλούν ακόμη και ήπιας δραστικότητας φάρμακα, καθώς και βιταμίνες.
Ε.Δ.  

Αντιποίηση αρχής  


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης μίλησε για αυστηροποίηση της ρατσιστικής βίας και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της «εξόρμησης» των Χρυσαυγιτών στους πάγκους των μικροπωλητών μίλησε για δίωξη με την κατηγορία της «αντιποίησης αρχής». Μα αυτό ακριβώς είναι το κενό που εκμεταλλεύεται η Χρυσή Αυγή. Η απουσία αρχών που πλήττει τα συμφέροντα των επαγγελματιών είναι αυτή που ανοίγει το δρόμο για τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες είναι τόσο επικίνδυνες όσο και η συχνότητα εμφάνισής τους.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …