Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΚΤΕΛ Ξάνθης: «Δεν μπορούμε πια να είμαστε οι χρηματοδότες των σχολικών μεταφορών»

ΚΤΕΛ Ξάνθης: «Δεν μπορούμε πια να είμαστε οι χρηματοδότες των σχολικών μεταφορών»

0
Metafora-mathitwn_3-empros

Αδυνατούν να συνεχίσουν τα δρομολόγια με τη νέα σχολική χρονιά, χωρίς εξόφληση των οφειλόμενων

Απέστειλαν επιστολή σε όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο οι χρηματοδότες των σχολικών μεταφορών, διαμηνύουν οι μέτοχοι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης που προειδοποιούν ότι δεν αντέχουν πια οικονομικά να στηρίξουν την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων, αν δεν υπάρξει εξόφληση των χρεών από την προηγούμενη χρονιά. Όπως είχε ενημερώσει το «Ε» ο πρόεδρος ΔΣ κ. Θεμιστοκλής Γεωργιάδης, η εταιρία απέστειλε επιστολή προς όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκαίρως, ώστε να καθορίσουν την πορεία και τις επιλογές τους.
Η επιστολή απευθύνεται συγκεκριμένα: τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Θύμιο Ν. Σώκο (που αντικαταστάθηκε από τον κ. Καπουντζή), τους Βουλευτές Ν. Ξάνθης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης, κ. Φώτιο Καραλίδη, τους τέσσερις δημάρχους του νομού, τη        Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ξάνθης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπεραστικών Λεωφορείων

Δήλωση αδυναμίας συνέχισης της μεταφοράς των μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος, χωρίς αποπληρωμή. Η επιστολή του ΚΤΕΛ
Έχουμε γνώση της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας. Θέλουμε, όμως, να σας καταστήσουμε κοινωνούς και της δικής μας δεινής οικονομικής καταστάσεως, όχι μόνον ως «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε.» αλλά και ατομικώς ενός εκάστου από εμάς τους ιδιοκτήτες μετόχους λεωφορειούχους, που το αποτελούμε, εκ των οικονομικών εκκρεμοτήτων του ελληνικού Δημοσίου έναντι μας από τις μεταφορές των μαθητών. Η θέση μας πλέον εξομοιώθηκε με αυτή του χρηματοδότη της μεταφοράς των μαθητών.
Οι εκκρεμότητες-οφειλές ανατρέχουν στο Σεπτέμβριο του 2011 και αφορούν εκτελεσθέν έργο ενός έτους μεταφοράς 3000 μαθητών, δύο φορές ημερησίως  σε αποστάσεις έως 104 χλμ μετ’ επιστροφής.
Διανύουμε περίπου 6500 χλμ ημερησίως για την μεταφορά των μαθητών, συνολικά 1.140.000 χλμ ετησίως, για τα οποία μόνον τα καύσιμα ανέρχονται σε 400.000€ περίπου.
Το κόστος για εμάς αγγίζει σχεδόν το ύψος του συμφωνηθέντος τιμήματος, μπορούμε δε και συνεχίζουμε το έργο μόνον και επειδή συνεισφέρουμε την προσωρινή εργασία μας ως μέτοχοι-οδηγοί.

Μέχρι σήμερα για τη σχολική περίοδο 2011-2012:
Προκαταβάλαμε για ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος περίπου 800.000€, έχουμε λειτουργικό κόστος 700.000€ και μας καταβλήθηκαν 550.000€. Από το υπολειπόμενο προς καταβολή το 85% έχει προπληρωθεί από εμάς από μακρού χρόνου.
Γίνεται κατανοητό ότι με αυτούς τους όρους χρηματοδοτούμε από τα ανύπαρκτα εισοδήματά μας το κοινωνικό έργο της μεταφοράς των μαθητών, ενώ ως επαγγελματίες οφείλουμε σε διάφορους τρίτους πιστωτές μας, οι δε οικογένειές μας έχουν φθάσει στα όρια ακραίας ανέχειας.
Δια της παρούσας εγκαίρως σας δηλώνουμε ότι χωρίς την εξόφληση των οφειλομένων, αδυνατούμε να συνεχίσουμε τον Σεπτέμβριο του 2012 το έργο της μεταφοράς, όχι μόνο γιατί πρέπει να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, αλλά και γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια χρηματοδότησης.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση δικαιωμάτων μας προς πάσα κατεύθυνση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …