Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Εκλογές Ε.Π.Ο.: Στηρίζει Σαρρή η Ε.Π.Σ. Ξάνθης

Εκλογές Ε.Π.Ο.: Στηρίζει Σαρρή η Ε.Π.Σ. Ξάνθης

0
epo-empros

«Βασικό για όποιον εκλεγεί να βοηθήσει στον οικονομικό τομέα τα ερασιτεχνικά σωματεία»

Συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης, Ν. Σπυριδόπουλου, στο «Ε»    

   
Η 6η Οκτωβρίου έχει οριστεί η ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι φετινές εκλογές στην Ε.Π.Ο. Ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, εξελέγη σε αυτή τη θέση στις 24 Ιανουαρίου 2009, διαδεχόμενος τον Βασίλη Γκαγκάτση που μέχρι τότε είχε εκλεγεί πρόεδρος για τρεις συνεχόμενες θητείες.
Στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης επέστρεψε στα δρώμενα και τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ομοσπονδίας ενώ αντίπαλος του στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι ο κ. Γιώργος Σαρρής, που είναι Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Μάλιστα ο κ. Σαρρής για να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας υπέβαλλε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.  
Στηρίζει Σαρρή η ΕΠΣ Ξάνθης  
Τον κ. Γιώργο Σαρρή θα στηρίξει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, όπως αποκάλυψε στο «Ε» ο πρόεδρος της ξανθιώτικης Ένωσης, κ. Νίκος Σπυριδόπουλος. Στη συνέντευξη του ο κ. Σπυριδόπουλος ανέφερε τους λόγους που ώθησαν την ΕΠΣ Ξάνθης να στηρίξει την παραπάνω υποψηφιότητα, ενώ μίλησε και για τη συνάντηση που υπήρξε προ ολίγων ημερών στην Ξάνθη ανάμεσα στον κ. Σαρρή και παράγοντες της Β. Ελλάδος.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σπυριδόπουλου:  
«Ε»: Υπήρξε μία συνάντηση στην Ξάνθη του υποψηφίου κ. Γιώργου Σαρρή με τους προέδρους των Ενώσεων και παράγοντες από την Αν. Μακεδονία – Θράκη. Ποιος ήταν ο λόγος της συνάντησης και τι συζητήσεις έγιναν;
Ν.Σ.: «Δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση επάνω σε ποδοσφαιρικά θέματα, αλλά επειδή είθισται από τους υποψηφίους για την προεδρεία να συναντούν όλους τους προέδρους των τοπικών Ενώσεων, έτσι και ο κ. Σαρρής μας επισκέφθηκε για να μας ενημερώσει και επίσημα για την υποψηφιότητα του. Η Ξάνθη επιλέχθηκε επειδή είναι στο ¨κέντρο¨ της περιφέρειας, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων Ενώσεων (ΕΠΣ Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών κλπ.).
Στις συζητήσεις μεταξύ άλλων μιλήσαμε για το ενδεχόμενο μετατροπής της Γ’ Εθνικής σε ερασιτεχνική και την «ενσωμάτωση» κατά κάποιο τρόπο της Δ’ Εθνικής σε αυτήν. Αν λειτουργήσουν έτσι τα πρωταθλήματα, όπως ο ίδιος μας είπε, θα γίνει μία προσπάθεια για επιχορήγηση των σωματείων με περίπου 30.000 Ευρώ και η κατάρτιση των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις των ομάδων και μαζί με αυτές τα έξοδα. Πιθανόν να γίνει προσπάθεια για να αναλάβει η Ομοσπονδία τα έξοδα διαιτησίας των ερασιτεχνικών ομάδων, κάτι που επίσης θα ελαφρύνει λίγο τα σωματεία από τα οικονομικά βάρη».  
«Ε»: Όπως γίνεται αντιληπτό το οικονομικό είναι το θέμα που «καίει» όλες τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις.
Ν.Σ.: «Ασφαλώς καθώς εδώ και περίπου 5 χρόνια η πολιτεία έχει σταματήσει τις επιχορηγήσεις στα σωματεία με μερικές εξαιρέσεις σε αυτά της Α’ κατηγορίας που πήραν ένα μικρό ποσό. Ούτως ή άλλως οι παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων ζορίζονται και οποιαδήποτε διευκόλυνση θα είναι μεγάλη ανάσα για όλους.
Πάντως και ο κ. Σαρρής ήταν πολύ επιφυλακτικός σε αυτό το θέμα, τόνισε ότι θα γίνει μία προσπάθεια σε συνεργασία με την πολιτεία και τη Γ.Γ. Αθλητισμού και γενικά θα προσπαθήσει να κάνει κινήσεις ώστε να ελαφρυνθούν οι ομάδες όσο το δυνατόν περισσότερο από τον οικονομικό ¨βραχνά¨».  
«Ε»: Υπήρξε κάποια συνάντηση και με τον κ. Γκαγκάτση ή θα υπάρξει στο μέλλον;
Ν.Σ.: «Όχι από τον κ. Γκαγκάτση δεν υπήρξε κάποια επαφή ή τηλεφώνημα. Εκτιμώ ότι ίσως γνώριζε τις προθέσεις μας επειδή την προηγούμενη φορά που είχε κατέβει υποψήφιος ήμασταν από τις Ενώσεις που ήμασταν ¨απέναντι¨ του γιατί τότε είχαμε δεχθεί «οικονομικό πόλεμο». Είχαμε αναγκαστεί τότε να πάμε στην αντίπαλη πλευρά, πήγαμε στον Ορφανό για να μπορέσουμε να κρατηθούμε οικονομικά και τα καταφέραμε. Οπότε τώρα γνωρίζοντας τις προθέσεις μας δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσουμε για να συναντηθούμε».  
«Ε»: Οπότε καταλαβαίνουμε ότι και αυτή τη φορά η ΕΠΣ Ξάνθης έχει πάρει την απόφαση της για τον ποιον υποψήφιο θα στηρίξει.
Ν.Σ.: «Η ΕΠΣ Ξάνθης με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου στηρίζει τον Γιώργο Σαρρή για πρόεδρο στην Ομοσπονδία και τον Ξανθιώτη υποψήφιο κ. Γιώργο Γκιρτζίκη για σύμβουλο. Έχει σταλεί ήδη η πρόταση μας στην Ομοσπονδία, ενώ από εκεί κι έπειτα θα δούμε ποιες άλλες υποψηφιότητες θα υπάρχουν για το Δ.Σ. και εκεί θα γίνει μία συζήτηση για την επιλογή προσώπων αν είναι υπεράριθμοι».  
«Ε»: Με την εμπειρία σας σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μπορείτε να κάνετε κάποια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου στην Ε.Π.Ο.;
Ν.Σ.: «Όπως κάθε φορά, με τις συζητήσεις και τις επαφές που έχουμε με συναδέλφους διαμορφώνουμε μία άποψη και μία πρόβλεψη που κατά 99% πέφτουν μέσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμώ ότι ο κ. Σαρρής θα εκλεγεί πανηγυρικά γιατί σίγουρα έχει τη στήριξη από 30 Ενώσεις, ίσως φτάσει και 35-40, ένας αριθμός που ασφαλώς είναι αρκετός για την εκλογή. Στις 26/09 εξάλλου θα βγουν στη δημοσιότητα οι προτάσεις των Ενώσεων και εκεί θα φανεί ξεκάθαρα ποια θα είναι η εκλογή του επόμενου προέδρου».  
«Όποιος κι αν εκλεγεί να έχει δύναμη και κουράγιο»  
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο κ. Νίκος Σπυριδόπουλος έκανε την πρόβλεψη του για το εκλογικό αποτέλεσμα και ένα σχόλιο για τον απερχόμενο πρόεδρο της Ε.Π.Ο., Σοφοκλή Πιλάβιο.  
«Ε»: Ανεξάρτητα με το ποιος θα εκλεγεί ποια είναι η δική σας ευχή στον επόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας;
Ν.Σ.: «Να έχει κουράγιο και δύναμη γιατί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και απαιτήσεις – κυρίως οικονομικού χαρακτήρα – από τις Ενώσεις. Το βασικότερο πιστεύω πως είναι να απαλυνθεί το πρόβλημα των Ενώσεων και κατ’ επέκταση των ερασιτεχνικών σωματείων».  
«Ε»: Τέλος θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον απερχόμενο πρόεδρο, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο.
Ν.Σ.: «Η θητεία του Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν μία πολύ καλή θητεία από την άποψη ότι οικονομικά κατάφερε να συντηρήσει τις Ενώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων υπήρξε μία άνοδος και μία πολύ καλή οργάνωση στις επιλογές προπονητών που έφεραν επιτυχίες και ίσως φέρουν κι άλλες με την ενδεχόμενη πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (Βραζιλία 2014). Είναι ένας πολύ ήπιος, συνετός και λογικός άνθρωπος, ενώ όταν είχε κατέβει υποψήφιος είχε ακούσει τις απόψεις μας και τη λογική που ήμασταν απέναντι τότε, κάτι που ασπάστηκε και σεβάστηκε. Εξάλλου όσες φορές επικοινώνησα μαζί του για θέματα της Ένωσης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας. Εκτιμώ ότι ήταν πολύ καλύτερος από τους τελευταίους προέδρους που είχα γνωρίσει στην Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια».

   
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αποτελεί τον ανώτατο οργανισμό διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1926, με κοινή απόφαση των τριών μεγάλων Ενώσεων της χώρας (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης). Έναν χρόνο αργότερα, το 1927 γίνεται μέλος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA), ενώ το 1954 γίνεται μέλος και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (UEFA).
Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Γ’ και Δ’ Εθνικής καθώς και των τοπικών πρωταθλημάτων. Ακόμα διοργανώνει το Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου αντρών, το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας και τα κύπελλα των μεικτών ενώσεων στις κατηγορίες ανδρών, παίδων, νέων και παμπαίδων. Διοργανώνει επίσης πανελλήνια πρωταθλήματα στους νέους. Τέλος αποτελεί και τη διοίκηση της εθνικής ομάδας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…