Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστή η πεζογέφυρα σβηστά και τα φανάρια στα Κιμμέρια

Κλειστή η πεζογέφυρα σβηστά και τα φανάρια στα Κιμμέρια

0
Kimeria_07_2012-empros

Χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη λόγω κάμψης που παρουσίασε και μπήκε κιγκλίδωμα

Ο δήμος Ξάνθης ρίχνει το «μπαλάκι» στην Αντιπεριφέρεια για τη συντήρησή της
5 μήνες σβηστά τα φανάρια στο δρόμο των Κιμμερίων

«Μπαλάκι» από το δήμο στην Αντιπεριφέρεια έχει γίνει η πεζογέφυρα των Κιμμερίων, την οποία έχει «κλείσει» με κιγκλίδωμα η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης, χαρακτηρίζοντας την «επικίνδυνη» λόγω τη κλίσης που έχει πάρει πιθανότατα από τις βροχές αλλά και από έλλειψη συντήρησης.

Απ’ τον ένα στον άλλο η αρμοδιότητα αλλά αν γίνει ατύχημα ποιος θα φταίει;
Πρόκειται για ένα έργο της Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων (ΔΕΚΕ) που έγινε παράλληλα με τη γέφυρα και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Χρήστος Μούρκας υποστηρίζει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου Ξάνθης η συντήρηση της πεζογέφυρας και δεν μπορεί ο δήμος να ρίχνει λεφτά για άλλους…  Από την Π.Ε. Ξάνθης,  σύμφωνα με μια πληροφόρηση μας (τη γράφουμε με επιφύλαξη) καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρούμε την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κ. Λάμπρου ώστε να έχουμε επίσημη ενημέρωση, με έγραφα πιστοποιείται ότι η πεζογέφυρα είναι αρμοδιότητας του δήμου καθώς είναι εντός οικισμού.
Είτε έτσι είτε αλλιώς κάποιος πρέπει να αποκαταστήσει το έργο που παρουσιάζει μια κάμψη και να το συντηρήσει γιατί αφ’ ενός δεν μπορεί να παραμένει μονίμως με το κιγκλίδωμα και αφ’ ετέρου πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να προσπαθήσουν να τη διαβούν κάποιοι …ριψοκίνδυνοι ιδιαίτερα τώρα τις μέρες του Ραμαζανιού που θα υπάρξει μεγάλη  προσέλευση στο Τζαμί των Κιμμερίων. Στην περίπτωση λοιπόν που γίνει ατύχημα τότε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;  

Σβηστά τα φανάρια 5 μήνες στο δρόμο των Κιμμερίων
Επίσης ένα άλλο θέμα που δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή των Κιμμερίων και μεγιστοποιεί το κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος είναι τα χαλασμένα φανάρια. Υπενθυμίζουμε ότι απ’ αυτά είχαν λεηλατηθεί τα ηλεκτροφόρα σύρματα και έκτοτε 5 μήνες τώρα δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Η λειτουργία των φαναριών είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Ξάνθης γιατί πρόκειται για επαρχιακή οδό.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …